MANGA REVIEW: HIYOKOI

Manga review: Hiyokoi

Manga review: Hiyokoi (ひよ恋)

Volumes: 14 (Complete)

Genre: Romance, School, Shoujo, Slice of Life

Release: 2 november 2009 tot 1 november 2014

Hiyokoi is een woordspeling op de naam Hiyori, en de woorden Hiyoko (kuiken) en Koi (liefde). Een hele passende titel voor dit schattige liefdes verhaal! Samen volgen we het leven van Nishiyama Hiyori (西山 ひより), een onschuldig en verlegen meisje, die vanwege een ongeluk haar eerste maanden van het schooljaar heeft moeten missen.  Gelukkig kan ze midden in het schooljaar terug keren, maar dit lijkt voor Hiyori tien keer erger dan het ongeluk zelf. Zichzelf voorstellen voor een klas mensen die ze niet kent; VRESELIJK!

En dan wordt ze tijdens haar introductie ook nog eens onderbroken door een jongen! Hirose Yuushin, die heel nonchalant binnen komt lopen nadat die te laat is. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, lijkt hij ook nog eens gigantisch en zij dwergachtig klein. Hiyori is namelijk 1.40m en Yuushin is 1.90m, ze hadden niet verschillender kunnen zijn!

Yuushin is behalve de langste, ook de populairste jongen van de school en bij iedereen geliefd. Dat hij zich vaak verslaapt en altijd eet onder les wordt hem snel vergeven, ook door zijn docenten, vanwege z’n vriendelijke en spontane persoonlijkheid. Hiyori daarentegen is verlegen en bang om contact te leggen met anderen, maakt altijd braaf haar huiswerk en is verder stil.

Het toeval heeft dat Hiyori’s nieuwe plek naast hem is. Yuushin is niet bang om te zeggen wat hij denkt. Nadat die haar al tijdje heeft lopen aanstaren en zich afvraagt waar ze hem zo aan doet denken, roept hij door de hele klas: “Aah ik weet het! EEN KUIKEN!” note: Hiyoko is het Japanse woord voor kuiken. Hiyori is dan ook niet zo blij met haar buurjongen!

Hiyori’s beste vriendin Nakano Ristuka, ook wel Rit-chan genoemd, ziet hier juist een goede kans om Hiyori van haar verlegenheid af te helpen. Ze moedigt Hiyori aan om met Yuushin te praten en om bevriend met hem te raken. Hoewel Hiyori dit natuurlijk een verschrikkelijk eng idee vindt, wil ze het toch proberen om haar verlegen- en angstige gevoelens kwijt te raken en deze te ontpoppen tot vriendschap en misschien wel meer… En zo begint het verhaal van ons kleine kuikentje met haar grote gevoelens!

hiyokoi-1101165

Het verhaal klinkt in eerste instantie heel erg cliché; verlegen meisje valt voor de populaire jongen. En hoewel dat in de basis ook wel zo is weten ze er toch nog leuke twists en unieke elementen aan toe te voegen waardoor het wel als een origineel en leuk verhaal leest. Zo geeft het enorme lengte verschil al een leuke extra factor, en het feit dat Yuushin niet de perfecte Shoujo manga jongen is geeft het ook meer een “realistische touch”.

De side-characters geven hierbij ook fijn hun eigen input aan het verhaal. Naast Rit-chan spelen ook Aizawa Natsuki (een tomboy-achtig meisje die van schattige dingen houdt en een crush heeft op Hiyori) en Nitobe Kou  (een soort mannelijke versie van Hiyori) een belangrijke rol in deze manga.

Wat ook fijn is aan het lezen van deze manga is niet dat er onnodig veel drama inzit, die alleen de voortgang ophouden. Natuurlijk heb je bij een Shoujo Romance manga af en toe flinke drama momenten, maar ze passen in het verhaal en duren niet onnodig lang en werden vaak gecombineerd met humor, wat de manga een luchtig geval gaf.

hiyokoi-4083501

De tekenstijl is erg mooi een strak en hoewel het een shoujou manga is, word je niet dood gegooid met glitters, hartjes en ande “kirakira” poespas. Voor de liefhbbers: geen zorgen! Ze zijn er wel degelijk maar alleen op de moment dat het hoort en is het geen overkil. Hiyori zelf is erg schattig getekend en doet je inderdaad denken aan een schattig kuikentje, perfect character design dus. Een extra leuk detail hierbij is het kuikentje op het hoofd van Hiyori dat af en toe verschijnt wanneer ze zich wat klein voelt.

Alles bij elkaar is Hiyokoi een leuke feel good Shoujo manga met twee erg verschillende hoofdpersonages die je naar elkaar ziet groeien en de beste versie van zichzelf willen worden. De basis is niet erg origineel maar door de goede verhouding van drama en humor en leuke side characters lees je zo door het verhaal heen!

Manga Review: Hiyokoi
7.7 / 10 Ons cijfer
Verhaal7
Personages8
Tekenstijl8

[bol_product_links block_id=”bol_591ab149686cf_selected-products” products=”9200000037558979,9200000037558971,9200000042768382,9200000042768334,9200000049892876,9200000049893228″ name=”hiyokoi” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

Nog meer toffe anime, manga of games vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie

X