How to Build a Dungeon: Book of the Demon King (Manga Review)

Aan het einde van zijn leven, na tientallen jaren van moeizaam onderzoek, heeft Aur eindelijk zijn droom bereikt en is hij de enige echte Demon King geworden. Met zijn nieuwe vaardigheden roept hij de verleidelijke succubus Lilu op om hem te dienen en begint onmiddellijk met de taak om een kerker te creëren – een ondergronds koninkrijk in zijn eigen visie, gevuld met allerlei fantastische wezens.

Terwijl hij de ingewikkelde en gevaarlijke wereld van zijn kerker vorm geeft, leert hij wat nodig is om een echte demonenkoning te worden, met alle problemen, beproevingen en opwinding die daarmee gepaard gaan.

Lekker vunzig

De cover laat al direct weinig aan de verbeelding over en zet direct de toon van deze serie. How to Build a Dungeon: Book of the Demon King is een volwassen en seksuele fantasy-serie over één man en zijn ambitie om de ultieme kerker te creëren.

De manga vinkt keurig alle hokjes aan die een ecchi harem nodig heeft. Overdreven veel vrouwelijk schoon, behoorlijk wat bloot, vunzige humor, en natuurlijk hele dubbelzinnige situaties die van alles suggereren maar toch iets heel anders moeten voorstellen. Zoals deze dame die onder het “slijm” van een monster komt te zitten…

De manga gaat hierbij echter wel tot het extreme en gaat richting pure hentai. Het verhaal (bouwen van de dungeon) is volledig ondergeschikt aan de momenten waarop The Demon King zichzelf weer van zijn slechtste en meest perverse kant kan laten zien. Hier zijn altijd dames het (on)gewillige slachtoffer van. Lege personages puur en alleen neergezet als object voor hem om misbruik van te maken. Zo plots als ze verschijnen in de hoofdstukken, zo plots verdwijnen ze weer. Ze vervullen geen verdere rol en lijken ook geen echte waarde te bieden aan het verhaal.

Geen verhaal te bekennen

Sowieso zit het verhaal vol met gaten en wordt er op geen enkel moment een poging gedaan iets te maken van The Demon King en zijn missie om de dungeon te maken. Een “slechterik” als hoofdpersoon kom je niet vaak tegen, des te zonde hoe ze er hiermee om gaan. Nergens wordt er een poging gedaan een soort band te creëren met onze Demon King. Zijn motivaties worden nergens duidelijk en zijn uitspraken zijn leeg. Hierdoor wordt het erg moeilijk om een gevoel bij deze manga te krijgen en is het uiteindelijk niks meer dan een excuus om vunzige plaatjes te bekijken.

An sich niks mis mee maar stiekem had ik verwacht een toch wat interessanter verhaal voorgeschoteld te krijgen, met name omdat er wel heel veel tofs gedaan kan worden met dit concept.

How to Build a Dungeon (Book of the Demon King)
4 / 10 Ons cijfer
Verhaal5
Personages3
Tekenstijl7
Plezierfactor1

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie