Manga Review: Komomo Confiserie

Komomo Confiserie (Manga Review)

Een ogenschijnlijk lief en onschuldig meisje staat op de cover van het eerste volume van Komomo Confiserie en alles er aan schreeuwt gewoon SHOUJO. En dan met name de traditionele en romantische shoujo-stijl zoals we die uit de jaren ’90 kennen. De dame op de voorkant is Komomo en ze is alles behalve lief en onschuldig.

De eerste, zullen de laatste zijn

Komomo is een verwend kind dat niks anders dan rijkdom heeft gekend. Met tal van personeel in huis en ouders die altijd afwezig zijn is haar grootste hobby het pesten van het personeel, en dan met name Natsu; de zoon van de patissier. Hij is haar meest geliefde “slachtoffer” en ze vindt niks leuker dan hem op de zenuwen werken. Om te zorgen dat zijn vader niet wordt ontslagen kan Natsu niks anders dan het maar gewoon ondergaan. Hij moet al haar grillen simpelweg verdragen, totdat zijn familie naar Frankrijk verhuist.

Jaren later heeft de familie van Komomo hun sociale status en al hun geld verloren en moet ze voor zichzelf zien te zorgen. Onervaren in alles wat het echte leven van je vraagt verliest ze de ene na de andere baan. Maar dan hoort ze dat Natsu teruggekeerd is naar Japan en nu een succesvol patissier is geworden. In de hoop dat hij het verleden vergeten is vraagt ze hem om een kans zichzelf te bewijzen en de fouten uit het verleden goed te maken.

Tot haar vreugde wordt ze aangenomen en begint ze aan haar loopbaan als patissier. Natsu’s intenties zijn echter niet bepaald goed te noemen, en hij heeft Komomo ook zeker niet aangenomen uit de goedheid van zijn hart. Nu de rollen zijn omgedraaid is hij vastbesloten haar eens een lijstje te leren, en te laten voelen hoe het is om machteloos te zijn.

Wraak in een zoete verpakking

Dit alles is wel in heel zoet jasje gestopt want het artwork schetst een lieflijke shoujo wereld vol parels, diamonten, rozen, en alles wat mooi en kawaii is.  Met name de diverse gebakjes en zoetigheden die voorbij komen zijn prachtig neergezet. Ze doen je echt kwijlen als je er naar kijkt!

Jammer genoeg lijkt er af en toe meer aandacht te zijn besteed aan al het lekkers dan aan het uitwerken van een degelijk verhaal en goed ontwikkelde personages. Alles voelt heel romantisch aan en hoewel er later wat meer romantiek naar boven komt in de manga staat het in schril contrast met wat er daadwerkelijk gebeurd tussen onze hoofdpersonen.

Alles draait om Natsu’s wraak en Komomo’s poging een bestaan voor zichzelf op te bouwen. wraak is dan ook precies waar de manga om gaat en zeker in het begin is het soms haast pijnlijk om te zien hoe Natsu met Komomo om gaat. Ze mag hem dan wel gepest hebben toen ze 5 jaar waren maar ze zijn nu volwassen en zouden beter moeten weten. Frustrerend hierbij is ook Komomo’s gedrag en manier van denken. Komomo mist, zeker in het begin, een stuk persoonlijkheid waarmee je kunt sympathiseren.

En Natsu is wat dat betreft niet veel beter. Hij is gewoon een manipulatieve pestkop die haast tegen het sadistische aan zit met zijn pogingen om “wraak” te nemen.

Bittere nasmaak

Naarmate het verhaal vordert verbetert dit gelukkig wel maar de personages vormen nooit een mooi rond geheel. De serie had wel degelijk de juiste elementen en insteek, maar het geheel komt gewoon niet goed tot zijn recht.  Motivaties blijven half ontwikkelt, persoonlijke groei is er maar matig (en niet altijd geloofwaardig), en de ene na de andere cliché komt voorbij.

De lieflijke shoujo arstyle mag dan wel zorgen voor een zoete verpakking, uiteindelijk blijf je toch zitten met een wat bittere nasmaak.

Komomo Confiserie
7 / 10 Ons cijfer
Verhaal7
Personages6
Tekenstijl8
Plezierfactor7

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie