Manga review: Kyou, Koi o Hajimemasu

Image via zerochan/iDraw91

Titel: Kyou, Koi o Hajimemasu

Auteur: Minami, Kanan (Story & Art)

Volumes: 15

Genre: Drama, Romance, School, Shoujo

Release: september 2007

De eerste dag van een nieuwe schooljaar, op een nieuwe school. Nieuwe rondes nieuwe kansen. En wie weet ontmoet je wel de liefde van je leven! Zo begint de manga Kyou, Koi o Hajimemasu (Vandaag begint onze liefde).

De hoofdspeelster van de manga Tsubaki Hibino is nooit een populair meisje geweest en heeft redelijk verscholen achter haar bril haar vorige school afgemaakt. Ook werd ze, omdat ze zo schuw was en dus een makkelijk doelwit, veel gepest. Maar met het begin van een nieuw schooljaar op een nieuwe school waar niemand haar nog kent wil ze hier verandering in gaan brengen! Alleen weet ze niet zo goed waar ze moet beginnen. .. Misschien de bril af en een paar contactlenzen in doen en geen vlechten maar je haar los laten hangen. Of toch niet… Tsubaki vraagt zich af waarom ze niet wat meer doorzettingsvermogen van haar jongere zus heeft meegekregen. Zij is knap, toegankelijk en erg populair.

Elke ochtend komt haar zusje bij Tsubaki langs of ze haar haar wilt stylen. Want Tsubaki kan 2 dingen wel goed: studeren en haar stylen. Tsubaki zou dit ook wel bij haarzelf willen doen, maar dat durft ze eigenlijk niet zo goed. Na teveel twijfel gaan de vlechten er toch maar weer in. Er is geen tijd meer om te kiezen, ze kan absoluut niet te laat komen op haar eerste dag. Vol goede moed treed ze de nieuwe school binnen . Helaas zakt die moed haar al snel in de schoenen. Er blijken toch weer een aantal pestkoppen bij haar in de klas te zitten die er meteen op uit zijn om haar de grond in te duwen. Een van de pestende blijkt de populairste jongen van de school te zijn: Kyouta Tsubaki.

Kyouta plaagt haar door haar een Edo-meisje (een periode uit de oudheid van Japan, dus hij vind haar gewoon een stoffig tutje) te noemen, vooral door die stomme vlechten. Tsubaki probeert haarzelf in te houden maar na meerdere pogingen barst de bom toch. Door een klungelige actie met een kleine hobbyschaar in de hand, knipt ze per ongeluk een stukje van de super haarcoupe haar van Kyouta af. En hiermee begint pas echt de ellende. Al woedend verplicht Kyouta haar er iets aan te doen. Dus knipt ze de rest van het haar van Kyouta bij, net zoals ze dat bij haar zusje altijd doet. Geschrokken over het talent dat Tsubaki bezit, realiseert hij zicht dat zij wel eens anders zou kunnen zijn dan alle andere meisjes waar hij tot nu toe iets mee heeft gehad en besluit haar te proberen te veroveren.

Image via chrunchyroll

Image via crunchyroll

Maar juist omdat Tsubaki zo anders is, gaat de verovering niet over een dag ijs. Ook ziet Tsubaki Kyouta in het begin helemaal niet zitten, hij is veel te veel een playboy. Maar na een tijdje veranderd haar blik op hem en ontdekt ze dat hij ook een andere kant bezit. Kyouta is allen zo populair dat ze niet weet waar ze moet beginnen om verdere toenadering tot hem te zoeken. En zo begint de liefde tussen hun. Nou ja, de zoektocht er naartoe dan. Want aan rozen zitten doornen en de weg vol met vuilkuilen. Het duurt al een hele tijd voordat Tsubaki eindelijk een beetje wordt geaccepteerd en dat heeft ze voornamelijk te danken aan Kyouta en haar cutie-zusje, die ook bij haar op school komt. Zelfs mensen waarvan ze dacht dat ze een vriendin zou hebben, blijken in het begin toch niet de beste intenties met haar voor te hebben. De enige persoon die haar een beetje omhoog houdt in Kyouta, ook al voelt dat voor haar aan alsof dat niet altijd op de meest charmante manier gaat.

Bij het verstrijken van de maanden wordt Tsubaki steeds wat meer getolereerd op school. Ze krijgt wat meer mensen om haar heen die haar accepteren voor wie ze is, ook al zijn het voornamelijk de vrienden van Kyouta die dat doen, en wordt ze zelf geprezen voor haar haarstyling-kwaliteiten. In het tweede jaar komt er zelfs een oude vriend/rivaal van Kyouta op hun school die Tsubaki van Kyouta probeert weg te pikken. Onderwijl hun relatie verder gaat ontmoeten ze nog meer mensen die hun graag voor henzelf willen hebben en dan ook veel moeite doen om Tsubaki en Kyouta uit elkaar te drijven. Zelfs de ouders zijn het niet met hun relatie eens. Ondanks alle tegenwind proberen Tsubaki en Kyouta samen en voor zichzelf vooruit te blijven kijken en zorgt het ervoor dat ze alleen maar meer naar elkaar toegroeien.

Image via mangareader

Image via mangareader

Deze manga is een prachtige love-story tussen een jongen en een meisje die voor het eerst het echte gevoel van liefde ontdekken en alle situaties die daarbij kunnen voorvallen. Het verhaal zelf is niet zoet, maar eerder lekker ruikend. Je raakt betrokken bij het stel omdat bepaalde situaties ook bij je zelf zouden kunnen voorkomen als je aan een relatie bouwt. Ik vond het een echte doorlezer waarvan je aan het eind van elk hoofdstuk wilt weten hoe hun situatie verder zal verlopen.

En na het lezen van de manga nog niet genoeg gehad? Er zijn ook een OVA, een light novel en een life-action film gemaakt.

またねーにゃん!

Review 0
7 / 10 Ons cijfer
Verhaal8
Personages7
Tekenstijl6

 


Op zoek naar  merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X