Manga review: Mahou Shoujo Kazumi Magica – The Innocent Malice

Image via Zerochan

Titel: Mahou Shoujo Kazumi Magica – The Innocent Malice

Auteur: Tensugi, Takashi (Art), Hiramatsu, Masaki (Story)

Volumes: 5

Genre: Action, Mystery, Drama, Fantasy, Magic, Supernatural, Seinen, Shounen

Release: januari 2011

De meeste van ons kennen natuurlijk de über-populaire anime serie Mahou Shoujo Madoka Magica wel. Als je deze serie nog kent, gaat het zien! Maar naast het bekende verhaal is er nog een totaal andere spin-off beschikbaar, in een compleet andere omgeving en dat characters bevat: Mahou Shoujo Kazumi Magica – The Innocent Malice.

Het verhaal begint met een tiener die wakker wordt zonder kleren en opgesloten in een koffer. Ze weet niet meer wie ze is, en ook niet hoe ze in Kami-sama’s naam in een opgesloten koffer terecht is gekomen. Half suf vangst ze een gesprek op waarin iemand meldt dat “als je op de rode knop druk, het bam doet”. En dat is meestal geen goed teken, vooral als je op dat moment in een koffer zit… Maar sinds het meisje net is ontwaakt moet ze er toch even hard over nadenken wat nu precies “bam” kan doen.

Uit enige frustratie weet ze haarzelf uit de koffer te bevrijden waardoor ze oog-in-oog komt te staan met een persoon waarvan ze zelf besluit dat hij wel degene zal zijn geweest die haar erin had gestopt. Een kleine slap-stick en een maaltijd volgt. Vervolgens wordt de man gebeld met de vraag om de koffer terug te brengen naar de plaatst waar hij eerst stond. Om erachter te komen wie de koffer wilt bemachtigen verstopt het meisje zich er weer in.

Zo komt zij erachter dat haar vriendinnen naar haar op zoek waren en vertellen haar hoe ze heet en waar ze vandaan komt. Haar naam blijkt Kazumi te zijn en ze ontdekt al snel na haar terugkomst dat ze geen gewone tiener is. Haar vriendinnen en zijzelf bezitten allen een persoonlijke magische kracht. Hoe ze aan die krachten is gekomen weet ze niet, maar gaandeweg het verhaal komt ze erachter dit een bijzondere reden heeft.

Kazumi ontmoet naast haar beste vriendinnen Umika en Kaoru, opnieuw haar andere vriendinnen en maakt kennis met een andere Kyuubey genaamd: Juubey. Een soort alien van hogere orde in kunnen en intelligentie, die moet overleven door de energie die de mens uitstraalt tot zich te nemen. Ook leert ze opnieuw dat ze haar magische krachten kan gebruiken voor het bestrijden van het kwaad die hier onder de benaming van “Witches” vallen.

Helaas voor hen, gebeurd niet op geheel vrijwillige basis. Hoe meer Kazumi opnieuw met haar oude leven kennis maakt en ervaring opdoet, hoe mysterieuzer haar persoonlijke geschiedenis lijkt te worden. Ook voelt het alsof haar vriendinnen iets voor haar achter proberen te houden, maar wat en waarom…?

Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer er van de donkere sluier van Kazumi’s verleden wordt opgelicht. De magie vliegt om je oren en de Witches zien er weer lekker eng/gek uit, zoals ik gewend ben van Magica Quartet. Het is wederom geen magische meisjes á la Sailor Moon of Sakura Cardcaptur vertelling, en er zullen characters sneuvelen. Verdriet en tragedie uit hun verleden maakt wat ze zijn geworden, en dat loopt niet altijd even goed af.

Image via Mangareader

Image via Mangareader

Dat is ook een ding wat ik zo goed vind aan deze serie, iedereen heeft een achtergrond. En dankzij een bepaalde gebeurtenis uit hun verleden, hebben zij ervoor gekozen om magie te bezitten. Alhoewel ik sommige redenen beter vind dan andere, snap ik wel waarom ze de keuze hebben gemaakt. En omdat de groep meiden redelijk groot is, zit er vast eentje tussen waarmee je de gedachten voor haar gedane daden zou kunnen delen.

Ik heb hiervoor het woord “opnieuw” redelijk wat laten vallen. En expres ook, want Kazumi blijkt niet Kazumi te zijn. Klinkt maf? Mooi! En verder verklap ik lekker niets, muahaha! Als je een keer geen gebeden naar de maan wilt horen en zin hebt in disfunctionerende personages met een verknipt verleden, dan is dit zeker een aanrader.

またねーにゃん!

 

Manga Review: Manga review: Mahou Shoujo Kazumi Magica - The Innocent Malice
7.7 / 10 Ons cijfer
Verhaal8
Personages8
Tekenstijl7

Op zoek naar  merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X