Manga Review: My Pathetic Vampire Life

Titel: My Pathetic Vampire Life

Auteur: Ishikawa, Rose (Story & Art)

Volumes: Ongoing

Genre: Comedy, School, Vampire

Release: 25 oktober, 2014

Vampiers doen het eigenlijk altijd goed. Iets aan deze mythische wezens blijft mensen aantrekken en fascineren en ook ik ben er niet ongevoelig voor. Bij het zien van het woord “Vampire” op de kaft word ik dan ook meteen nieuwsgierig! My Pathetic Vampire Life heeft echter een ietwat andere insteek dan we normaal gesproken gewend zijn. Vampiers, een dosis komedie en het schoolleven worden gecombineerd voor het verhaal van Koide, een vampier die al 150 jaar lang 16 jaar oud is.

my-pathetic-vampire-life

Hij hoeft echter niet in geheimhouding te leven, de wereld is zich maar al te goed bewust van het bestaan van vampiers en vind het hartstikke normaal. Sterker nog de overheid heeft bepaald dat alle vampiers op school moeten blijven, mits ze zijn verandert als ze minderjarig zijn. Dat niet alleen, ze moeten ook het jaar overnieuw blijven doen dat bij hun leeftijd hoort. Koide zit dan ook al jaren lang hetzelfde lesjaar overnieuw te volgen en is er behoorlijk depressief van geworden.

Dit jaar lijkt het echter anders te worden dan voorgaande jaren met de komst van een groepje bijzondere klasgenoten. Zij hebben maar al te veel interesse in Koide en gebruiken hem vooral als loophondje. Hierdoor komt hij in allerlei problemen die alleen een vampier kan hebben. Wat drinken halen voor zijn vrienden verandert al snel in een tripje ziekenboeg want bij teveel zon valt hij flauw. Is er een hond in de buurt? Dan kun je Koide van het plafond aftrekken.

268900_s0

Maar dat is dan ook eigenlijk het spannendste wat er gebeurd in deze manga. Het is een soort lichte komedie die zich afspeelt op school maar dan met een vampier in de mix. De humor steunt vooral op traditionele vampier legenden en geeft her en der een flinke knipoog naar bijvoorbeeld Bram Stoker’s Dracula en de befaamde Twilight-serie. De grappen beginnen echter al snel op elkaar te lijken en er gebeurd simpelweg te weinig om lang interessant te blijven. Ook blijf je teveel met vragen zitten en wordt er nooit echt een duidelijk beeld van de wereld gegeven. Iets meer achtergrond informatie over het hoe, en waarom, vampiers op school moeten zitten bijvoorbeeld zou wel prettig zijn.

Daarentegen vond ik de tekenstijl en algemene artwork wel erg goed. De gezichtsuitdrukkingen worden sterk neer gezet en zeker wanneer Koide schrikt van honden, of een ander typisch “vampieren ongemak” ervaart, zijn de panels erg mooi gedaan.

Dat gezegd te hebben is de humor in kleine dosis echt wel goed. Het is dan ook vooral een serie die je niet achter elkaar moet lezen maar gewoon zo nu en dan eens moet oppakken. Als komedie scoort de serie dan ook best aardig, als vampierverhaal niet zozeer.

 

Manga review: my pathetic vampire life
7 / 10 Ons cijfer
Verhaal6
Personages7
Tekenstijl8

Deze post werd mede mogelijk gemaakt door Bol.com, Archonia.com, en Crunchyroll.com

aaaabol ytiolgg_400x400 crunchyroll-profile_image-14851054c9a9a546-300x300

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X