Manga Review: Rose Guns Days vol. 1

Titel: Rose Guns Days

Auteurs: Ryukishio7 (Story), Soichiro (Art)

Genre: Action, Adventure, Shounen

Release: 22 augustus, 2012

Rose Guns Days is een mangaserie gebaseerd op de Visual Novels van Ryukishi 07, welke onder andere bekend is voor series zoals ‘Higurashi no Naku Koro’ ni en ‘Umineko’. Hier had ik echter allemaal geen weet van toen ik deze manga koos want ik, trieste fangirl die ik ben, heb deze manga puur-en-alleen uitgezocht omdat ik de voorkant er zo leuk uit vond zien.

Voor ik er aan begon had ik dan ook eigenlijk geen idee waar de serie over zou gaan maar met zo’n knappe man op de voorkant had ik, ondanks het woord ‘Guns’ in de titel vermoedens van een zoetsappig romantisch verhaal. Dat ging echter wel even anders want in no-time was ik verwikkeld in een spannende maffia strijd in een na-oorlogs Japan met mooie mannen en vrouwen en bovenal veel actie!

In Rose Guns Days eindigde de Tweede Wereldoorlog voor Japan op een andere manier dan we uit de geschiedenisboeken kennen en wordt het land gedwongen een onvoorwaardelijke wapenstilstand met China en Amerika te accepteren. Daar bleef het echter niet bij want al snel begonnen beiden landen met het “opnieuw” bouwen van Japan in hun eigen evenbeeld en werden Amerikaanse en Chinese staatsburgers aangemoedigd te gaan wonen in Japan. Hierdoor verloor Japan langzaam alles wat het land zo uniek maakte en werd de Japanse bevolking een gediscrimineerde minderheid in eigen land.

Enkele jaren later vallen we het verhaal binnen wanneer ex-soldaat Leo Shishigami een mooie jongedame red van een aantal mannen die haar achterna zitten. Geheel in stijl weet deze ‘cool-guy’ met gemak de bullebakken te verslaan en is de dame in kwestie, Rose Haibara, hem uiteraard erg dankbaar.

Als bedankje neemt ze hem mee naar Club Primavera om hem daar te verblijden met haar huisgemaakte pasta. Rose Haibara blijkt niet alleen een goed kok maar is ook nog de Madame (eigenaresse) van deze exclusieve club waar schaars geklede dames op vele manieren de mannelijke gasten weten te vermaken.

Afbeelding via Manga Reader.

Afbeelding via Manga Reader.

Al snel wordt duidelijk dat het niet de eerste keer was dat Rose werd lastig gevallen voor horde mannen. De Japanse maffia heeft het namelijk voorzien op Club Primevera en doet er alles aan om Rose te dwingen met hen mee te werken. Met de hulp van enkele sterke mannen (en vrouwen) weet ze echter prima van zich af te bijten en blijft de club in eigen handen. De dreiging blijft echter continue voortbestaan en extra bescherming kan dan ook zeker geen kwaad.

Het perfecte moment voor de werkloze Leo om zijn diensten aan te bieden en als beschermheer van Rose en haar dames te gaan werken. Geen moment te vroeg want een paar bladzijden later wordt het al snel duidelijk dat de Japanse Maffia het meent en moeten onze hoofdpersonen er alles aan doen om Club Primevera en Rose te redden!

Afbeelding via MangaReader.

Afbeelding via MangaReader.

Wat dat betreft mag de voorkant er dan misschien uitzien alsof het een shoujo harem is maar niks is dus minder waar. Er zit flink wat pit in, geen (slappe) romances, en genoeg vrouwelijk en mannelijk schoon om iedereen mee te vermaken 😉

En ook al je lees je in het eerste chapter eigenlijk twee keer precies hetzelfde stukje,de rest van de mangasleept je in sneltreinvaarteen fascinerende wereld in met actie aan alle kanten. De setting en omgeving wordt daarbij zo goed neergezet dat je echt nieuwsgierig raakt naar de rest van dit alternatieve Japan en vraag je je af of het ooit nog “goed” gaat komen met het land.

Dankzij het lekkere tempo waarmee de manga zich voortbeweegt, de interessante en leuke personages, en de fijne artstyle zorgt het geheel ervoor dat je letterlijk door het verhaal heen vliegt en je voor je het weet (jammer genoeg) alweer de laatste pagina omslaat.

Ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik blij verrast ben door deze manga en dat de serie er vanaf nu een vaste volger bij heeft gekregen! 😉 Kennen jullie deze manga al en wat vonden jullie ervan? Laat het weten in de comments 😀

 

Manga Review: Rose Guns Days
8.3 / 10 Ons cijfer
Verhaal9
Personages8
Tekenstijl8

Op zoek naar Rose Guns Days merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X