Manga Review: The Demon Prince of Momochi House

The Demon Prince of Momochi House (Manga Review)

Oei, oei, oei, ik denk dat menig hartje al sneller gaat kloppen bij het zien van de knappe vent/demon op de cover van deze manga! Het zal dan ook waarschijnlijk niemand verbazen dat we hier te maken hebben met een shoujo (harem) manga met een bovennatuurlijk tintje!

Beschermvrouwe van de familie

Op de dag van haar 16de verjaardag krijgt het weeskind Himari Momochi een bijzondere brief waarin haar verteld wordt dat ze nu oud genoeg is om beschermvrouwe te worden van het huis dat al eeuwen in bezit is van haar familie. Himari hoeft niet lang na te denken over wat ze doet en besluit resoluut dat dit een enorme kans is en gaat vol goede moed op weg naar Momochi House. Een enorm landgoed in een afgelegen bos waar het volgens omwonenden spookt.

Himari laat zich niet afschrikken en zonder enige twijfel stapt ze het huis in. Daar staat haar echter een behoorlijk verrassing te wachten! Niet alleen is het één grote puinhoop in het huis, er schijnen ook nog eens drie jongens te wonen die er maar niks voor voelen om daar weg te gaan, of om Himari bij hen in te laten trekken. Gelukkig is onze heldin geen enorme push-over en laat ze zich niet zomaar wegjagen. Ze is vastbesloten om goed te zorgen voor het enige tastbare wat ze nog over heeft van haar familie.

Himari gaat dan ook nergens heen en aangezien ze fysiek niet in staat is de mannen uit het huis te gooien besluit ze het anders aan te pakken. Ze gaat het huis opknappen, de heren om huur te vragen en het huis zó vrouwelijk maken dat ze vanzelf wel weg willen.

Mysterieuze krachten

Haar plannen gaan echter totaal niet zoals gehoopt wanneer blijkt dat Momochi House niet zomaar een huis is maar barst vol geheimen, mysterieuze krachten, en zelfs yokai (Japanse geesten en demonen). Ook met onze heren is meer aan de hand en wanneer Himari in de problemen komt wordt maar al te snel duidelijk dat ze geen gewone mensen zijn maar ook (deels) yokai met als plicht het beschermen van Momochi House wat de barrière blijkt te zijn tussen de geestenwereld en menselijke wereld.

In het begin lijkt The Demon Prince of Momochi House een nogal standaard shoujo te worden. We hebben een niet al te sterke heldin die door een bijzondere gebeurtenis ineens tussen een aantal bloedmooie jongens belandt die haar moeten beschermen van iets kwaads maar zelf ook niet bepaald menselijk zijn.

Powervrouw

Ik heb nog altijd nachtmerries van de slappe hoofdpersoon uit Diabolik Lovers, of de verkapte schoonmaakster uit Fruits Basket dus ik was me al mentaal aan het voorbereiden op ook nu een slap aftreksel van een meid met pit en persoonlijkheid. Gelukkig werd ik blij verrast want ondanks het feit dat Himari niet bepaald sterk is, is ze ook niet echt hopeloos. Ze probeert actief iets bij te dragen en durft waar nodig zeker voor zichzelf op te komen.

Ook haar “harem” is niet geheel standaard te noemen. Natuurlijk passen de heren wel aardig in de clichés en enkele stereotype personages maar zijn ze allen toch net anders genoeg om het interessant te houden. Daarbij is het ook al vrij snel duidelijk welke romantische richting we op gaan en is het eens niet de stoere, grove, vent of afstandelijke, arrogante man, maar iemand die overduidelijk goed voor ons hoofdpersonage zou zijn.

Daarbij komt ook dat de romance niet het enige is wat telt in deze manga! Zeker in de wat latere volumes is het overduidelijk dat er veel meer speelt en krijgen we te maken met behoorlijk wat actie. In het eerste deel blijft het nog vrij onschuldig en komen we vooral enkele hele schattige yokai tegen (zoals een gouden biggetje) maar toch wordt er al behoorlijk gehint naar een groter onderliggend verhaal.

Schitterende illustraties

Dit alles zou echter lang niet zo mooi naar voren komen als het artwork niet zo fenomenaal was als het nu is. Aya Shouoto weet schitterende illustraties neer te zetten die je af en toe behoorlijk doen zwijmelen. De manga straalt een soort rust uit zonder dat deze leeg, saai, of simpel overkomt. Het tegenovergestelde juist, er zit een uitstekende balans in tussen zeer gedetailleerde en kunstige panels, afgewisseld met wat meer komisch getekende stukken. Ook de delen waar we meer actie tegemoet gaan worden mooi neergezet en maken The Demon Prince of Momochi House een genot om te lezen.

Of dit ook zo blijft in de volgende delen is natuurlijk nog maar de vraag meer een goed begin is het halve werk en met drie uitstekende eerste volumes kunnen we zeker spreken van een zeer goed begin! Vooral liefhebbers van Kamisama Hajimemashita, Akaya Akashiya Ayakashino en Hiiro no Kakera zullen hun lol op kunnen met deze serie! Ik kan in elk geval al niet wachten op een volgende deel en droom stiekem zelfs al van een anime adaptie.

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie