The Girl From the Other Side (Manga Review)

The Girl from the Other side is een magisch sprookje dat vol zit met stille verwondering en de symbolische strijd tussen licht en duister. De manga neemt je mee op een schitterende geïllustreerd avontuur dat een geheel eigen twist weet te geven aan de begrippen goed en kwaad! Strooi daar ook nog wat Ierse folklore doorheen, gestoken in een Japans jasje en er ontstaat een hele unieke mix die van begin tot einde weet te boeien!

Er was eens…

Lang geleden waren er een God van Licht en een God van Duister die samen een nieuw land creëerden. Maar de God van het Duister raakte corrupt en stuurde een vloek over het land. Een vloek die genadeloos was in wie hij trof en zich verspreidde als een virus. De God van Licht was niet in staat de vernietigende kracht tegen te houden en uit pure wanhoop om de mensen te redden creëerde zij een grote muur om de vervloekten te scheiden van de onaangetaste mensen.

Zo ontstonden er twee magische koninkrijken: de “Outside”, waar mysterieuze beesten rondzwierven die met een aanraking konden vervloeken, en de “Inside”, waar mensen leefden in veiligheid en vrede. Maar de muur is niet zo sterk als deze lijkt en soms weten de Outsiders zich een weg naar binnen te werken, met alle gevolgen van dien.

Dit ondervindt ook de jonge Shiva. Zij is helemaal alleen in een verlaten dorp maar ontmoet daar de duistere “Teacher” die haar onder zijn hoede neemt. De twee kunnen niet meer van elkaar verschillen en toch ontstaat er iets bijzonders terwijl ze proberen een plek te vinden in deze mysterieuze wereld.

Meisje vs. Monster

Het hele idee van “meisje ontmoet monster en een vriendschap/relatie ontstaat” is niks nieuws en op tientallen manieren al uitgekauwd. Zelden wordt het echter zó goed neergezet als in The Girl From the Other Side. De gehele manga zit vol met symbolische verwijzingen naar de strijd tussen goed en kwaad, licht en donker, de overeenkomsten tussen beide partijen, en dat het soms nog niet zo makkelijk is om aan te wijzen wie de echte “slechteriken” zijn…

Het verhaal beweegt voor sommigen misschien wat traag maar deze blijft wel van begin tot eind boeien. En hoewel het ogenschijnlijk simpel lijkt zit er veel meer diepgang in dan je in eerste instantie zou verwachten. The Girl From the Other Side is een klein verhaal dat zichzelf groots neerzet zonder onnodige poespas.

De grootste kracht hierin zit hem voornamelijk in de twee hoofdpersonages: Insider Shiva en Outsider “Teacher”. Met name omdat ze daadwerkelijk als geloofwaardige personages worden neergezet met goed uitgedachte karakters. Er zijn dus geen tientallen lege personages maar juist twee zeer uitgediepte hoofdpersonen die zich door een schitterend geïllustreerd verhaal bewegen.

Absolute aanrader

Van begin tot eind heb ik dan ook genoten van deze manga! Fantasie en realiteit worden naadloos met elkaar verbonden tot een intrigerend verhaal dat je zachtjes vastpakt en je vervolgens met een ijzeren grip vasthoudt.

Met name voor liefhebbers van series zoals The Ancient Magus Bride is deze manga een absolute aanrader. Al zou ik eigenlijk iedereen willen aansporen deze manga eens een kans te geven om te kijken of je net zo aangenaam verrast zult worden als ik!

The Girl From the Other Side
8.5 / 10 Ons cijfer
Verhaal8
Personages8
Tekenstijl9
Plezierfactor9

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie