Manga Review: Vassalord

Vassalord main & supporting characters.

Manga Review: Vassalord

Auteur: Chrono (Story), Nanae (Art)

Volumes: 7

Genre: Actie, Supernatural, Komedie, Vampire, Ai

Release: Maart 2006

Een welgevormde naakte man stap uit zijn privé zwembad en word toegedekt met een badjas door een maid. Terwijl dit gebeurd is de man een deal aan het bespreken met iemand aan de telefoon. De maid meldt dat de man bezoek heeft. Verbaast kijk hij op en hoort achter hem een gedaante uit het water komen, die heb hem met een zwaard in zijn rug steekt. Die man kijkt verwonderlijk naar de punt van het zwaard dat al druipend van het bloed uit zijn buik steekt.

“Hi, Cherry”. Zegt het slachtoffer met een wat ondeugende glimlach. “It’s Charley”. Meldt de dader met een ijzige blik. Plotseling verschijnt er een vloeibare massa in de lucht, waaruit twee van de maids van het nog naakte slachtoffer in aanvals-modus uit ontstaan. Klaar om de dader te grazen te nemen. Maar, ook het slachtoffer lijkt geen gewone man te zijn. Zijn lichaam begint namelijk uiteen te vallen en te veranderen in een grote hoeveelheid vleermuizen. De man blijkt een vampier te zijn…

Zo begint de manga Vassalord. Het verhaal over de complexe relatie tussen de vampier Rayflo met zijn cyborg-vampier-liefdesrelatie-kind (jaja, hele mond vol) Charley en het vinden van Vassalord. Een middel dat normale mensen bovennatuurlijke kracht en het eeuwige leven kan schenken, net als een vampier. In het begin van het verhaal is dit nog niet helemaal aan de orde. De wrange relatie tussen de twee wordt eerst goed uitgelicht voordat er meer wordt overgegaan op de zoektocht naar het middel.

Aanval op Rayflo.

Image via Mangareader

Het probleem tussen de twee is namelijk dat Johnny Rayflo (aka Addie, Adam) de playboy vampier, de kunstmatige vader van de Cherry is het heerlijk vind om met zijn “kleine jongen” leuke kat en muis spelletjes te doen. En laten we het daar maar even bij laten.

Maar Cherry is geen kleine kerel meer. Hij is zelfs groter en steviger dan Rayflo waardoor het voor hem soms moeilijk te peilen is of het om vader-zoon liefde gaat, of dat hij het gewoon een lekker ding vindt. Charles J. Chrishunds (aka Cherry, Charley of Chris) dankt zijn cyborg- vampier uiterlijk gedeeltelijk natuurlijk aan zijn “meester” Rayflo.

Aangezien Charley zijn vampier-helft niet wil accepteren “eet” hij niet genoeg, waardoor hij niet goed kan genereren. En zijn baan als vampier-jager bij het Vaticaan helpt hier ook niet bij. Om zichzelf te versterken, en uit afschuw voor zijn vampier-gedeelte, heeft hij er voor gekozen om gedeeltes van zijn lichaam te verwijderen en te vervangen door metalen onderdelen. De enige persoon bij wie Charley het bloed onder de nagels vandaan wilt halen, is zijn meester Rayflo. Charley worstelt alleen met zijn eigen identiteit, maar ook met de aard van zijn relatie tussen hem en zijn meester.

Nu moet je niet gaan denken dat dit een hele kleffe manga met veel zoentje en knuffels gaat worden, want niets is minder waar. De serie kan soms heel rauw zijn. Met veel bloed, actie en een breed scala aan wapens. Zo komen er later in de serie onder andere een androgyne demon en een aan drugs verslaafde vampier bij, met een 8mm pistool verstopt in zijn teddybeer. De karakters die aan de zijde van Rayflo en Charley strijden hebben allemaal een eigen verhaal, en worden voldoende uitgelicht. De vechtscènes zijn super en er blijft genoeg ruimte over voor een lolletje hier en daar, dus voor elk wat wils.

Berry en Rayflo.

Image via Mangareader

Vergeet alleen niet dat deze serie is gericht op de wat volwassener meiden, dankzij de soms ondeugende shots en sappige dialogen. Voor de echte smullers: van de manga is inmiddels ook een OVA verschenen, die makkelijk via Youtube terug te vinden is.

Geniet smakelijk! 😉

またねーにゃん!

Eindoordeel
8 / 10 Ons cijfer
Verhaal8
Personages8
Tekenstijl8

 


Op zoek naar  merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X