Mannen in de sneeuw gooien!

Elk jaar op 15 januari vindt er wel een heel bijzondere festival plaats in Niigata (een provincie in Japan), het Mukonage festival. Dit festival bestaat al meer dan 500 jaar en is ontstaan omdat lokale mannen ‘wraak’ wilde nemen op de mannen van buitenaf die hun vrouwen kwamen ‘stelen’. En hoe namen ze dan wraak? Door deze mannen van een door sneeuw bedekte heuvel af te gooien.

Ja gooien. Iedereen mag zich aanmelden maar  jammer genoeg worden er maar een paar mannen in de sneeuw gegooid. Tegenwoordig worden er elk jaar nog maar drie naar beneden gegooid die al rollende door de sneeuw de berg af gaan en onderaan weer bij hun vrouwen terecht komen.

Dit alles gebeurd vlakbij de lokale shrine waar je, na het mannen gooien, direct door kunt gaan met het volgende evenement later die dag: Suminuri. Hier kun je elkaars gezicht besmeren met een speciaal soort inkt gemaakt van heilig as en sneeuw. Dit doe je om te ‘bidden’ voor een perfecte gezondheid en veel voorspoed in het nieuwe jaar. Zie onderstaande filmpje hoe dit precies in z’n werk gaat!

Jammer genoeg is het voor dit jaar alweer voorbij maar boek gerust een tripje voor volgend jaar want Matsunoyama (waar het festival gehouden wordt) biedt ook nog eens een hoop fantastische hotsprings waar je dus lekker kunt relaxen van al dat mannen gooien en de ink weer van je gezicht wassen.

 

Bron: 1, 2, 3, 4.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X