Blog header Studio Ghibli films of Netflix.

21 Studio Ghibli films komen naar Netflix!

Studio Ghibli staat wereldwijd bekend als één van de allerbeste animatiestudio’s ter wereld en wordt vaak de “Japanse Disney” genoemd. En terecht, want de award winnende films weten al sinds jaar en dag mensen diep te beroeren en vermaken. Tot op heden was het alleen niet altijd makkelijk buiten Japan te kunnen genieten van deze toptitels. Gelukkig komt daar nu verandering want ondanks de eerdere terughoudendheid zijn ze klaar voor de volgende stap.

En dat betekent ontzettend goed nieuws voor alle anime – en met name Studio Ghibli fans – want vandaag is bekend gemaakt dat er vanaf februari maar liefst 21 Studio Ghibli films op Netflix te zien zullen zijn!

En lang hoeven we ook zeker niet te wachten! Al vanaf 1 februari zijn de eerste films te zien op Netflix en zullen er in maart en april de overige klassiekers beschikbaar worden.

Studio Ghibli releases in februari

De pret begint al op 1 februari wanneer o.a. Castle in the Sky (1986), Kiki’s Delivery Service (1989), Only Yesterday (1991), Porco Rosso (1992), Ocean Waves (1993), en Tales from Earthsea (2006) gelanceerd worden. Echte knaller is ook de release van de iconische film My Neighbor Totoro uit 1988. Nog altijd één van de allergrootste successen van Studio Ghibli.

Studio Ghibli releases in maart

Vanaf 1 maart gaan we verder met nog meer fantastische films zoals Nausicaä of the Valley of the Wind (1984), Princess Mononoke (1997), My Neighbors the Yamadas (1999), het oscar winnende Spirited Away (2001), The Cat Returns (2002), Arrietty (2010), en de (volgens ons) ontzettend ondergewaardeerde The Tale of The Princess Kaguya (2013).

Studio Ghibli releases in april

Op 1 april komt (voor nu) de laatste release aan Studio Ghibli films met tevens het gros van de meest recente films. Denk aan Pom Poko (1994), Whisper of the Heart (1995), Howl’s Moving Castle (2004), Ponyo on the Cliff by the Sea (2008), From Up on Poppy Hill (2011), The Wind Rises (2013), en uiteraard When Marnie Was There (2014).

Subs en dubs

Opvallend is wel dat de Verenigde Staten, Canada én Japan buiten de boot vallen. Want ondanks het feit dat het hier gaat om een “wereldwijde” release, zijn het voornamelijk de Europese landen die kunnen gaan genieten van het Studio Ghibli repertoire op Netflix.

Zo is Netflix van plan deze films in meer dan 28 talen te ondertitelen, en ruim 20 talen krijgen een officiële dub. Of Nederlands daar ook onder valt is nog even wachten.

Hoe dan ook, we hebben heel veel leuks om naar uit te gaan kijken. En zet hopelijk de deuren nog verder open voor andere anime releases. Naar welke titel kijk jij het meeste uit?

Bron: Netflix, ANP, Kotaku.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

2 Reactie's
  • Pieter Wullaert
    Geplaatst op 13:21h, 20 januari Beantwoorden

    Dat is leuk nieuws! In Amerika zal het iets met de rechten op de films te maken hebben. Tot een tiental jaar geleden had Disney de rechten. Toen hebben ze ze doorverkocht aan Gkids. Geen idee of die een Netflix avontuur onmogelijk maken, maar het kan. Maar wij zijn gelukkig bij de goeie!

  • Pieter Wullaert
    Geplaatst op 14:20h, 20 januari Beantwoorden

    Ik lees net dat HBO MAX de Amerikaanse rechten heeft.

Geef een reactie