Met MMMC naar de World Cosplay Summit!

Welkom op onze eerste post voor The Sushi Times! We vinden het ontzettend leuk dat we ons verhaal hier mogen delen, maar wie zijn wij en wat gaan we doen? Wij zijn Melissa (Mirai) en Ronald (Kireus) van de cosplay groep MMMC en we nemen jullie graag mee naar de World Cosplay Summit (WCS) in Japan. Maar voordat we daar naartoe kunnen moet er nog veel gebeuren. Laten we bij het begin beginnen.

Jeroen Wolf first shot

Foto door Jeroen Wolf fotografie.

 

Wat is de WCS?

De afkorting WCS staat voor World Cosplay Summit en is de naam van de finale van een internationale cosplay wedstrijd die in Nagoya, Japan wordt gehouden. De wedstrijd wordt al georganiseerd sinds 2003 en Nederland is sinds 2011 een deelnemend land. Ondertussen organiseren meer dan 30 landen een voorronde, in 2017 doen er 33 landen mee! Het doel van de wedstrijd en de evenementen eromheen is het samenbrengen van mensen van over de hele wereld door middel van de Japanse pop cultuur. Het is tenslotte prachtig dat zo veel mensen de hobby en ‘taal’ van de cosplay delen en samen kunnen komen in Japan tijdens de WCS.

 

De voorronde op Firstlook Festival

De Nederlandse voorronde is jarenlang op AnimeCon geweest, maar deze was best dicht op de finale in Japan. Daarom is de voorronde verplaatst naar Firstlook Festival in 2015. Ook in 2016 was de voorronde hier te vinden. We zouden in eerste instantie in twee verschillende teams meedoen, maar twee maanden voor de voorronde kwamen wij als team samen. Melissa was ondertussen al een paar maanden bezig met haar kostuum uit God Eater 2 Rage Burst en Ronald heeft zich toen bij haar gevoegd. Zo kwam het God Eater team uiteindelijk te bestaan uit Livie Collete en Lindow Amamiya.

Ronald Lindow

Melissa Livie

Foto door Jeroen Weimar.

Deze twee characters hebben eigenlijk geen gedeelde verhaallijn in de games en in de anime komt Livie helemaal niet voor. Toch zagen we een act voor ons aangezien beide karakters interessante achtergrond informatie hebben. Lindow is een soldaat die wordt ingezet om monsters te verslaan, maar raakt op een gegeven moment geïnfecteerd. Hij begint dan zelf te veranderen in een monster en op dit soort momenten wordt Livie ingeschakeld om de losgeslagen soldaten ‘op te ruimen’. Deze twee gegevens hebben we samengebracht en hebben zo onze eigen verhaallijn gecreëerd.

20160927_162334 20160915_1122502016-10-03 08.23.01

De kostuums zelf bestaan grotendeels uit stof, maar de wapens die in God Eater worden gebruikt zijn immens groot! Dit was nogal een uitdaging, voor ons allebei. Melissa wilde haar gigantische zeis zo lichtgewicht mogelijk houden en hij bestaat uit twee delen zodat dit wapen relatief makkelijk kan worden vervoerd.

De prijsuitreiking was ontzettend spannend, de deelnemers waren stuk voor stuk zo goed voorbereid en zagen er allemaal fantastisch uit! Hopen doet iedereen natuurlijk, maar als je naam dan echt wordt genoemd. Dat moment is zo overweldigend! Het heeft even een paar dagen geduurd voordat het echt doorgedrongen was en toen begon het plannen!

 

WCS kostuum plannen

Tijdens de WCS zijn een aantal evenementen waar je kostuums voor moet meebrengen. We willen persé allemaal bij elkaar passende duo’s zoeken die we zullen gaan maken. We willen ze niet meteen allemaal verklappen, maar ons eerste duo bestaat uit Bartz en Terra uit de Final Fantasy series voor op de rode loper!

rode loper kostuums

Voor onze wedstrijd kostuums nemen we de kostuums van de voorronde mee met wat upgrades hier en daar. Hierdoor kunnen we onze aandacht en tijd die we hebben vooral in de act stoppen. We willen niet dezelfde act meenemen, dus deze gaan we de komende maanden ook flink onder handen nemen!

 

We hebben verschillende work in progress foto’s op onze Facebook (www.facebook.com/MmmcMirai en www.facebook.com/ronaldboom) en Instagram (www.instagram.com/wearemmmc en www.instagram.com/ronald.jpeg) accounts staan. Ook kun je ons als team volgen op de Team WCS Netherlands pagina (www.facebook.com/WCSTeamNL).

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X