Camera Japan Film Festival 2017.

Mis het niet: Camera Japan Film Festival 2017!

Omdat nieuwe en klassieke films uit Japan zelden in Nederland te zien zijn, richt een groep Rotterdamse liefhebbers in 2006 CAMERA JAPAN op: een vierdaags festival waar de beleving van Japanse cultuur centraal staat. Nu, ruim tien jaar verder, presenteert het festival met succes wederom tientallen films uit de rijke Japanse filmproductie in Rotterdam en Amsterdam. Ook dit jaar beloven ze weer een spetterende editie te gaan neer zetten met tientallen Japanse films van alle genres en voor ieder wat wils!

Naast deze 10 films die je echt niet mag missen biedt CAMERA Japan ook tal van andere activiteiten waaronder:

Tentoonstelling: Hāfu2Hāfu

Wanneer: Gehele festival in Rotterdam

Hāfu2Hāfu is een uniek project van fotograaf Tetsuro MIYAZAKI, waarin hij uit elk land ter wereld een hāfu portretteert (een Japanse term voor mensen met een dubbele afkomst). Bij elke foto deelt MIYAZAKI, zelf half Belg en half Japanner, de meest prangende vraag van de gefotografeerde op het gebied van identiteit, saamhorigheid en opgroeien met twee verschillende culturen. Een selectie van de foto’s wordt getoond tijdens het festival.

Japanse Pop-up markt

Wanneer: Gehele festival in Rotterdam

Op zoek naar verrukkelijke Japanse zoetigheden? Wil je de sushi van onze sushi-chef proberen?  Of misschien overheerlijk gebak met een kopje echte Japanse thee? Of wil je sake en bier kopen om thuis lekker na te genieten? De markt heeft het allemaal. En vergeet niet naar de merchandise-kraam te gaan voor je eigen CAMERA JAPAN t-shirt!

Tentoonselling: A Bird’s Eye View of Kyushu

Wanneer: Gehele festival in Rotterdam

Deze tentoonstelling van Japanse prints zoomt in en uit op het eiland Kyushu, het thema van CAMERA JAPAN dit jaar. De onderwerpen variëren van legendes over de omliggende zeeën tot prachtige landschappen (zowel realistisch als fantasierijk), historische veldslagen en fantasievolle afbeeldingen van Nederlandse handelaren op Deshima in Nagaski.

Interventies

Wanneer: tussen de voorstellingen door in Rotterdam

Op CAMERA JAPAN loont het wat te blijven hangen na de film, of wat eerder langs te komen. Niet alleen kun je dan genieten van de festivalsfeer, maar er is ook een kans dat je tegen één van onze interventies aanloopt: verrassende korte acts die je even laten vergeten waar je bent en je meenemen naar een andere wereld. Denk hierbij aan Japanse folk art, en muzikale voorstellingen.

Japanese Craft Beer Tasting

Wanneer: zaterdag 23 september om 19:30, Rotterdam

De grote biermerken Asahi, Sapporo en Kirin domineren al decennia de Japanse biermarkt. Sinds enkele jaren bieden kleine brouwerijen met speciaalbieren echter een bijzonder alternatief. In Europa zijn nog maar weinig Japanse speciaalbieren te verkrijgen, maar tijdens deze bierproeverij krijg je de unieke kans om een selectie van de allerbeste Japanse bieren van het moment te beleven. Bij aanvang van de proeverij vertonen we de korte documentaire Craft Beer in Japan, mede geregisseerd door de Nederlandse filmmaker Maarten ROOS.

Geen liefhebber van alcoholische dranken? Probeer dan de:

Sencha Workshop

Wanneer: zondag 24 september om 17:00, Rotterdam

In deze workshop leer je alles over sencha, een populaire soort Japanse groene thee. Je zult vele soorten proeven, waaronder sencha van de allerhoogste kwaliteit genaamd “Gyokuro”. De organisator van de workshop is SUZUKI Takahide, afkomstig uit Shizuoka, de theehoofstad van Japan.

Zondagochtend Filmbrunch

Wanneer: zondag 24 september om 11:00, Rotterdam. Zondag 1 oktober om 11:00, Amsterdam

Hoe kun je beter de luie zondag beginnen dan met de befaamde CAMERA JAPAN filmbrunch? Het internationale team van connaisseurs zal jullie wederom verrassen met een heerlijke Japans geïnspireerde brunch. Een gezonde mix van zoet en hartig om je vingers bij af te likken, gevolgd door een hartverwarmende zondagochtendfilm. Itadakimasu!

Meer, meer, meer!

En dit is slechts een greep uit de activiteiten die er te vinden zijn. Zo is er ook nog een bijzondere workshop rondom het beroemde verhaal “Tale of Genji”, een speciale “Kid’s Day”, en een optreden van TUJIKO Noriko. Kijk voor het volledige programma en meer informatie rondom tijden, locaties, en kosten op de site van Camera Japan Film Festival.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie