Anime Review Violet Evergarden.

Niet te missen nieuwe Anime (winter 2018)

Het nieuwe anime seizoen is inmiddels alweer eventjes begonnen, maar welke anime mag je nou echt niet missen en moet jij deze winter écht gaan kijken? Wij hebben onze favoriete series voor je op een rijtje gezet. Naar welke serie kijk jij het meeste uit of vind jij tot nu toe het meest veelbelovend? Laat het weten in de comments!

Violet Evergarden

Genre: oorlog, fantasy, drama

Release: 11 januari, 2017

Violet Evergarden is één van de meest geanticipeerde series van dit seizoen, en na slechts twee episodes te hebben gezien ben ik al helemaal verkocht. Het artwork is schitterend, de muziek aangrijpend, en het verhaal laat je niet meer los. En dat alles zeg ik na slechts twee episodes. Voor iedereen die deze serie ook wil zien: wacht nog een paar weken tot die helemaal klaar is en binge-watch alles in één keer, want het wachten op nieuwe episodes is nu al te moeilijk!

Citrus

Genre: yuri, drama, romance, school

Release: 6 januri, 2018

Citrus heeft al behoorlijk wat stof doen opwaaien want de romantische relatie waar alles om draait zou volgens sommige niks anders zijn dan een geromantiseerde versie van seksueel misbruik tussen twee middelbare scholieren. Volgens weer anderen slaat dit helemaal nergens op en is het juist een toffe serie over de passie tussen twee vriendinnen. Geen liefhebber van yuri? Dan is er ook nog een soortgelijke serie nieuw dit seizoen: 25-sai no Joshikousei.

Hakata Tonkotsu Ramens

Genre: actie

Release: 12 januari, 2018

Een knallende actie serie die zich afspeelt in het Japanse Fukuoka? Count me in! Mijn eerste reis naar Japan ooit ging naar Fukuoka, waar ik vijf weken verbleef, en het is ontzettend leuk om te zien hoe alles uit de stad terug komt in de serie. Maar dan wel met een knallende laag actie die het ook een toffe serie maakt voor iedereen die nog nooit naar Fukuoka is geweest. Hoewel er relatief weinig bekend is over de serie belooft het veel goeds met goede artwork, lekkere muziek, en een sfeer die je doet vragen om meer!

Pop Team Epic

Genre: geen touw aan vast te knopen

Release: 7 januari, 2018

De manga van Pop Team Epic, of zoals het in het Japans heet “Poputepipikku” is een ware cult-hit in Japan. Met nendoroids en tal van merchandise al uitgebracht was het dan ook vreemd dat er geen anime van was. En de gebeden zijn gehoord! De bizarre komedie serie, waar meestal geen touw aan vast te knopen is, is losgebarsten op het internet en er lijkt nu helemaal geen houden meer aan te zijn met dit over-the-top duo! En voor wie denkt dat bovenstaande PV geen goede weerspiegeling van de anime zou zijn… tja, uuh kijk episode 1 maar eens en je snapt het helemaal.

Cardcaptor Sakura: Clear Card-hen

Genre: magical girl

Release: 7 januari, 2018

https://www.youtube.com/watch?v=FrF5qt_LBlc

Na tientallen jaren is er nu eindelijk een vervolg op het razendpopulaire Cardcaptor Sakura. Het magische meisje is al jaren een held voor miljoenen meiden (en jongens) wereldwijd en nu, ter ere van het 20-jarige bestaan, is ze terug met een gloednieuwe serie!

Ito Junji: Collection

Genre: horror, drama, supernatural

Release: 5 januari, 2018

Nog een klassieker betreedt het anime-podium, maar van een heel ander kaliber dan het schattige Cardcaptor Sakura! Een speciale reeks van Junji Ito is omgetoverd tot anime en wordt deze winter uitgezonden. De meester van de Japanse horror gaat dan ook nog een stapje verder om iedereen de stuipen op het lijf te jagen met zijn bizarre en doodenge verhalen!

Kokkoku

Genre: actie, thriller, bovennatuurlijk

Release: 8 januari, 2018

Voor iedereen die wel houdt van wat spanning maar liever niet te hard griezelt en gruwelt, dan is er dit seizoen ook een goede thriller voor je: Kokkoku. Een actie-thriller waarbij een onschuldige scholier ineens verwikkeld raakt in een bovennatuurlijk ontvoeringsavontuur!

Mitsuboshi Colors

Genre: slice of life, comedy

Release: 7 januari, 2018

Vrolijk, onschuldig, en grappig dat lijken de perfecte woorden te zijn voor de kleurrijke serie “Mitsuboshi Colors”. Een luchtige serie die het leven volgt van drie jonge meiden die hun stad beschermen van al het “kwaad”.

Ramen Daisuki Koizumi-san

Genre: food, comedy

Release: januari 4, 2018

De serie kan zeker niet op tegen Food Wars, maar ondanks dat doet Ramen Daisuki Koizumi-san (Ms. Koizumi Loves Ramen Noodles) een aardige poging een anime neer te zetten met een “eet” thema, en dan in het bijzonder ramen! De kommen ramen die voorbij komen doen je kwijlend naar je beeldscherm kijken, dus wees gewaarschuwd: niet kijken met een lege maag!

Sanrio Danshi

Genre: ordinaire reclame voor Sanrio, in een anime high school jasje

Release: 6 januari, 2018

En last but not least, een anime die eigenlijk ontzettend slecht is, maar ik toch wil noemen: Sanrio Danshi. Jazeker, dezelfde Sanrio die Hello Kitty, My Melody, Cinnamoroll en Pom Pom Purin heeft bedacht. En laat dat nou nét zijn waar deze serie over gaat! Het volgt het verhaal van een aantal mannelijke, middelbare scholieren die elk gek zijn op één van de characters van Sanrio. Op z’n best een matige serie, maar krijgt dikke bonuspunten vanwege de schattige sanrio characters.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie