Niet te missen Yoshoku recepten om zelf te proberen!

Zoals we al eerder vertelden zijn yoshoku Japanse gerechten die hevig geïnspireerd zijn door westerse recepten. Ze zijn een speciale groep gerechten in de Japanse keuken, maar inmiddels zo geïntegreerd dat ze op-en-top Japans zijn geworden! Onder hen vallen o.a.  Curry Rice en Japanse hamburger steak. Maar er zijn nog meer smakelijke yoshoku waar we je graag kennis mee laten maken zoals:

Yoshoku: Spaghetti varianten

Spaghetti kent enkele unieke variaties die je eigenlijk alleen in Japan vindt. De vertrouwde spaghetti noedels worden uiteraard gebruikt maar de overige ingrediënten kunnen behoorlijk anders zijn!


Yoshoku Vleesspecialiteiten

Hamburger, steak, goulash, allemaal gerechten met een nogal westerse touch maar die ook in de yoshoku hun weg gevonden hebben! Denk hierbij aan mixen met extra sojasaus, en Japanse kruiden die van de Hongaarse Goulash, Russische Beef Stroganoff, of Boeuf bourguignon ineens een geheel ander gerecht weten te maken!


Yoshoku: Gefrituurde lekkernijen

Ook in Japan weten ze wel raad met een goede frituurpan en enkele gerechten die daar uit komen – zoals korokke – doen mijn Nederlandse, kroketliefhebbende, hartje maar al te hard kloppen! Maar ook het populaire kaki fry, gefrituurde oesters, doen het goed als onderdeel van de yoshoku.

Hoewel karaage (gefrituurde kip) en tempura ook gefrituurd worden, worden deze vaak niet gezien als onderdeel van yoshoku. Met name karaage wordt meer gezien als een gerecht met Chinese invloeden en tempura wordt gewoon gezien als Japanse (washoku). Maar yoshoku restaurants hebben beiden vaak alsnog op de menukaart staan.

Yoshoku: Zoetigheid en desserts


Yoshoku: Overigen

Maar dan zijn we er nog niet! We hebben nog een aantal yoshoku die we toch écht even moeten noemen voor we een einde maken deze, inmiddels behoorlijke lange lijst!


Nog meer Japanse lekkernijen?

Zijn bovenstaande gerechten voor jou niet voldoende en wil je nog meer lekkernijen ontdekken die de Japanse keuken te bieden heeft? Neem dan eens een kijkje bij de rest van onze recepten of neem een kijkje op Proef Japan voor tientallen lekkernijen en achtergrond artikelen over de Japanse keuken en eetcultuur.

Dit artikel – Niet te missen Yoshoku recepten om zelf te proberen! – verscheen voor het eerst op 4 december 2017 en is voor het laatst geupdatet op 10 januari 2019.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X