Niet te missen Yoshoku recepten om zelf te proberen!

Zoals we al eerder vertelden zijn yoshoku Japanse gerechten die hevig geïnspireerd zijn door westerse recepten. Ze zijn een speciale groep gerechten in de Japanse keuken, maar inmiddels zo geïntegreerd dat ze op-en-top Japans zijn geworden! Onder hen vallen o.a.  Curry Rice en Japanse hamburger steak. Maar er zijn nog meer smakelijke gerechten waar we je graag kennis mee laten maken zoals:

Yoshoku: Spaghetti varianten

Spaghetti kent enkele unieke variaties die je eigenlijk alleen in Japan vindt. De vertrouwde spaghetti noedels worden uiteraard gebruikt maar de overige ingrediënten kunnen behoorlijk anders zijn!


Yoshoku Vleesspecialiteiten

Hamburger, steak, goulash, allemaal gerechten met een nogal westerse touch maar die ook in de Japanse keuken hun weg gevonden hebben! Denk hierbij aan mixen met extra sojasaus, en Japanse kruiden die van de Hongaarse Goulash, Russische Beef Stroganoff, of Boeuf bourguignon ineens een geheel ander gerecht weten te maken!


Yoshoku: Gefrituurde lekkernijen

Ook in Japan weten ze wel raad met een goede frituurpan en enkele gerechten die daar uit komen – zoals korokke – doen mijn Nederlandse, kroketliefhebbende, hartje maar al te hard kloppen! Maar ook het populaire kaki fry, gefrituurde oesters, doen het goed.

Hoewel karaage (gefrituurde kip) en tempura ook gefrituurd worden, worden deze vaak niet gezien als onderdeel van yoshoku. Met name karaage wordt meer gezien als een gerecht met Chinese invloeden en tempura wordt gewoon gezien als Japanse (washoku). Maar restaurants hebben beiden vaak alsnog op de menukaart staan.

Yoshoku: Zoetigheid en desserts


Yoshoku: Overigen

Maar dan zijn we er nog niet! We hebben nog een aantal die we toch écht even moeten noemen voor we een einde maken deze, inmiddels behoorlijke lange lijst!


Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Dit artikel – Niet te missen Yoshoku recepten om zelf te proberen! – verscheen voor het eerst op 4 december 2017 en is voor het laatst geupdatet op 10 januari 2019.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie