Mmmm! 17 Makkelijke Mochi Recepten

Mochi zijn overheerlijke Japanse rijstcakejes, al kun je ze moeilijk vergelijken met een plakje boerencake. Ze hebben een geheel eigen structuur en smaak en zijn in Japan in vele soorten en maten te verkrijgen.

Ook jij kunt heel gemakkelijk allerlei lekkers met mochi maken en heerlijk variëren. Of het nou gaat om overheerlijk mochi ijs, traditionele mochi die men met oud en nieuwe eet, of de bijzondere “water” mochi, je kunt er vanalles mee doen! Onderstaand dan ook enkele van onze favoriete “mmmm!” mochi recepten waarmee ook jij heel gemakkelijk met mochi aan de slag kan.

Deze recepten maken overigens (bijna) allemaal gebruik van “shiratamako”, ook wel mochiko of sweet rice flour (zoete rijstmeel) genoemd. Dit kun je bij de meeste toko’s gewoon in een zak(je) kopen. En heb je geen zin om de mochi uitgebreid te stomen? Dan kun je deze ook bereiden in de magnetron.

Verbaasd door de grote hoeveelheid dingen die je met mochi kunt maken? Wij ook! Maar wat een hoop leuke dingen of niet soms? Welk recept ga jij uit proberen? Laat het weten in de comments!

Nog meer heerlijke recepten ontdekken uit de Japanse keuken? Bekijk dan eens de andere artikelen die wij schreven over de Japanse keuken of neem een kijkje in één van de onderstaande kookboeken!Dit artikel – Mmmm! 17 Makkelijke Mochi Recepten – verscheen voor het eerst op 29 augustus 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 29 juli 2019.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X