Molang: Het Koreaanse Kawaii Konijntje!

Japan lijkt soms het alleen recht te hebben op super schattige characters. Met de honderden  kawaii characters die Sanrio en San-x produceren, zoals Rilakkuma, Hello Kitty, en Gudetama is het makkelijk om te vergeten dat er ook buiten Japan meer dan genoeg kawaii characters te vinden zijn.

Eén daarvan willen we dit keer wat extra onder de aandacht brengen: Molang! Het chubby, ietwat luie, konijntje met een grote liefde voor aardbeien en zoetje toetjes (eigenlijk gewoon eten in het algemeen haha).

 

Wie is Molang?

Molang is nieuwsgierig, een groot dromer, en zoals gezegd gek op aardbeiden. Wanneer hij ook maar een klein beetje lucht krijgt van zijn favoriete fruit kleuren zijn wangetjes roze en lichten zijn oogjes op.

Afbeelding via Pinterest.

Afbeelding via Pinterest.

Molang is ongekend populair in Zuid-Korea (waar dit chubby witte konijntje vandaan komt) en geniet daar net zo’n sterrenstatus als Hello Kitty dat in de rest van de wereld doet. Niet zo vreemd want Molang is de perfecte combinatie van kawaii, een tikje vreemd, en heel erg herkenbaar, alleen al wanneer ik er naar kijk komen de moe-feelings naar boven borrelen en wil ik hem alleen maar knuffelen.

 

Internationale tour

Nu is Molang natuurlijk niet zomaar aankomen waaien. Erachter komen wat het precieze verhaal rondom Molang is valt nog niet mee omdat er vrij weinig over te vinden is op sites in het Engels/Nederlands, zeker omdat dit kleine schatje nog niet zo heel erg bekend is in het westen.

Gelukkig vloog de webshop Chubi (die overigens super leuke Molang spulletjes verkoopt) naar Zuid-Korea voor een exclusief interview met de bedenkster van Molang: Yoon Hye-Ji. Hierin vertelt ze over het ontstaan van Molang, wat zijn naam betekent, en haar plannen voor de toekomst van dit schattige konijn en haar andere creaties!

Inmiddels is Molang al heel wat groter geworden dan alleen een speeltje voor haar neefje en siert hij honderden verschillende producten van notitieblokken tot mobiel hoesjes, en knuffels tot etui’s! Ook is hij erg geliefd als inspiratie voor het maken van allerlei lekker hapjes en bento boxen en zie je hem stiekem op best veel plekken al verschijnen.

Het leuke is ook dat er vaak niet alleen een product wordt gemaakt maar er ook een leuke comic bij komt. Zoals het onderstaande voorbeeld met Molang creme!

tumblr_inline_mujwsqmKY31qeefd6

chicaychico_molangcream_pack-bybyelle

Langzaam maar zeker zie je hem dan ook (mede door deze wijde range aan producten en leuke product presentaties) op steeds meer plekken verschijnen en lijkt het erop dat de Molang infasie ook hier goed op gang begint te komen!

Wat vind jij van dit schattige witte konijn? Een goede concurrent voor de kawaii characters van Japanse afkomst, of niet soms?

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

2 Comments

 1. Petra

  september 9, 2015 at 10:42 am

  Molang is een schatje!

  • Joyce

   september 9, 2015 at 11:56 am

   Ja lief is hij he? 😀 Staat echt wel in mijn top 5 cute characters haha!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X