Munyu Munyu Do Re Mi Fa Cat: De nieuwste muzikale rage uit Japan

Dat ze in Japan af en toe best bizarre muziekinstrumenten bedenken wisten we al na de introductie van de Otamatone, een soort blaasinstrument in de vorm van een muzieknoot (met gezichtje) en welke in no-time een hit werd op o.a. Youtube. In Japan zijn ze echter klaar voor een nieuwe muzikale rage: de Munyu Munyu Do Re Mi Fa Cat!

 

Pianokatten om te verzamelen

Het zijn in feite mini piano toetsen maar dan in de vorm van super schattige, dikke katjes. Elke kat heeft een eigen kleur én eigen toonhoogte en samen gebruik je ze om de leukste muziek te maken. Per katje is er ook nog een klein mechanisme voor het maken van akkoorden door drie Munyu Munyu’s op elkaar te stapelen.

Je moet alle katjes los kopen en met zo’n €10,- per stuk hangt er dus een aardig prijskaartje aan als je ze allemaal wilt hebben. Gelukkig hoef je je niet helemaal te vervelen als je er maar eentje hebt. Elke kat komt namelijk ook met een eigen liedje die je af kunt spelen op een door jouw bepaald ritme. Op die manier kun je toch nog een geheel nummer spelen zonder dat je meerdere Munyu’s nodig hebt!

04

mc-2

Wil je zelf ook graag aan de slag met de Munyu’s? Dan kun je ze voor (ruim het dubbele) bestellen bij Japan Trend Shop, wachten tot ze op ebay te vinden zijn, of met behulp van google translate ze shoppen op Amazon JP.

 

Bron: 1, 2, 3.

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X