Japan Official Travel App: Must-have app voor toeristen in Japan

De afgelopen jaren is Japan alsmaar populairder geworden als toeristenbestemming, maar liefst meer dan 20 miljoen toeristen per jaar brengen een bezoek aan het land van de rijzende zon. Al deze toeristen moeten hun weg door het land zien te vinden en gaan natuurlijk op zoek naar de beste plekken om te bezichtigen en de lekkerste restaurants om te bezoeken.

The Japan National Tourism Organization (JNTO) heeft hiervoor nu een handige, en gratis, smarpthone app gelanceerd die het leven van toeristen tijdens hun reis door Japan een stuk makkelijker moet maken.

Op alles voorbereid

De “Japan Official Travel App” (of zoals ze hem zelf al afkorten “SmartApp”) bevat diverse handige tools die niet alleen tips geven voor de mooiste locaties en lekkerste restaurants, maar bevat ook reisinformatie zoals treinroutes, en waar je gratis Wi-Fi locaties kunt vinden.

Dat niet alleen, ook informatie zoals de locatie van belastingvrije winkels, pinautomaten, en andere belangrijke plekken zoals ziekenhuizen kun je terugvinden in de app. Er is zelfs gedacht aan noodsituaties, zoals veiligheidstips, wat te doen in een noodgeval, en waar je moet zijn voor meer informatie mocht er iets gebeuren.

Tenslotte vind je er ook nog belangrijke culturele informatie die je meer vertelt over het dagelijkse leven in Japan en wat normale gedragsregels en manieren zijn.

Breed beschikbaar

De app is beschikbaar in het Engels, Koreaans, en Chinees en wereldwijd beschikbaar in de diverse app stores. En groot voordeel ten opzichte van soortgelijke apps: je kunt deze ook zonder dataverbinding gebruiken. Perfect dus om je databundel te kunnen sparen in Japan.

Dus ga je binnenkort naar Japan, of wil je gewoon even rondneuzen in het aanbod van de app? Download hem dan meteen. De app wordt ook nog regelmatig geüpdate met nieuwe informatie dus blijf hem in de gaten houden.

Dit artikel – Japan Official Travel App: Must-have app voor toeristen in Japan – verscheen voor het eerst op 24 januari 2018 en is voor het laatst geüpdatet op 24 januari 2020.

Tags:
, ,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie