Musthave JRPG’s van E3 2018

Als liefhebbers van de Japanse cultuur en gaming vinden we JRPG’s over het algemeen te gek. We kijken dan ook extra uit naar nieuwe releases en daar is geen beter moment voor dan tijdens de E3, het grootste gaming evenement ter wereld dat ééns per jaar in Los Angelos wordt gehouden. Tal van aankondigingen passeren de revue maar wat ons betreft zijn dit de absolute musthaves op het gebied van JRPG’s van de E3 2018!

Pokémon: Let’s Go Pikachu/Eevee

Hoewel Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee al eerder werden aangekondigd werden ze wederom in de spotlights gezet met een trailer en uitgebreide demo tijdens de Nintendo Treehouse Live op de E3. Hiermee werd meteen duidelijk dat het meer is dan alleen een Pokémon Go gimmick, maar echt een waardige remake van Pokémon Yellow. Vechten met wilde Pokémon is wellicht niet mogelijk, voor de rest zijn veel van de oude en vertrouwde mechanics wel degelijk aanwezig. Voor ons reden genoeg deze game een eerlijke kans te gaan geven.

Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee komen op 16 november uit voor de Nintendo Switch en zijn nu beschikbaar voor pre-order bij o.a. Bol.com, Nedgame, Gamemania en de betere speelgoedwinkels. Tevens is ook de Pokéball Plus al beschikbaar, wederom bij o.a. Bol.com, Nedgame, Gamemania en de betere speelgoedwinkels.

Kingdom Hearts 3

Ein-de-lijk is het zo ver! Het extreem lang verwachte derde deel in de Kingdom Hearts reeks heeft een release datum gekregen: 29 januari 2019 kunnen we deze game echt gaan toevoegen aan onze verzamelingen. Een hoop oude bekende passeren de revue eveneens vele nieuwe toevoegingen uit bijvoorbeeld Frozen!

Kingdom Hearts 3 komt op 29 januari, 2019 uit voor Playstation 4 en Xbox One en is nu beschikbaar voor pre-order bij o.a. Bol.com, Nedgame, Gamemania en de betere speelgoedwinkels. Let ook even op de bijzondere limited edition welke (vooralsnog) alleen verkrijgbaar is via de Square Enix shop.

Tales of Vesperia: Definitive Edition

De “Tales of” serie gaat alweer enkele jaartjes mee en hoewel er nog telkens nieuwe edities worden uitgegeven was er een grote verrassing voor Tales fans! Eén van de meeste geliefde games uit de franchise “Tales of Vesperia” krijgt een nieuwe uitgave, met betere graphics en alle ooit uitgebrachte toevoegingen. Ook de niet eerder verschenen content uit de Japanse release zal beschikbaar worden in deze Definitive Edition.

De precieze release datum van Tales of Vesperia is nog niet bekend gemaakt maar wel dat deze uit gaat komen voor Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, én Steam. Op de meeste plekken zal deze ook pas beschikbaar zijn voor pre-order als de release datum bekend is maar o.a. bij Nedgame kun je al wel terecht voor het plaatsen van een pre-order.

Octopath Traveler

Ook Octopath Traveler wordt al langere tijd verwacht maar staat nu toch echt op het punt van release en kreeg tijdens de E3 weer een gloednieuwe trailer. Deze nieuwe turn-based avonturen game van Square Enix neemt je mee op een charmant avontuur dat even nostalgisch als vernieuwend aanvoelt.

Vanaf 13 juli is Octopath Traveler exclusief beschikbaar voor de Nintendo Switch en nu al verkrijgbaar als pre-order bij o.a. Bol.com, Nedgame, Gamemania en de betere speelgoedwinkels. Let ook even op de Limited Edition versie die er beschikbaar is. En mocht je de game eerst willen proberen: er is een demo beschikbaar in de Nintendo E-shop.

Ghost of Tsushima

Grote verrassing is de aankondiging van Ghost of Tsushima en hoewel het wellicht geen echte JRPG is, moet ik hem toch echt noemen in deze lijst simpelweg vanwege de schitterende setting en veelbelovende gameplay. De game ziet er ongelooflijk mooi uit met muziek die je kippenvel geeft. Tenminste, als we de gameplay trailer moeten geloven!

De game speelt zich af in 1274, in het Oude Japan ten tijden van de Mongoolse Invasie. Als een van de laatst overgebleven samurai herrijs je uit de as om terug te vechten en probeer je Japan te bevrijden.

Of we de volledige game nog in 2018 kunnen verwachten is onbekend, maar deze zal het wachten hoe dan ook waard zijn. Zeker weten dat je hem niet gaat missen? Dan kun je deze nu al voor de Playstation 4 bestellen bij Nedgame.

Note: Voor de volledigheid: Ook Gamemania en Bol.com bieden deze al aan als pre-order maar voor ruim €5,- meer, vandaar dat we deze niet specifiek benoemen/aanraden in dit geval.

Dragon Quest XI

Wel een rasechte en klassieke JRPG is Dragon Quest. Deze iconische serie is in het westen wel niet zo populair als in haar land van herkomst, ook hier weten steeds meer mensen deze serie te waarderen. Dragon Quest XI (elf) is al langere tijd uit in Japan maar ook wij kunnen binnenkort eindelijk gaan genieten van weer een gloednieuw avontuur!

Op 4 september, 2018 kunnen we al gaan genieten van deze game op de Playstation 4. Dus bestel deze nu bij o.a. Bol.com, Nedgame, Gamemania en de betere speelgoedwinkels.

Xenoblade Chronicles 2 DLC

Als laatste willen we de DLC voor Xenoblade Chronicles 2 nog even extra onder de aandacht brengen. Torna ~ The Golden Country ziet er uit als een zodanig grote DLC-pack dat het bijna een geheel eigen game an sich is. Op 14 september, 2018 zal deze beschikbaar zijn in de Nintendo E-shop en duiken we dieper in de schitterende wereld van Xenoblade Chronicles 2.

Mocht je Xenoblade Chronicles 2 (voor Nintendo Switch) nog niet hebben aangeschaft is dit absoluut het moment. De game heeft ons al zo’n 300+ uur aan speelplezier bezorgt en is je geld dan ook dubbel-en-dwars waard. Mocht je een liefhebber van het genre zijn uiteraard. De DLC is alleen verkrijgbaar via de Nintendo E-Shop (of downloade code in de winkel). Xenoblade Chronicles 2 zelf is o.a. te koop bij Bol.com, Nedgame, Gamemania en de betere speelgoedwinkels.

Honourable mentions

En hoewel de volgende titels niet echt JRPG’s zijn kunnen we toch niet verzaken deze te noemen, dit gezien hun raakvlakken met het genre of band met de Japanse cultuur.

  • Daemon x Machina – Brute mecha game van de makers van o.a. Armoured Core
  • Fire Emblem: Three Houses – Nieuw deel in de Fire Emblem reeks dat, zeker op grafisch gebied een aantal mooie vernieuwingen belooft.
  • Super Smash Bros Ultimate – Een nieuwe Super Smash Bros game met álle vechters van de voorgaande games, nieuwe movesets, stages, en zelfs de komts van Ridley als gloednieuw personage
  • Resident Evil 2 Remake
  • Mario Party – Gloednieuwe Mario Party komt naar de Nintendo Switch
  • Starlink: Battle for Atlas – Nieuwe space game met o.a. Starfox
  • Jump Force – Nieuwe fighting game en crossover tussen Naruto, One Piece, en Dragon Ball Z
  • Splatoon 2 DLC


En daarmee komen we toch echt aan het einde van ons overzicht! Maar niet getreurd: geen fan van JRPG’s of simpelweg benieuwd wat er nog meer uit komt? Bekijk dan hier het overzicht van alle (grote) E3 aankondigingen.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie