Musthaves voor sushi liefhebbers

Gaat jouw liefde voor sushi niet alleen door de maag? Dan kun je nog veel meer van je favoriete Japanse gerecht gaan genieten met onderstaande toffe gadgets en musthaves voor sushi liefhebbers. Perfect om niet alleen jezelf maar ook je vrienden en familie mee te verblijden! Ook zijn het natuurlijk uitstekende cadeautjes of items om Internationale Sushi Dag (elk jaar op 18 juni) extra goed te vieren.

Jiro dreams of Sushi (DVD/Blu-Ray)

De ultieme sushibeleving is het eten van sushi bij Sukiyabashi Jiro, het eerste, en enige sushirestaurant ter wereld met drie Michelin Sterren. Spijtig genoeg is dit voor velen een droom die moeilijk uit zal komen, maar het bekijken van de documentaire “Jiro dreams of Sushi” komt al aardig in de buurt. Deze bijzondere documentaire vertelt het verhaal van de (ten tijde van de film) 85-jarige Jiro Ono, door velen beschouwd als de beste sushi chef van de wereld.

Of zoals de documentaire zichzelf omschrijft: “JIRO DREAMS OF SUSHI vertelt het verhaal van een perfectionist die compleet gepassioneerd is door Japan’s culinaire keizer: sushi. Tevens is het een verhaal over Japanse tradities, over familiebanden en de drang om te voldoen aan de verwachtingen van je ouders. Maar bovenal is deze film een grote ode aan, u raadt het al: sushi.”

Jiro dreams of Sushi is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

Sushi Sokken

Van top tot teen sushi fan? Laat je liefde dan showen met deze schitterende sushi sokken! Beschikbaar in diverse designs. Bovenstaande toffe sokken zijn verkrijgbaar bij Roppongi. Kun je echter niet kiezen welk design je het liefste wilt? Dan kun je ook nog terecht bij o.a. Bol.com voor een variant met meerdere soorten sushi er op.

Sushi Stiker: The Way of Sushido

Heb je er altijd al van gedroomd dat je met het eten van sushi de wereld kunt redden? In Sushi Striker: The Way of Sushido komt deze droom uit! In deze game moet je namelijk non-stop sushi eten en de lege borden naar je vijanden gooien om ze te verslaan. Door jezelf vol te proppen met sushi, kun je dus daadwerkelijk de wereld redden!

Bekijk hier de trailer. Sushi Striker: The Way of Sushido is verkrijgbaar voor de Nintendo Switch en Nintendo 3DS bij o.a. bol.com, Nedgame, Gamemania, en de betere speelgoedwinkels.

p.s. Geen Nintendo Switch of Nintendo 3DS in huis maar wil je toch leuke sushi spellen spelen? Kijk dan snel hier naar onze lijst met toffe Japanse bordspellen waaronder Sushi Go!

Sushi Kookboeken

Als echte sushi fan krijg jij natuurlijk nooit genoeg van sushi en wil je maar wat graag alle combinaties uitproberen die er zijn! Nou dan hebben we een leuke uitdaging voor je: het uitproberen van alle soorten sushi in het kookboek “500 Soorten Sushi“. Is 500 iets teveel van het goede voor je? Dan kun je ook een poging wagen met “Sushi! (maki temaki, chiraski, sashimi)” door Laura Kié, of “Sushi” van Carla Bardi.

Bovenstaande boeken zijn allemaal verkrijgbaar bij o.a. bol.com.

Sushi serveren als een pro

Vind jij het heerlijk om lekker thuis sushi te eten met je vrienden en familie? Breng je sushi-feestjes dan naar een hoger niveau met de toffe serveerschalen en sushi boten van The Oriental Shop. Hiermee oogt het altijd alsof je de meest luxueuze sushi serveert, zelfs al komt die uit de schappen bij de AH.

Overigens zijn de rode schalen in het midden zogenaamde “oke”, dit zijn mengschalen om de rijst in af te laten koelen (en te mengen met sushi rijstazijn) maar doen ook prima dienst als serveerschaal!

Afgebeeld zijn: Houten Sushi Boot, Sushi Oke Rood, en de Lacquerware Sushi Boat.

Sushi Nanoblock

Vind jij het ook altijd zo zonde dat je zo lang staat te knutselen om een stuk sushi te maken, en dat je dat dan vervolgens binnen een minuut weer hebt opgegeten? Maak dan voortaan nanoblock sushi! Hiermee kun je een stuk langer genieten van je sushi-knutselwerk, al kun je deze natuurlijk niet opeten. De nanablock sushi is verkrijgbaar bij Roppongi.

Echt neppe sushi

Met nog minder moeite lang van je sushi genieten? Kijk dan eens naar deze super schattige sushi squishies, sushi gummen, en toffe namaak sushi uit Japan! Bovenstaande producten zijn allemaal verkrijgbaar bij MostCutest, zoek hiervoor naar de: Squishy Sushi FriendsDIY Sushi gashapon, en Gummenset Sushi box.

Sushi aan de muur

Nog een manier om altijd van je sushi te kunnen genieten is om het aan de muur te hangen. Dan bedoelen we niet dat je stukjes sushi op de muur moet plakken, maar er is tal van tof materiaal online te vinden dat het schitterend zou doen aan de muur.

Bovenstaand van links naar rechts: Sushi Lover print door BeguimaStudio, Sushi Watercolour door LeonaBethillustrator, Sushi Kitchen Print door FoxAndVelvet.

The Sushi Times “Sushi Lover” collectie

En wil je helemaal iets unieks hebben en daarbij ook nog eens The Sushi Times steunen? Bekijk dan ook onze eigen Sushi Lover collectie op Redbubble! Met niet alleen prints, maar ook tassen, telefoonhoesjes en meer!

Voor elk verkocht item krijgen we een percentage van de opbrengst. Hiermee kunnen we onze site nog leuker maken, door te investeren in betere techniek, software, en bijvoorbeeld het organiseren van leuke acties.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie