Nagomi Visit in 2015. Bij Yoko in Yokohama.

Nagomi Visit: Een Unieke Ervaring in Japan!

Wanneer je op reis gaat naar Japan staan bij de meeste mensen de typische toeristische attracties hoog op de to-do-lijstjes. Maar soms is het ook leuk daar van af te wijken en op zoek te gaan naar een écht authentieke Japanse ervaring. En wij hebben de perfecte activiteit voor je; Een Nagomi Visit! Via deze site word je namelijk in contact gebracht met Japanners die maar wat graag een heerlijke maaltijd voor je klaarmaken! Zelf heb ik dit nu meerdere keren gedaan en elke keer was het een groot succes. Onderstaan een verslag over onze Nagomi Visit in Tokyo, een ervaring die ik niet snel zal vergeten!

Mijn Nagomi Visit Ervaring

Na het ontdekken van Nagomi Visit hebben ik en mijn reispartner niet lang hoeven nadenken en schreven we onszelf meteen in. Na het invullen van onze voorkeuren en het schrijven van een introductie kregen we al snel te horen dat we waren uitgenodigd bij vijf verschillende mensen. De keuze was nu aan ons!

Zo konden we o.a. kiezen uit een dame van middelbare leeftijd die niet alleen kookles gaf maar ook nog eens gepensioneerd Japans opera zangeres was, en een andere optie waren twee gezellige jongemannen die samen in Tokyo studeerde. Onze uiteindelijke keuze was een dame van eind 20, voedingsdeskundige en iemand die van een gezellig drankje houdt en goed Engels sprak! Voor ons leek deze dame namelijk garant te staan voor een gezellige en relaxte avond, en met iemand waarbij we zeker weten gezellig konden kletsen.

Op de dag zelf stond ons een korte metro rit te wachten vanaf Tokyo naar Yokohama waar onze host ons kwam ophalen. We wisten meteen dat we een goede keuze hadden gemaakt want het gesprek kwam meteen op gang. Eenmaal bij haar thuis aan tafel werd er al snel allerlei lekkers tevoorschijn getoverd!

20140608_182454

Op een handgeschilderde waaier stond het menu van de avond geschreven: miso soup, sushi om zelf te rollen, gefrituurde tofu, tamago (Japanse gerold omelet),  edamame, natto (iets wat vrijwel geen enkele niet-Japanner lekker vindt) en als toetje zelfgemaakte groene thee pudding met vanille ijs, azuki bean paste én een kop groene thee! Het was echt een heerlijke maaltijd en het was duidelijk te merken dat de host zich echt had uitgesloofd.

20140608_191716

Over het algemeen is de maaltijd na een uurtje of 2 afgelopen en word je daarna weer teruggebracht naar het staion. We hadden het echter zo gezellig met elkaar dat onze host ons nog op een avondwandeling door Yokohama mee nam. Ter afsluiting kwam de moeder van onze host ook nog langs met een aantal speciale snacks die we mee mochten nemen.

Niet alleen bijzonder vanwege het eten

Inmiddels zijn we enkele jaren verder sinds dit eerste bezoek maar nog altijd boek ik elke keer weer een nieuwe Nagomi Visit. Inmiddels heb ik er vier op de teller staan en stuk voor stuk waren ze fantastisch. Iedereen was vriendelijk, we hebben de heerlijkste dingen gegeten, en er ook nog leuke vrienden aan over gehouden.

Door deze ervaring krijg je niet alleen een kijkje in het dagelijks leven van de gemiddelde Japanse persoon maar maak je op een heel persoonlijke manier kennis met interessante mensen en krijg je er ook nog eens een lekkere maaltijd bij! Al met al was het werkelijk waar super bijzonder, heel erg gezellig en een ervaring die ik iedereen aan raad!

Ook je eigen Nagomi Visit ervaring?

Wil jij nou ook zo’n ervaring? Hoppa! Snel naar de website van Nagomi Visit! Daar zoek je de bookings pagina op en volg je keurig de stappen. Kies je locatie, met hoeveel personen je bent en of je voor de lunch of diner wilt komen.

Over het algemeen is het de beste keuze om voor de zaterdag of zondag te kiezen aangezien de meeste mensen dan vrij zijn. Kom vooral ook niet met een groep van 10 maar houdt het leuk!

Daarna komt stap 2: het schrijven van een kleine bio over jezelf. Vertel bijvoorbeeld waar je vandaan komt, hoe oud je bent, wat je hobbies zijn etc. etc.  Japanse mensen zijn erg op hun privacy gesteld en het is dan ook bijzonder dat ze een “vreemde” toelaten in hun huis. Het lijkt me dan ook een kleine moeite om er echt een leuk en duidelijk verhaal van te maken.

Het maken van een goed en leuk verhaal is niet alleen een aardigheidje maar ook een belangrijk iets. Wanneer je je bio post af hebt wordt deze namelijk beschikbaar gemaakt voor alle personen in je gekozen regio. Zij kunnen dan kiezen of de datum ze uitkomt én of ze je verhaal leuk vinden. Iedereen die interesse heeft kan reageren en uiteindelijk komt de keuze weer bij jou te liggen!

En nee, dit alles is niet gratis. Per persoon is het 3500¥, omgerekend zo’n €25/€30.  Hiervan gaat vrijwel alles naar de host ter vergoeding van het halen van de boodschappen en de tijd die ze er in steken. Het is misschien wat duurder dan een kom ramen maar in mijn ogen is zo’n Nagomi Visit het dubbel-en-dwars waard!

Boek een Nagomi Visit!

T/m 31 december 2019 kun je 5% korting krijgen op je boeking door de volgende kortingscode te gebruiken: MA1902. Meer weten? Dan kun je altijd je vragen hier achter laten of een kijkje nemen op de site van Nagomi Visit.

Dit artikel – Nagomi Visit: Een Unieke Ervaring in Japan! – verscheen voor het eerst op 20 augustus 2014 en is voor het laatst geüpdatet op 14 augustus 2019.

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie