Needle felted totoro. via OchaDrop (zie hier de tutorial voor de schattige Totoro Needle Felt creaties).

Needle Felting (naaldvilten): Super kawaii hobby

Ben jij gek op creatief bezig zijn, heb je geduld, en ben je dol op alles wat kawaii is? Dan is needle felting helemaal jouw ding! Het is een (voor nu nog) ietwat onbekende hobby maar Needle Felting (naaldvilten) lijkt ook hier steeds meer voeten aan de grond te krijgen. Deze super schattige hobby, overgewaaid uit Japan, laat je de meest kawaii ontwerpen maken. Alles met wat geduld, een naaldje en een beetje wol.

Prikken maar

De bedoeling is om met verschillende soorten en kleuren viltwol kleine bolletjes in vorm te prikken met een naald en deze te combineren met andere vormen en kleuren en er zo schattige creaties mee te maken. Dit kan van alles zijn van beertjes, tot konijnen, maar ook Pokémon (afbeelding via KawaiiLifeTing), of je favoriete Animal Crossing figuren.

Het mooie aan needle felting is, is dat het geen dure of moeilijke hobby is. Maar wel eentje waar je flink wat geduld voor nodig zult hebben! Het maken van de juiste vormen vergt nogal wat tijd en oefening. Daarentegen is het ontzettend ontspannend om te doen en enorm belonend als je uiteindelijk een kawaii creatie hebt voltooid.

Beginnen met Needle felting

Als je wilt beginnen met needle felting zijn er een paar dingen die je nodig hebt én er handig zijn om te weten voor je begint. Zo heb je onder andere de juiste spullen nodig:

  • Een geschikte veltwol/needle felting naald
  • Een schuimen ondergrond (dit kan zelfs een spons zijn)
  • Vilt wol in de jusite kleuren
  • Een voorbeeld van wat je wilt maken en/of kant-en-klare kit

Vrij weinig dus! En dan ook nog eens goed betaalbaar. Maar met alleen de spullen in huis ben je er nog niet. Je moet natuurlijk weten hoe je daadwerkelijk moet beginnen met het maken er van.

Gelukkig staat het internet bomvol met allerhande handige tutorials voor needle felting maar één van onze favorieten voor beginners is de onderstaande. Neem een paar minuutjes te tijd en je hebt in één keer een super goede basis om mee aan de slag te gaan.

Mocht je het overigens prettiger vinden om in het echt te leren needle felten? Dan zijn er op diverse conventies vaak ook (inloop) workshops hiervoor. Deze worden veelal gegeven door het Nederlandse “Oranda no Panda” die je graag meer leren over deze kawaii hobby.

Waar haal je Needle Felting benodigdheden?

Niet alleen geven de dames van Oranda no Panda handige workshops, verkopen ze ook enorm leuke starterskitjes met naald, schuim, wol, en een voorbeeld van wat je kunt maken. Deze vind je ook terug op Etsy, net als tal van andere leuke verkopers (onderstaand afgebeeld: bovenste vier, Oranda no Panda, linksonder via SuesCountryCreations, en rechtsonder via SweetPeaDolls).

needlefelting

Maar ook bij de betere hobby-zaken (en zelfs bol.com!) kun je tegenwoordig allerhande benodigdheden vinden. Hierdoor is het super makkelijk om alles in huis te halen en kun je voor je het wat zelf de schattigste creaties maken.

Needle felting tutorials

Wil je liever eerst nog wat extra inspiratie op doen of benieuwd wat je nou precies allemaal kunt doen? Bekijk dan onderstaande tutorials en schattige voorbeelden!


Coverfoto via OchaDrop (zie hier de tutorial voor de schattige Totoro Needle Felt creaties).
Dit artkel – Needle Felting (naaldvilten): Super kawaii hobby – verscheen voor het eerst op 14 januari 2018 en is voor het laatst geüpdatet op 14 januari 2019.

Tags:
, ,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie