Neko Zushi: Kat bij je Sushi?

Dat ze in Japan wel eens gekke dingen verzinnen wisten we al maar wat voor moois ze nu weer bedacht hebben! Meet Neko Zushi: Katten gemengd met sushi. Sommige met een gek hoedje of bijzondere bril. In 2014 werden deze mysterieuze wezens bekendgemaakt aan de wereld door het Japanse bedrijf Tange & Nakimushi Peanut. Via een virale campagne wist de hele wereld ineens van het bestaan van deze bijzondere kattensoort.

Viral hit

Gevolgd door het grote succes ging men op zoek naar manieren ze te vereren; ofwel merchandise van ze te kopen. Niet alleen werd er een winkel opgericht waar men o.a. miniaturen en kunstwerken met de Neko Zushi in de hoofdrol konden kopen, maar ontsprongen er tal van bijzonder aftakkingen. Zo kon je een app downloaden om je eigen zoektocht te starten naar de mysterieuze wezens, en je verdiepen in hun geschiedenis.

Zo snel als de hype op kwam, was deze echter ook weer verdwenen. De officiële site verwijst inmiddels naar diverse Amerikaanse platformen (o.a. voor kigurumi en kattenvoer) en ook de app is niet meer te vinden.  Maar als groot fans van de Neko Zushi willen we dit niet zomaar laten gebeuren! Via deze weg willen we jullie toch nog even kennis laten maken met hun legende.

Mysterieuze dierensoort

Volgens de ‘officiële sushi kat geschiedenis’ zijn deze magische en bijzondere katten al eeuwenlang onderdeel van onze wereld. Ze  reizen tussen onze dimensie en de sushi katten dimensie om zo het menselijk ras te beïnvloeden. Ze worden maar heel zelden gespot en veel meer is er niet bekend over deze mysterieuze wezens. Het is dus niet bekend wat hun uiteindelijke doel is, hoe ver hun invloed gaat, en hoeveel er zijn.

Tal van wetenschappers hebben zich inmiddels bezig gehouden met het fenomeen maar nog altijd is het antwoord niet gevonden. Zelfs grote zen-meesters hebben zich al eeuwen beziggehouden met het mysterie en zich onder andere over de vraag gebogen waarom de sushi niet gegeten wordt door de katten?

スシはシャリの上に魚という関係性のものです。
ネコは魚を食べる、という関係性がもう一つあります。
本来魚がいるはずのところにネコがいる。
何故でしょう。
日本の禅僧達はこの世の矛盾や神秘に対して
問いを投げかける禅問答をしていました。
ネコは魚を食べずに自らが魚の代わりになる。これ如何に?
この大いなる禅問答こそがネコずしの持つ不思議な力なのです。

We know the rule of Sushi – fish on top of rice.
On the other hand we know the rule cats eat fish.
Cats sit on rice, where fish is supposed to be – why?
Contradiction and mystery in this world is always center of the criptic questions among Japanese zen monks.
And this is another Zen question -why Cats sit on rice instead of fish, not eating them? – the graet zen question, which proves the magical power of Sushi Cats.

De grote meesters en wijze wetenschappers komen er echter maar niet achter wat het antwoord is op al deze vragen. En het is nu dus aan het grote publiek het mysterie verder te ontrafelen!

Ontmoet de Neko Zushi

Diverse Neko Zushi zijn echter al geïdentificeerd en zelfs vastgelegd, maar er is nog een hoop werk te doen! Om je op weg te helpen hebben we onderstaand enkele van de meest geziene kattenvrienden voor je op een rijtje gezet.


Begin je zoektocht

Wil jij ook meedoen aan de zoektocht naar de mysterieuze neko sushi? Let dan goed op of je ze kunt spotten op hun favoriete plekken! Voor hints en tips over hun verstopplekken kun je kijken op de Neko Zushi facebook-pagina.


Bron: 1, 2, 3.
Alle foto’s © Tange & Nakimushi Peanut.
Dit artikel – Neko Zushi: Kat bij je Sushi? – verscheen voor het eerst op 7 januari 2014 en is voor het laatst geüpdatet op 7 april 2020.

Tags:
, ,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie