Promo image van Bakemonogatari.

10 Niet te missen anime klassiekers op Netflix

Het aanbod anime groeit alsmaar harder op Netflix. En hoewel het natuurlijk verleidelijk is om direct naar de nieuwste anime te gaan, staan er ook niet te missen anime klassiekers op Netflix. En dan bedoelen we niet alleen de kaskrakers zoals Pokémon, Yu-Gi-Oh, en Beyblade. Maar ook Death Note, Bleach, en uiteraard onderstaande 10 niet te missen anime klassiekers op Netflix!

STEINS;GATE

Oorspronkelijk uitgekomen in: 2011

Genres: Thriller, Sci-Fi

MAL score: 9.1

Netflix omschrijving: Een gestoorde wetenschapper en zijn vrienden vinden een microgolftelefoon uit waarmee ze tekstberichten naar het verleden kunnen sturen en tijdreizen kunnen maken.

Stein’s Gate staat al jaren in de top 5 (nu op #2) als beste anime aller tijden op de MAL ranglijsten. En dat is niet voor niets. Want deze schitterend geanimeerde serie weet op perfecte manier mensen aan zich te binden. De personages, het verhaal, de mysteries, alles is zo goed met elkaar verweven dat het moeilijk is om te stoppen met kijken als je eenmaal begint.

Puella Magi Madoka Magica

Oorspronkelijk uitgekomen in: 2011

Genres: Psychological, Drama, Magic, Thriller

MAL score: 8.4

Netflix omschrijving: Op een dag heeft Madoka Kaname een bijzonder magische ontmoeting die haar lot kan veranderen. Het begin van een nieuw verhaal over wonderbaarlijke heksenmeisjes.

Hoewel Netflix het heeft over ‘heksenmeisjes’ weten wij dat dit natuurlijk gaat over Magical Girls! Deze iconische anime tropes zijn al in tientallen jasjes gegoten en Magical Girl shows zijn vaak lieflijk en vrolijk.

Puella Magi Madoka Magica gaf echter als één van de eerste een wat duistere twist aan het genre. Want met grote kracht, komt grote verantwoordelijkheid, en groot gevaar! Met als resultaat een van de meest indrukwekkende Magical Girl anime ooit gemaakt.

Anohana: The Flower We Saw That Day

Oorspronkelijk uitgekomen in: 2011

Genres: Slice of Life, Supernatural, Drama

MAL score: 8.5

Netflix omschrijving: Een tiener wordt bezocht door de geest van een oude vriendin en roept de andere leden van hun vroegere club op om haar laatste wens in vervulling te laten gaan.

Anohana: The Flower We Saw That Day is een serie die je niet moet kijken zonder zakdoekjes in de buurt. Want de tranen zul al snel over je wangen stromen.

Het is een emotionele vertelling van verlies en trauma. En tegelijkertijd een hoopvol verhaal over het herstellen van vriendschap en het laten genezen van oude wonden.

When They Cry

Oorspronkelijk uitgekomen in: 2006

Genres: Mystery, Dementia, Horror, Psychological, Supernatural, Thriller

MAL score: 7.9

Netflix omschrijving: Keiichi is nieuw in Hinamizawa en ontdekt een reeks moorden uit het verleden. Zijn nieuwe vrienden willen er niet over praten en lijken hem in de gaten te houden.

En hoewel Anohana: The Flower We Saw That Day je daadwerkelijk tranen met tuiten doet huilen, gaat When They Cry een geheel andere kant op.

Want laat je niet voor de gek houden door de onschuldig ogende meisjes in deze trailer! When They Cry is één van de gruwelijkste horror anime van de afgelopen 20 jaar. De show staat bekend om haar choquerende scenes en bloederig verhaallijn, gecombineerd met sterke personages en schattige animatie.

Bakemonogatari

Oorspronkelijk uitgekomen in: 2009

Genres: Romance, Supernatural, Mystery, Vampire

MAL score: 8.4

Netflix omschrijving: Wanneer de ex-vampier Koyomi weer tot mens wordt gemaakt door een vreemde dakloze man, helpt hij andere middelbare scholieren met hun eigen bovennatuurlijke problemen.

Bakemonogatari is een volledig unieke anime. En dan heb ik het niet alleen over de sterke stilistische keuzes op het gebied van de animatie en muziek. De gehele aanpak, de world-building, de personages, en de manier waarop het verhaal zicht ontvouwt is ijzersterk in elkaar gezet. Sommige epsiodes zijn wel een beetje bloederig maar niet storend.

Vampire Knight

Oorspronkelijk uitgekomen in: 2008

Genres: Drama, Mystery, Romance, Shoujo, Supernatural, Vampire

MAL score: 7.1

Netflix omschrijving: Op de Cross Academy zijn twee leden van de disciplinaire studentencommissie verantwoordelijk voor het bewaren van de vrede tussen een mensen- en een vampierenklas.

Eerlijk is eerlijk, Vampire Knight heeft met name een plekje gekregen vanwege pure tiener nostalgie. En dan met name het gezwijmel van mijn jonge tienerhartje als ik weer terug denk aan alle fanfiction en doujinshi die ik na afloop van deze serie nog heb gelezen…

Code Geass

Oorspronkelijk uitgekomen in: 2006

Genres: Action, Military, Sci-Fi, Super Power, Drama, Mecha, School

MAL score: 8.7

Netflix omschrijving: Een middelbare scholier kan gehoorzaamheid afdwingen en gebruikt die kracht om een Japanse opstand tegen Britannia te leiden.

Toen Code Geass voor het eerst verscheen waren we direct verkocht. Deze ijzersterke anime weet op fantastische wijze drama te vermengen met een episch militaire vertelling over vriendschap, verraad, en goed en kwaad. Want met name die lijn tussen goed en kwaad lijkt al snel te vervagen in deze hevige strijd voor een betere toekomst. Maar of het doel alle middelen heiligt?

Nog altijd wordt Code Geass als één van de beste anime series, en blijft net zo sterk, al dan niet sterker in het tweede seizoen. Een absolute must-see!

Full Metal Alchemist

Oorspronkelijk uitgekomen in: 2003

Genres: Action, Adventure, Comedy, Drama, Fantasy, Magic, Military, Shounen

MAL score: 8.2

Netflix omschrijving: De broers Edward en Alphonse willen hun moeder weer tot leven wekken met behulp van alchemie, maar door een chemische reactie worden hun lichamen verwoest.

Spijtig genoeg is het niet Full Metal Alchemist Brotherhood die Netflix er op heeft staan. Maar ook deze versie is het kijken waard. En mocht je je fix nog niet gehad hebben na het zien van deze serie? Dan is er ook nog een live-action film van Full Metal Alchemist te zien. Zoals altijd bij anime verfilmingen heeft het een hoog cringe-gehalte, maar we hebben ze een stuk slechter gehad!

Trigun

Oorspronkelijk uitgekomen in: 1998

Genres: Action, Sci-Fi, Adventure, Comedy, Drama, Shounen

MAL score: 8.3

Netflix omschrijving: De bandiet Vash the Stampede, die een hoge prijs op zijn hoofd heeft staan, zwerft van stad naar stad op een verlaten planeet die op het Wilde Westen lijkt.

Vash the Stampede is nog altijd één van de meest herkenbare anime characters ooit. Met zijn blonde stekels en knalrode lange jas is hij al meer dan 20 jaar een icoon. Maar niet alleen het uiterijk van onze hoofdpersoon in de serie Triguun is gedenkwaardig. De serie an sich wordt nog altijd ontzettend gewaardeerd en heeft de toon gezet voor talloze anime die later nog zouden volgen.

Cowboy Bebop

Oorspronkelijk uitgekomen in:  1998

Genres: Action, Adventure, Comedy, Drama, Sci-Fi, Space

MAL score: 8.8

Netflix omschrijving: In de verre toekomst verlaat de mensheid de aarde om zich te vestigen in de rest van het zonnestelsel, waar misdaadsyndicaten zich meten met de lokale overheid.

Saving best for last! Want de laatste serie die je volgens ons absoluut niet mag missen is Cowboy Bebop. De serie verscheen voor het eerst in 1998 en opende de deuren voor tal van sci-fi anime.

We volgen hier de avonturen van Bounty-hunter Spike Spiegel en zijn crew terwijl ze door het heelal reizen. Het is daarnaast een echte trendsetter geweest voor tal van sci-fi series en de invloed hiervan is ook in hedendaagse series nog altijd goed terug te vinden.

En hoewel het verhaal soms wat beter had gekund is het wel een serie vol intrige, humor, toffe personages, en knallende muziek. Bovenal zullen liefhebbers van klassieke anime de art-style enorm kunnen waarderen.

Eervolle vermeldingen

Maar stiekem zijn er nog wel meer niet te missen anime klassiekers op Netflix die een plekje op deze lijst zouden verdienen. Daarom ook nog een aantal eervolle vermeldingen van anime series die ook zeker de moeite waar dizjn. Denk bijvoorbeeld aan het ontroerende Angelbeats. Waarbij tranen gegarandeerd zijn! Of wat dacht je van de bad-ass serie Berserk? En het heldhaftige Saint Seiya?

Maar daarmee komen we toch aan het einde van onze overzicht. Zijn we volgens jou nog niet te missen anime klassiekers op Netflix vergeten? Laat het ons weten in de comments!


Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie