Nieuwe details Pokémon Go!

Nintendo en The Pokémon Company hebben zojuist nieuwe details bekend gemaakt over Pokémon Go! Nu konden we een aantal maanden geleden al genieten van een trailer maar nu krijgen we echt wat meer informatie over wat er straks mogelijk zal zijn in de game!

Zo is het de bedoeling dat je overal ter wereld de kans hebt om een Pokémon tegen te komen. Wanneer je in de buurt bent van een Pokémon zal je smartphone gaan trillen.Wanneer dit gebeurd moet je je smartphone richten op de Pokémon en via het touch screen een Pokéball gooien! Je moet echter wel goed op je timing letten om te zorgen dat de Pokémon er niet vandoor gaat. 

Je kunt als trainer levelen en hoe hoger je level komt, des te sterkere en zeldzamere Pokémon je kunt gaan tegenkomen. Afhankelijk van je level krijg je ook betere Pokéballs en heb je dus een betere kans om de Pokémon te vangen.

Ook kun je Pokémon evolueren door meerdere Pokémon van diezelfde soort te vangen; kun je Pokémon eieren tegenkomen op zogenaamde PokéStops (bijzondere punten zoals musea of monumenten); en kun je met elkaar ruilen! Daarnaast zijn er ook bepaalde challenges om te voltooien die je achievement medals opleveren.

pokemon go

Daarnaast zul je op een bepaald moment een keuze moeten maken tussen drie teams. Eenmaal bij een team krijg je de mogelijkheid om Pokémon toe te wijzen aan “Gyms” in de buurt of een locatie waar een teamlid een Pokémon heeft geplaatst. Net als met PokéStops kun je over de hele wereld deze Gyms gaan tegenkomen. Deze gyms moet je verdedigen tegen anderen. Hoe dit precies werkt is echter nog niet duidelijk gemaakt.

Ten slotte kun je ook nog gebruik maken van het zogenaamde Pokémon Go Plus apparaatje waardoor je met behulp van bluetooth op de hoogte wordt gehouden van bepaalde events of Pokémon, en kun je bepaalde simpele acties uitvoeren met de knoppen op het appraatje. Ook hier moeten nog meer details over bekend gemaakt worden.

pokemon-go1

 

Jammer genoeg is er nog altijd geen release datum bekend gemaakt of weten we meer over wat dit allemaal moet gaan kosten. Wel weten we dat er een beta-test gaat plaats vinden in Japan en dat er verder nog veel te ontwikkelen valt!

Wat denk jij na het lezen van deze nieuwe informatie?

UPDATE: zojuist is er ook een uitgelekte video online gezet met échte gameplay beelden. We zien o.a. de character building modus en krijgen een kleine indruk van de omgeving. Aangezien de tester die deze beelden heeft verspreid niet in Japan woont konden er geen Pokémon gevonden worden. Maar het geeft toch al een leuke indruk van wat we zelf kunnen verwachten!

 

 

Bronnen: 1

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

1 Comment

  1. nerdygeekyfanboy

    maart 24, 2016 at 6:16 pm

    IK BEN HELEMAAL KLAAR VOOR POKEMON GO LAAT DAT SPEL ALSJEBLIEFT GAUW KOMEN IK WIL IN HET ECHTE LEVEN OOK POKEMONMEESTER ZIJN 😀

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X