Nieuwe Japanse LEGO sets

Nu we veel thuis zitten is een grote hobby van ons, het vinden van nieuwe hobby’s. Zo hebben we recentelijk lego (her)ontdekt voor volwassenen. En soms kom je van die dingen tegen die je instant hebberig maken. Zo ook deze twee Japanse LEGO sets die in 2020 en begin 2021 zijn uitgekomen. Namelijk een schitterende Architecture set met iconische locaties uit de skyline van Tokio (uitgekomen in 2o20), en de gloednieuwe Bonsai set, inclusief kersenbloesem! Hoe tof is dat?

Wij moeten helaas nog even wachten tot onze naleveringen binnenkomen, maar toch kunnen we het niet laten om er alvast wat over te vertellen.

Lego Architecture: Tokio 21051

De LEGO Architecture sets geven de essentie weer van ’s werelds beroemdste gebouwen, monumenten en steden. Van iconische bezienswaardigheden tot skylines zijn ze voor iedereen die van architectuur, reizen, geschiedenis en design houdt. En recentelijk is daar ook het fantastische Tokio aan toegevoegd! Nu kun je enkele van de meest beroemde locaties van Tokio nabouwen in de vorm van de LEGO® Architecture Skyline collectie 21051.

Het perfecte aandenken voor iedereen die in Tokio is geweest, en zich weer even in die stad wil wanen. De set is geschikt voor zowel ervaren LEGO bouwers, als de absolute beginners. Het is een creatief cadeau met een Japans tintje voor iedereen vanaf 16 jaar die ooit in Tokio is geweest, er heeft gewoond of er graag een keer naartoe wil.

Wat zit er in de set?

De LEGO® Architecture verzamelmodellen van beroemde bezienswaardigheden en skylines zijn niet alleen mooi om ergens neer te zetten, maar bieden iedereen die van architectuur, reizen, geschiedenis en design houdt ook een uitdagende bouwervaring. Deze bouwbare skyline is ca. 28 cm hoog,27 cm breed en 10 cm diep. Het model neemt niet al te veel ruimte in beslag en de levendige kleuren en authentieke details maken het tot een echte blikvanger.

Zo vind je er o.a. schaalmodellen van de TOKYO SKYTREE, ’s werelds hoogste vrijstaande toren, Tokyo Tower, Mode Gakuen Cocoon Tower en Tokyo Big Sight. Daarnaast bevat de set het park Chidorigafuchi met talloze kersenbomen, een klassieke pagode en de Shibuya Crossing. Herken jij de andere beroemde, Japanse iconen?

Oh, en nog niet episch genoeg zo? Dan kun je via derde partijen ook nog kleine lichtsetjes kopen die specifiek gemaakt zijn voor deze set. Hiermee tover je de skyline om tot een schitterend licht spektakel!


Bonsai Boompje

Op zoek naar nog meer Japanse LEGO of ga jij liever voor een natuurlijke centerpiece in je kamer? Dan kun je nog terecht bij de botanicals collectie van Lego, met o.a. dit schitterende LEGO® Bonsaiboompje 10281. Ervaar rust terwijl je het bonsaiboompje zorgvuldig in model brengt met de groene bladeren, óf de roze kersenbloesem. Als je toe bent aan iets anders, kun je de gekleurde kroon eenvoudig verwisselen voor een totaal andere look. Het LEGO Bonsaiboompje wordt geleverd met een rechthoekige pot en een LEGO standaard met houten lateffect: met recht een bijzondere blikvanger voor in huis of op kantoor.

Mooi detail: de set maakt deel uit van de LEGO Botanische Collectie voor volwassenen en bevat bladelementen die zijn gemaakt van plantaardigkunststof dat is vervaardigd uit duurzaam geteeld suikerriet.

De beide kits zijn te bestellen via de officiële LEGO websites (Tokyo | Bonsai). En daarnaast ook verkrijgbaar bij o.a. Bol.com (Tokyo), Amazon.nl (Tokyo), LEGO speciaalzaken, en de betere speelgoedwinkels.

LEGO Ideas

Let wel, beiden zijn twee hele specifieke kits waar je verder niets mee kunt doen. Maar ben je op zoek naar nog meer Japanse lego? Kijk dan vooral ook tussen de tientallen creaties die je vindt bij ‘LEGO ideas’. Hier vind je de creatieve bouwwerken van LEGO gebruikers van over de hele wereld. Ook kun je stemmen op je favoriete LEGO werken, in de hoop dat ze uiteindelijk als echte sets op de markt komen. Neem bijvoorbeeld dit schitterende Japanse kasteel, of deze tempel. Genoeg om ons mee te vermaken de komende periode!

Dit artikel – NIeuwe Japanse LEGO sets – verscheen voor het eerst op 15 januari 2021 en is voor het laatst geüpdatet op 15 januari 2021.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

2 Reactie's
 • Sander
  Geplaatst op 18:21h, 15 januari Beantwoorden

  Oeh, die lichtsetjes kende ik nog niet, maar moet ik toch maar eens ergens bestellen! Nice!

  Ik vond die set overigens ietwat teleurstellend, zowel qua keuze van de bouwwerken als de uitvoering ervan. Mode Gakuen Cocoon Tower en Tokyo Big Sight zijn geweldig, maar Tokyo Tower nogal grof, Sky Tree in verhouding te klein en lijkt totaal niet, en de rest schreeuw nu ook niet echt “Tokyo”. Maar ja, als Japan-fanaat wilde ik hem uiteraard toch absoluut hebben….

  Die bonsai is wel geinig, en die houdt het vast ook langer in mijn huis uit dan échte planten 🙂

  • Joyce
   Geplaatst op 17:58h, 21 januari Beantwoorden

   Haha ik mag inderdaad hopen dat deze bonsai het wel aardig lang bij je vol kan houden. Ik wacht nog vol spanning op mijn nalevering van de Tokyo set, zag inderdaad al op wat plaatjes dat het op sommige vlakken wat mooier had gekund. Maar overall vind ik het – zo op afstand – een super mooie set.

Geef een reactie