Nintendo Presenteert en demonstreert The Legend of Zelda: Breath of the Wild tijdens E3!

Tijdens de E3 heeft Nintendo gisteren een live presentatie en demonstratie gegeven van de gloednieuwe Zelda titel “Breath of the Wild”. Deze game zal begin volgend jaar uitkomen voor WiiU en NX en neemt ons mee in een avontuur zoals nooit te voren!

We maken kennis met een geheel nieuwe wereld die ditmaal volledig open-world is en waarbij Link zwaarder op de proef gesteld zal worden dan ooit. Link is als personage veel vrijer in zijn bewegingen en mogelijkheden en kan hij op vele nieuwe manieren de wereld om zich heen ontdekken.

Deze wereld is namelijk zeer dynamisch, veranderlijk, en divers. Je krijgt dan ook te maken met allerhande weersomstandigheden en situaties! Zo kan een plotselinge regenbui je maaltijd verpesten, kan de kou je voeten aanvreten en moet je met je metalen wapens goed oppassen als het onweert!

Daarentegen is er ook veel meer interactie met je omgeving. Zo kun je bomen omhakken, dingen in brand steken, veel meer materialen verzamelen en gebruiken en bijvoorbeeld met je schild als slee van een berg of “surfen”. En dit alles doe je terwijl je vijanden verslaat en puzzels op lost. Al Link’s survival instincten zullen dan ook op volle toeren moeten draaien en als speler zul je slim gebruik moeten maken van alle resources en mogelijkheden die deze enorme wereld je zal bieden.

En enorm is die zeker! Maar liefst twaalf keer zo groot als de wereld die we kennen uit Twilight Princss. Daarbij staat het je vrij om de wereld te verkennen op een manier die jou goeddunkt. Elke berg die je ziet is te beklimmen, elke grot te verkennen en met meer dan 100 tempels om te betreden en hun mysteries op te lossen ben je dan ook nog wel even zoet!

the-most-important-thing-to-know-about-the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild-is-that-the-game-will-have-a-massive-open-world

De wereld is echter niet het enige dat anders is. Zo heeft Eiji Aonuma, de regisseur van de game, benadrukt dat het ontwikkelteam heeft geprobeerd om de bekende Zelda-conventies in deze game zo veel mogelijk links te laten liggen en een geheel nieuwe ervaring te bieden.

Een rode draad of grote overlappende verhaallijn lijkt tot op heden dan ook nog te ontbreken. Het gaat echt om het ontdekken van de wereld en op eigen houtje er achter te komen hoe je er bent belandt en wat je doel is.

Of deze nog wel aanwezig is blijft nog even mysterieus want Nintendo houdt de lippen stevig op elkaar over alles wat met het verhaal te maken heeft! Dat het echter niet een standaard Zelda storyline gaat worden moge duidelijk zijn!

screenshot_4-768

screenshot_3-768

Daarnaast zul je ook op een andere manier moeten vechten en kun je niet zomaar wapens kopen. Deze zul je her en der moeten vinden of afpakken van de vijanden die je onderweg verslaat. Hier moet je goed op letten want niet alleen je schild kan nu slijten en breken, ook je wapens kan dit gebeuren.

Ook het vechten zelf gaat dynamischer en uitgebreider met nog meer mogelijkheden en opties. Je zult hierbij goed moeten opletten wat voor vijand je voor je hebt en moet je van te voren nadenken of je vol een enemy camp wilt binnen rennen voor een episch zwaard gevecht of liever op een afstandje ze uitschakelt met vuurpijlen en bommen. Het is geheel aan jou!

zelda0004

the_legend_of_zelda_breath_of_the_wild_e3_2016-5

Tenslotte is er ook al bekend gemaakt dat er drie nieuwe amiibo zullen worden uitgebracht voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Wanneer deze uitkomen is uiteraard ook nog niet bekend maar zal vast in lijn liggen met de algehele release van deze nieuwe game. Ook de “oude” wolf-link amiibo is overigens te gebruiken in de game. Hiermee roep je wolf-link op en zal deze zij aan zij met je mee gaan op je avonturen en helpt je zelfs met het bevechten van vijanden.

group2-big.0

Wat Nintendo en deze game nog meer voor ons in petto hebben blijft nog even een verrassing maar we hopen uiteraard dat we de komende dagen op de E3 nog veel meer te weten gaan komen!

Wil je meer weten over de bekendmakingen rondom The Legend of Zelda: Breath of the Wild? Dan kun je alle streams van de afgelopen dagen vinden in één handige playlist op het youtube kanaal van Nintendo!

 

Bronnen: Nintendo E3 live streams.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X