Nintendo Switch logo.

Nintendo Switch: Alle ins en outs!

Het is alweer een paar maanden geleden dat Nintendo hun nieuwste console, de Nintendo Switch, uit de doeken deed. Hoewel de geruchtenmolen over wat de Switch nou moest gaan zijn stopte, liep de geruchtenmolen over de kracht van de console, de (launch)games, en dergelijke overuren te draaien. Het tijdstip van de presentatie is niet bepaald handig voor de Europeanen, want voor ons ging het om 05:00 live. Maar voor een beetje Nintendo fanaat zoals ik is het geen moeite om voor een keertje vroeg uit de veren te gaan, dus als je het gemist hebt en even snel de highlights wil, dan lees je ze hier!

We weten al dat de console als het ware bestaat uit twee onderdelen: het dockingsysteem en het scherm waaraan je controller-onderdelen (joycons) aan kunt vastklikken. Als je het scherm in het docking systeem zet kan je op TV spelen met een normale controller, maar moet je deur uit dan kan je de controller-onderdelen loshalen en aan het scherm vastklikken. Als je dan het scherm uit het dockingsysteem haalt kan je op het scherm verder met spelen, waar je ook heen gaat!

Joycons: De controllers

De Joycons hebben een geavanceerde rumble functie genaamd Rumble HD. Hiermee zou je bijvoorbeeld moeten kunnen voelen hoeveel ijsblokjes bijvoorbeeld in een virtueel glaasje moeten zitten. Of dit echt zo is moeten nu natuurlijk nog even afwachten.
Ook hebben beide Joycons individueel van elkaar hun eigen motion sensoren, wat dus betekent dat je met beide individueel besturingen kan uitvoeren.

Online Service

Nintendo introduceert met de Nintendo Switch ook nog een paar andere nieuwtjes. Zo krijgt de online service van Nintendo een compleet andere insteek, en zal online spelen een betaalde service worden. Om spelers niet gelijk af te schrikken is de service tot ongeveer de herfst van 2017 gratis. Nintendo hoopt hiermee iedereen warm te krijgen voor hun online service en tegelijkertijd een betere online ervaring neer te zetten.

Regio vrij + Release op…..

Satoru Iwata was fel tegen het gebruik van een regiovrij Nintendo systeem. Maar hier komt eindelijk verandering in. Ja, je leest het goed, de Nintendo Switch is helemaal regiovrij! Daarnaast verschijnt de Nintendo Switch op 3 maart 2017 voor zeer waarschijnlijk 300 euro in de markt. Een precieze prijs voor de Europese markt is namelijk nog niet bekendgemaakt.

Screen Shot 2017-01-13 at 05.03.31
Dit zit er allemaal bij!
Dit zit er allemaal bij!

Natuurlijk is het meest sappige nieuws de software die er op verschijnt. En Nintendo heeft redelijk wat nieuwe software in de lineup staan!

1,2 Switch

https://www.youtube.com/watch?v=j7p47TOmicQ

1,2, Switch is een game die de nieuwe functionaliteit van de Joycons ten voltste benut. Je kan het zelfs spelen zonder een scherm! Hoe de game precies werkt is niet echt bekend gemaakt, maar Nintendo stelt dat het een prima game is om naar een feestje mee te nemen. Deze game is launchtitel voor de Switch.

Arms

https://www.youtube.com/watch?v=k7s3UB_8dFM

Arms is een soort boxing game waarbij de speelbare karakters hun armen heel veel kunnen uitrekken. Door met de Joycons bewegingen uit te voeren kan je dus op allerlei manieren rake klappen uitdelen.

Game: Splatoon 2

Yep, je leest het goed! Een sequel voor Splatoon komt eraan. Met o.a. nieuwe wapens, arena’s om in te vechten, karakters en nog veel meer! Splatoon 2 komt ergens in de zomer van 2017 uit. We moeten dus nog even wachten voordat we weer met zijn allen onze vijanden kunnen onderkliederen.

Super Mario Odyssey

Mario is back baby! Ga met Mario op avontuur door grootse werelden ver van de Mushroom Kingdom. Spring door een grote stad, verken een duister bos of trek de woestijn in! In deze zoals Nintendo het noemt Mario Sandbox zal Mario zeker een grootst avontuur beleven. Ook kenmerkend is Mario’s pet die oogjes heeft, die Mario onder andere kan gooien naar vijanden of juist kan gebruiken als een extra platform om op te springen. De game moet rond de kerst van dit jaar uitkomen, nog even geduld dus!

Shin Megami Tensei

De nieuwste titel in de Shin Megami Tensei reeks komt ook naar de Nintendo Switch! Precies op tijd voor het jubileum van de serie. Een precieze titel en releasedatum zijn helaas niet bekendgemaakt. Zelfs een complete trailer was er niet maar de hype is real!

Xenoblade Chronicles 2

Monolith Soft komt met een gloednieuwe game in de Xenoblade reeks naar de Nintendo Switch! Deze game moet meer lijken op de eerste Xenoblade Chronicles en zal zich meer focussen op het verhaal, en zal wat minder open world zijn zoals zijn voorganger Xenoblade Chronicles X. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar ga gerust uit van ergens in 2018.

Fire Emblem Warriors

https://www.youtube.com/watch?v=POsTR5iy_TI

Temco Koei, het bedrijf achter Hyrule Warriors, komt met een nieuwe Nintendo Warriors in de vorm van Fire Emblem Warriors. Het was maar een teaser trailer, maar we weten dat Chrom, één van de hoofdpersonages van Fire Emblem: Awakening, een speelbaar karakter is. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

The Elder Scrolls V: Skyrim

De Switch trailer van oktober deed het al vermoeden, maar tijdens de presentatie maakte Todd Howard, de maker van Skyrim namens Bethesda bekend dat Skyrim naar de Switch komt. Of dit een port betreft van de definitieve versie van de game met alle DLC is niet bekend, maar het is wel aannemelijk.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Screen Shot 2017-01-13 at 06.52.22

The Legend of Zelda: Breath of the Wild komt zoals jullie allemaal wel weten naar de Nintendo Switch. En het is een launchtitel!! Nintendo brengt de nieuwste Zelda uit op 3 maart. Of er een speciale bundel komt voor het spel met de Switch is niet bekendgemaakt, maar op 3 maart kunnen we aan de slag met de nieuwste titel in de Zelda reeks!

Er komt een limited edition met o.a. een beeldje van het Master Sword, een pouch om je Switch in te doen, een wereldkaart en een soundtrack!

Mario Kart 8: Deluxe

Deze enhanced port van Mario Kart 8 bevat alle DLC van Mario Kart 8 en meer! Zo is er een heuse battle mode, nieuwe items zoals de Boo en Feather, en totaal nieuwe racers zoals King Boo en de Inklings uit Splatoon! Mario Kart 8: Deluxe komt uit ergens in april.

Dragon Quest

Square Enix komt niet alleen met Dragon Quest X en XI naar de Nintendo Switch. Ook Dragon Quest Heroes 1 en 2, die op de PS4 verschenen, komen naar de Nintendo Switch toe. Of Dragon Quest X en XI ook naar Europa komen is ook nog niet officieel bekend maar lijkt zeer waarschijnlijk. Ook op de release data zullen we nog even moeten wachten al weten we wel dat Dragon Quest Heroes 2 een launch titel is in Japan!

Fifa

Ook E.A. Sports doet een duit in het Nintendo Switch zakje en heeft belooft om de nieuwste Fifa naar de Nintendo Switch te brengen.

Nog 80 games in ontwikkeling!

Naast deze titels zijn er zo ongeveer 80 andere titels die Nintendo en overige third parties momenteel in development hebben voor de Switch. Denk aan games zoals Minecraft, Lego City Undercover, Dragon Ball Xenoverse en nog veel meer! De launch games voor release in Japan zijn inmiddels ook bekend: Zelda, DQ Heroes 1 en 2, Disgaea 5, 1,2, Switch, Nobunaga no yabou Power, I am Setsuna, Super Bomberman R.

De Nintendo Switch belooft dan ook een mooie console te worden die hopelijk het succes van de Wii kan evenaren. De WiiU was niet bepaald een succesnummer, wat kwam door een combinatie van slechte marketing, verkeerde naamkeuze, en ook wel de forse vraagprijs. Toch had de WiiU leuke games, en heb ik zeker veel plezier uit de mijne gehaald. Maar het is tijd om de switch te gaan maken naar Nintendo’s nieuwe speeltje. Nog maar anderhalve maand wachten!

Sander
contact@sandervanderham.nl

Sander is een enthousiaste figure verzamelaar met een uitgebreide collectie en een nog uitgebreidere wishlist! Graag deelt hij zijn kennis en enthousiasme rondom figures en het verzamelen ervan met jullie!

Geen reactie's

Geef een reactie