Thumbnail van de youtube video "How to Make Christmas Tree Alaska Rolls (Cooked Salmon and Avocado)" door ochikeron.

Nog eens 20+ Japanse kerstrecepten

Wel een beetje uitgekeken op de standaard kost tijdens het kerstdiner en ken je de 15+ recepten uit onze vorige post inmiddels uit je hoofd? Geen nood! We hebben weer 15+ kers(t)verse Japanse recepten voor je op een rijtje gezet. Een deel van deze zijn in Japan hele “normale” gerechten maar je hier niet vaak tegenkomt. Ze zijn echter niet moeilijk om te maken en dus heel erg geschikt om eens een unieke twist te geven aan je kerstdiner.

Daarbij is het fijne dat Japanse diners vaak bestaan uit diverse kleinere gerechten dus je kunt er ook voor kiezen even flink te mixen-en-matchen tussen de verschillende opties, net wat jou het best past!

De inkomertjes

Om het diner te beginnen kun je starten met enkele kleine gerechtjes om in te komen. Dit kunnen zowel warme, als koude gerechten zijn of een mix. Voorwaarde is wel dat ze klein zijn, zoals onderstaande gerechten.


De hoofdacts

Afhankelijk van hoeveel gangen je doet kun je de inkomertjes wat uitrekken en/of het hoofdgerecht wat aanpassen in grootte. Wat je ook precies kiest als “hoofdact” van jouw diner, onderstaande gerechten zijn echte showstoppers in smaak en uiterlijk!


De supporters

Maar een hoofdact zonder supporters is nergens dus vergeet niet om een aantal interessante bijgerechten te serveren, geheel in Japanse stijl!


De zoete afsluiter

En tenslotte is het tijd voor de “toetjesmaag” om ten tonele te verschijnen.Want op het punt dat iedereen eigenlijk al genoeg heeft gehad en je tóch nog met een zoet hapje tevoorschijn komt springt deze meteen in actie om nog plek te maken voor deze lekkernijen.


Extra

Ten slotte nog een paar extra receptjes der aankleding of om bijzondere drankjes te serveren tijdens je gerechten. Denk hierbij aan Umeshu, een zoete Japanse pruimenwijn die perfect is als dessertwijn, of een lekker cocktail als aperitief. Maar let op! Geen 18? Nix!


Jouw kerstmenu

Heb je flink wat inspiratie op kunnen doen hoe jij jouw kerst een Japans tintje kunt geven? Mocht je er nou toch niet helemaal uit komen? Kijk dan ook eens bij onze overige recepten, of probeer één van deze top kookboeken bombol Japanse recepten.

En ben je op zoek naar bepaalde ingrediënten? Kijk dan zeker bij je lokale toko maar ook bij sites zoals www.roppongi.nlwww.seikatsu.nl, en www.amazingoriental.nl voor extra ingrediënten en andere Japanse benodigdheden!

Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Coverfoto: Thumbnail van de youtube video “How to Make Christmas Tree Alaska Rolls (Cooked Salmon and Avocado)” door ochikeron.
Dit artikel – Nog eens 20+ Japanse kerstrecepten – verscheen voor het eerst op 11 december 2017 en is voor het laatst geüpdatet op 11 december 2018.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie