Ochatomo: Laat alles maar lekker hangen!

Na de hangende hamsters komt er nu ook een gloednieuwe serie pikachu glashangertjes. Deze schattige gachapon figures zijn perfect om aan de rand van je glas te hangen en maken zelfs het drinken van een “saai” glas water of melk nu hartstikke leuk en kawaii.

Een groot deel van al deze glashangers worden gemaakt door het Japanse bedrijf “Kitan”, een populaire gachapon producent. Niet zo gek dus dat ook deze kleine figures te verkrijgen zijn via de vele gachapon machines, en winkels door heel Japan.

Daarnaast is ook figure producent megahouse al druk bezig met het uitbrengen van verschillende varianten die zij Ochatomo noemen. Ocha betekent in het Japans “thee” en tomo is afgeleid van tomodachi, het Japans voor “vrienden”, ofwel theevrienden!

De afgelopen tijd zijn deze schattig hebbedingetjes extreem populair geworden in Japan en lijkt de rage nu ook de grenzen over te steken. Een perfect moment dus om onze favorieten eens op een rijtje te zetten!

 

コップのフチ子4

Cup Fuchiko 4 / Fuchiko Edge of the Cup 4

Untitled design (25)

Hoe kan het ook anders dan te beginnen met een serie Fuchiko glashangers? Deze bekende Japanse “Office Lady” is een veel gezien character en de glashanger trend is met haar begonnen! In dit geval echter wel de vierde serie Fuchiko cup clingers aangezien ik deze toch wel heel erg grappig vond.

Ze weet zichzelf namelijk in allerlei acrobatische poses te presenteren, maar laat ook haar koffie vallen, en heeft zelfs vleugels!  Zit hier niks tussen wat je leuk vindt? Dan zijn er nog tich andere varianten te verkrijgen, waaronder een speciale kerst serie! Voor ieder wat wils dus 😉

Ze zijn o.a. verkrijbaar via AmiAmi en HobbySearch.

 

パンクドランカーズ

PUNK DRUNKERS

Untitled design (26)

Punk Drunkers is een nogal uniek Japans kledingmerk met het motto “Uncool is Cool”. Tegenwoordig maken ze echter allerlei bijzondere items met een wat aparte twist waarbij hun basis concept Japanese+Western+Fun is.

Hun meest bekende character/mascotte is een man met de naam “あいつ”, wat gewoon “guy” ofwel, man betekent. En waar zijn naam misschien niet zo opvalt, doet zijn gezicht dat des te meer! Ook hij is dan ook te verkrijgen in de vorm van een cup clinger!

Ik moest bij deze serie vooral heel erg lachen om de zongebruinde variant, en vooral de One Piece fans zullen de あいつ met hoed vast wel weten te waarderen.

 

コップのフチ子とふなっしー

Funassyi and Cup Fuchiko

Untitled design (27)

Naast de normale Fuchiko serie is er ook een bijzondere variant waarbij ze gezelschap krijgt van Funassyi!

Dit is een super beroemde Japanse yuru-kyara (mascotte) die heel Japan heeft weten te veroveren en al enorm veel merchandise heeft voortgebracht. En nu dus ook zij-aan-zij met Fuchiko op de rand van je glas kan zitten 😉

Jammer genoeg is slecht één figure van deze serie geschikt als glashanger maar dat maakt de rest niet minder leuk 😉 Wil je wel een hele serie met Funassyi cup clingers? Dan heeft Putitto een mooie collectie voor je 😀

 

PUTITTO ピカチュウ

Putitto Pikachu

Untitled design (24)

Als groot Pokémon fan ben ik wellicht wat bevooroordeeld als het gaat om Pokémon producten, al helemaal als het om Pikachu gaat, maar zelfs als je geen Pokémon fan bent is deze Putitto Pikachu glashanger serie hartstikke leuk!

Ben je een kalmerende kopje thee aan het drinken? Dan is de slapende Pikachu het perfecte gezelschap. Zit er wat spannenders in je glas? Kies dan voor de Pokéball balancerende Pikachu, of de Pikachu die over de rand gevallen is 😉

Wil je deze schattige pikachu’s scoren? Dan moet je nog even geduld hebben! Ze komen deze maand uit maar waar ze precies verkocht gaan worden is nog niet bekend. Houdt sites zoals J-List, CDJapanAmiAmi, en HobbySearch goed in de gaten want de kans is groot dat ze daar verkocht gaan worden!

 

コップのフチの太陽の塔

Tower of The Sun

Untitled design (28)

Je zou het misschien niet direct zeggen maar deze vreemde figuur is de Tower of the Sun en is net als Pikachu ontzettend bekend in Japan! Het is namelijk een zeer bekend Japans kunstwerk. Het origineel werd gemaakt door de kunstenaar Okamoto in 1970 voor de Japan World Fair in Osaka. The Tower of The Sun is ook een geliefd object binnen anime en manga en zal sommige van jullie dan ook vast bekend voorkomen!

Niet zo vreemd om te bedenken dat er van dit figuur dan ook speciale cup clingers serie op de markt zijn gebracht. Ze zijn echter niet makkelijk om aan te komen! Je maakt het meeste kans door op ebay of de Japanse Yahoo te kijken.

 

お茶友シリーズ Free! (フリー) おうちでフリースタイル!

Ochatomo Series – Free! Ouchi de Free Style!

Untitled design (29)

Dat de heren van Free! gek zijn op nattigheid is voor niemand een verrassing, het feit dat Megahouse ze dan ook heeft omgetoverd tot ochatomo is dan ook de perfecte combi!

En er is genoeg keuze, er zijn namelijk maar liefst 6 characters, in totaal 8 verschillende vormen om te verzamelen. Is de Free! Zwemclub niks voor je maar heb je meer met basketbal of tennis? Geen zorgen! Er is ook een speciale Kuroko no Basket en New Prince of Tennis serie.

Ze zijn o.a. verkrijgbaar via J-List, CDJapanAmiAmi, en HobbySearch.

 

ここは俺がくいとめる!!お前には飲ませニャー!!!コップマーカ

Hi! Here are the kitties that make you stop drinking! Meow!

Untitled design (22)

Waar de heren van Free! er alles aan doen om lekker in het water te mogen liggen doen deze katten er juist alles aan om te voorkomen dat ze nat worden! Je zou bijna medelijden krijgen met de katjes, zo wanhopig houden ze zich vast aan de randen van het glas! Maar dat maakt het in dit geval alleen maar grappiger.

In totaal zijn er 6 stuks om te verzamelen en zijn ze in mei 2015 uitgekomen, hartstikke nieuw dus nog! Ze zijn o.a. verkrijgbaar via

Ze zijn o.a. verkrijbaar via AmiAmi en HobbySearch.

 

お茶友シリーズ

Sailor Moon Ochatomo

Untitled design (30)

Uiteraard mogen de magical girls van de Sailor Moon serie ook echt niet ontbreken in deze lijst! Weinig series brengen zoveel merchandise uit als Sailor Moon en toch zorgen ze er elke keer weer voor dat het stuk voor stuk leuke dingen zijn om te hebben. Ook mijn handen jeuken om deze schattige cup clingers aan te schaffen!

Sailor Moon niet jouw ding? Niet getreurd ze hebben namelijk ook nog super schattige Gintama, NarutoPuella Magi Madoka Magica, en Cardcaptor Sakura ochatomo varianten!

Ze zijn o.a. verkrijgbaar via J-List, CDJapanAmiAmi, en HobbySearch.

 

コップのソコ子

Cup of Soko

Untitled design (23)

En ook al is deze laatste dan wel geen cup clinger ik vind ze toch zeker meetellen. Fuchiko zelf is er namelijk ook nog te krijgen als een bijzondere serie onderzetters. De onderzetters zijn er ook in het lichtroze, lichtblauw, en donkerblauw

Ze zijn o.a. verkrijbaar via AmiAmi en HobbySearch.

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X