Officiële voorronde World Cosplay Summit (WCS) tijdens Firstlook Festival!

Het bezoeken van conventies en het daarbij bewonderen van de vele cosplays is iets wat we bij The Sushi Times maar al te graag doen! Dat niet alleen, een groot deel van de schrijvers en schrijfsters van deze site (waaronder ik zelf) zijn ook cosplayers.

Het hoogtepunt van veel cosplayers is dan ook elk jaar weer de voorrondes van het WK Cosplay, zowel om deel te nemen als om te kijken. De winnaars van deze voorronde vertegenwoordigen namelijk Nederland in augustus 2016 tijdens de beroemde World Cosplay Summit (WCS) in het Japanse Nagoya.

De afgelopen jaren werd deze cosplay competitie eigenlijk altijd tijdens AnimeCon gehouden maar dit jaar gaat het anders worden! Niet AnimeCon is de host: maar Firstlook Festival!

nieuws20150612_firstlookfestival

Firstlook Festival, hét game-evenement van de Benelux (9, 10 en 11 oktober, Jaarbeurs Utrecht) pakt dit jaar groots uit met cosplay! Niet alleen zullen de WCS finalisten voor Nederland daar bepaald gaan worden, maar worden cosplayers en hun fans worden tijdens Firstlook Festival verder getrakteerd op een compleet eigen domein met een cosplaypodium, een eigen kleedruimte en bar, verschillende wedstrijden, een kingsize foto wall met diverse secties op basis van cosplay-stijl en cosplay workshops en winkeltjes. Utrecht wordt daarmee in Oktober de place-to-be voor elke cosplayer.

De cosplay-area en voorrondes worden georganiseerd in samenwerking met Stichting J-Pop, organisator van AnimeCon en dé expert in Nederland op het gebied van cosplay. Niels Viveen, voorzitter van Stichting J-Pop is enthousiast over de samenwerking: “We vinden het super leuk om met Firstlook Festival samen te werken. Tegenwoordig vermengen onze doelgroepen zich steeds vaker. Met elkaar samen werken is dus een logische stap.” “Het is voor ons ook heel spannend om WCS van AnimeCon te verplaatsen naar Firstlook Festival.” aldus Niels Viveen.

Maar geen paniek mensen! Zo zegt Niels Viveen ook: “Voor de cosplayers die al eerder bij ons mee deden aan de voorronde streven we er naar om behalve de locatie, zo veel mogelijk vertrouwd te laten zijn. Voor de nieuwe deelnemers en het publiek op Firstlook Festival gaan we nog meer ons best doen om een super event neer te zetten.”

Spannende tijden voor ons als cosplayers dus! Wat denken jullie van deze verandering?

 

 

Bron: Blammo Events Persbericht

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X