Okko's Inn anime review blog header.

Okko’s Inn (Anime Review)

Oriko Seki woont bij haar grootmoeder die een herberg runt. Wanneer Oriko graag haar opvolgster wilt worden komt ze in contact met geesten die een speciale connectie hebben met haar omgeving. Een mentaal en fysiek avontuur begint als de geesten haar willen helpen in haar avontuur.

Geestig, maar met gevoel

Al bij het eerste gedeelte van de film geeft het de impressie dat dit een gezellige familiefilm is. Het heeft komedie en een gezellig tintje. De sfeer slaat echter om als het achtergrond verhaal van Oriko wordt verteld, met daarbij de komst van enkele bijzondere geesten. Desalniettemin wordt hier zorgvuldig mee omgegaan waardoor je er makkelijk doorheen komt. Oriko krijgt het mentaal gezien heel zwaar te verduren, al laat ze dat zelden blijken.

Het mooie aan deze film is dat je als kijker de tijd krijgt om sympathie te ontwikkelen voor de hoofdpersonages. Dat is altijd fijn maar meestal wordt je gelijk in de actie van het verhaal gegooid waardoor het misschien een beetje rommelig overkomt. Dat is hier niet het geval, ieder personage krijgt op zijn/haar beurt de ruimte om zich als het ware voor te stellen aan de kijker. Je leeft dan ook meer met ze mee nadien ze in bepaalde situaties terecht komen. De rivaliteit tussen Oriko en Matsuki is bijvoorbeeld heerlijk om naar te kijken.

Emotie

De gasten die Okko’s Inn over de vloer krijgt hebben ieder een eigen levensverhaal waardoor ze een identiteit krijgen. Dit oogt misschien best druk met al die hoofd en bij personages maar geloof me, het werkt. Wel heb je heel soms het idee alsof je enkele losse afleveringen aan het kijken ben in plaats van een film, al is dit niet heel storend en voegt het ook wel een bepaalde charme toe.

Emotie is de kern hier. Alhoewel je grotendeels een glimlach geeft sta je toch op het randje om een traan te laten. Het verhaal weet wanneer het te erg wordt, of te veel van het goede. Het wordt nooit te grappig of te verdrietig. Het is dan ook zeker niet random, inspelend op het script komt op de juiste momenten een grap. En op de juiste momenten in de film wordt er tijd besteedt aan een traan van een personage.

De stijl

Daarop ingaand, Het frappante is dat de gehele film aanvoelt alsof je naar een soort TV-sitcom aan het kijken bent. De locaties zitten heel dicht op elkaar en op logischer wijze ben je merendeels binnen de herberg. Op een gegeven moment zijn er twee personages die samen gaan shoppen en qua locaties wordt het niet spannender dan dat. Voor deze film werkt dat prima, locaties geven een gevoel aan de stijl van een anime.

Normaal verwacht je van de grote anime films juist dat er gespeeld wordt met grote locaties, locaties die na het kijken van de film in jouw hersens gegrift staan. Dat is bij Okko´s Inn veel minder. Het oogt allemaal vrij rustig en is heel representatief in hoe de personages hun dagen doorbrengen.

Okko’s Inn is dan ook absoluut het kijken waard. Het speelt op delicate wijze met je gevoelens maar het komt van alle kanten met een lach en een traan. Het is Kitarō Kōsaka gelukt om een gezellige sfeer te bewaken terwijl de focus ook ligt op zware drama. Ingepakt een kleurrijk jasje met oog voor de details van het dagelijkse leven.

Okko's Inn (Anime Review)
6.8 / 10 Score
Verhaal6
Personages7
Animatie8
Soundtrack6
Plezierfactor7

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Michael
michaellogmans@gmail.com

Michael is een reviewer voor The Sushi Times en geeft dan ook zijn eigen view op anime en alles wat er bij komt kijken. Het is een hectisch leven maar hij komt dan helemaal tot rust als er anime aan staat. Heel toevallig want dat brengt dan weer inspiratie om hier blogs te schrijven.

Geen reactie's

Geef een reactie