Japanse band ONE OK ROCK.

ONE OK ROCK Live @ de Melkweg in Amsterdam

Japan staat bekend om de hyperactieve j-pop liedjes maar ook aan goede rock is geen gebrek! Zelden krijgen we echter de kans om stevig los te gaan tijdens een live concert van bekende Japanse artiesten. Dus toen ONE OK ROCK op zaterdag 13 december 2014 in de Melkweg stond, was The Sushi Times er natuurlijk ook bij!

Good things come to those who wait

De rij voor het concert van ONE OK ROCK deed niet onder voor de rij van een gemiddelde animeconventie. Gezellig, maar niet in de meest ideale weersomstandigheden, en we moesten net iets langer wachten dan beloofd totdat de deuren open gingen. Ook toevallige voorbijgangers merkten de lange rij op. Af en toe stopte er een om te vragen waarvoor we in de rij stonden.

Zo’n half uur later was het volle bak in de The Max zaal van de Melkweg. Het publiek bestond uit stille muziekliefhebbers, hyperactieve fangirls, doorgewinterde concertgangers en benieuwde Japanliefhebbers. Deze mix zorgde voor een fijne sfeer. Met mobieltjes in de hand en net gekochte t-shirts aan maakten de fans zich klaar voor een gezellig avondje rocken.

Al snel begonnen de eerste gitaarklanken door de zaal te galmen en mochten de twee voorprogramma’s (Mallory Knocks en Tonight Alive) het publiek eens flink gaan opwarmen. Geen enkel probleem voor beide bands want het publiek deed maar al te graag mee!

Na lang wachten, keihard knallen

De hoofdact liet jammer genoeg erg lang op zich wachten en pas iets voor 10 uur (ruim 2 uur na de start van de shows) kwam ONE OK ROCK dan toch eindelijk het podium op.

Het publiek wordt meteen getrakteerd op een indrukwekkende gitaarsolo van Toru. Ryota en Tomoya vullen hem al snel aan. Zonder dat zanger Taka iets hoeft te zeggen verschijnen de handen al in de lucht. Wanneer hij het publiek wel opdraagt mee te doen weet hij zonder moeite de zaal voor zich te winnen. De zanger is met zijn langere uithalen en zelfvoldane glimlach niet het enige podiumbeest. Gitarist Toru weet bijna even veel meidenhandjes als Taka zijn kant op te krijgen.

Al vanaf het begin is duidelijk dat de band het niet hoeft te hebben van de charmes van Taka en Toru. Het is de mix van alle vier de leden die de band de titel “een van de grootste rockbands van Japan” geeft. De wat rustigere Ryota en Tomoya krijgen ieder ook hun kans te schitteren maar de band komt toch het beste uit de verf wanneer ze alle vier samen spelen. Van echte rocknummers met harde screams tot serene ballads als Be The Light, ONE OK ROCK weet de zaal mee te slepen.

IMG-20141214-WA0005

“Hey, kijk naar zijn bas!” roept een meisje vanuit de zaal. De rode lichten op Ryota’s bas zijn niet te missen. Zelfs vanaf de achterste rij op het balkon doen ze niet onder voor de kerstlichtjes die heel Amsterdam verlichten. Ryota’s bass heeft de opsmuk niet nodig maar who cares? De lichtjes laten de zaal even een magisch moment beleven. Tijdens de rest van het concert blijven ze branden.

ONE OK ROCK geeft een show die voor zowel oude als nieuwe fans in de smaak zal vallen. Ze zingen oudere nummers in het Japans maar weten ook in het Engels goed uit de verf te komen. De concertgangers worden zelfs getrakteerd op een nieuw nummer dat iedereen meteen aan het springen krijgt.

Op naar de volgende keer

Het concert bevatte meerdere memorable momenten. Een daarvan was de opdracht van zanger Taka om allemaal te gaan zitten, waarna er omhoog werd gesprongen en gedanst door de hele zaal. Met dat dansen en fistpumpen zat het sowieso wel goed. De energie van de bandleden werd moeiteloos overgedragen aan het publiek. Ryota en Toru bewogen het hele podium over terwijl Taka zijn stem zelfs na de meest lange schreeuwen niet kwijt raakte.

20141213_215830

Na een klein anderhalf uur kwam de toegift van de band. Waar veel artiesten hun meest bekende nummer spelen pakte ONE OK ROCK het anders aan. Zanger Taka en gitarist Toru verschenen op het podium en zongen een akoestisch liedje als bedankje voor de fans.

Dan zat het er toch echt op. Het was tijd om de Melkweg te verlaten en weer terug naar de aarde te keren. Wie het concert gemist heeft hoeft niet in een hoekje te gaan huilen. De zanger liet namelijk meerdere keren vallen dat de band weer van plan is om volgend jaar terug te komen. Tot die tijd kunnen we nog even uitkijken naar het nieuwe ONE OK ROCK album dat in Februari 2015 uitkomt.

Dit artikel – ONE OK ROCK Live @ de Melkweg in Amsterdam – verscheen voor het eerst op 17 december 2014 en is voor het laatst geüpdatet op 17 december 2018.
Gast
info@thesushitimes.com
5 Reactie's
 • Naomi Doedelz
  Geplaatst op 12:43h, 17 december Beantwoorden

  het viel me op dat er geschreven wordt over ’taro’ maar denk dat dit ’toru’ moet zijn ;p hahaha verder nice review het was zeker een top avond om niet snel te vergeten

  • TheSushiTimes
   Geplaatst op 13:26h, 17 december Beantwoorden

   Bedankt! We hebben het aangepast. We waren tijdens het schrijven nog een beetje oververmoeid van het concert 😉

   • Naomi Doedelz
    Geplaatst op 19:39h, 18 december Beantwoorden

    hahaha helemaal begrijpelijk… en het was zeker vermoeiend en vol energie!! maar het zeker waard (y)

 • TheOtakuGodOnlyKnows
  Geplaatst op 02:09h, 04 januari Beantwoorden

  Ik moet meer opletten met dit soort dingen :/
  One Ok Rock is mijn favorite band uit Japan en ik kom er net pas achter dat er een concert was.
  Ach ja, als ze dit jaar terugkomen dan heb ik nog kans :3
  Is er al een datum bekendgemaakt?

Geef een reactie