Foto met drie mensen die online Japanse workshops geven via Airbnb. Eentje voor sushi, een ander voor sake, en de laatste voor zelf manga tekenen.

Online Japanse Workshops (via AirBnB)

Naast alle gratis virtuele tours door Japan die er beschikbaar zijn, kun je ook nog allerlei online Japanse workshops volgen. Deze zijn jammer genoeg vaak niet gratis, maar gelukkig zijn ze meestal ook niet erg duur! Deze workshops zijn te boeken en regelen via AirBnB en vaak voor een paar euro al te volgen, gewoon vanuit huis. Perfect dus voor deze tijden waarin we toch veel thuis moeten zitten, en wel toe zijn aan wat afleiding en vermaak. Of voor een origineel date idee, gewoon vanuit huis!

Learn to Draw with Japan’s Manga University

Iedereen die als kind wel eens manga heeft willen tekenen is bekend met de ‘How to Draw Manga Series’ gemaakt door de Manga University. Het is deze zelfde University die nu diverse ‘Learn to Draw’ workshops aanbiedt via Airbnb. Het enige dat je nodig hebt is een potlood en papier, en in anderhalf uur tijd leer jij de basis voor het tekenen van manga! Een super leuke en creatieve bezigheid dus.

Healing Concert Cellist & Japanese Monk

In deze bijzondere beleving krijg je de kans om een ‘healing concert’ te ervaren. Onder begeleiding van de Japanse, boeddhistische monnik, Kuniatsu, kun je een half uur lang genieten van deze bijzondere ervaringen. In een vorm van muzikale therapie brengt Kuniatsu en zijn Sutra’s, te samen met met een professionele cellist uit het Cape Town Philharmonic Orchestra, kom je helemaal tot rust.

Japanese Cute Cartoon Bento Making

Leer de Japanse kunst van kyaraben of wel kawaii character bento. Deze bentoboxen begonnen als een manier om kinderen enthousiast te maken over het proberen van verschillende soorten groente, maar het is een ware kunstvorm geworden in Japan. Er zijn zelfs nationale wedstrijden voor deze food art! In deze online workshop helpt Noriko je met het maken van je eigen kyaraben bento. Let wel dat er wat voorbereiding nodig is. Van te voren ontvang je namelijk het recept en alles dat je nodig hebt qua ingrediënten. Dus boek en regel alles op tijd!

Make Tokyo Sushi Roll at Home with a Pro

En natuurlijk is er ook de optie om sushi te maken! Maar dit is niet zomaar sushi! De kleine kunstwerkjes die professioneel sushi chef Hidetomo bereid zullen ongetwijfeld een glimlach op je gezicht toveren. Je hebt wel wat inkopen en voorbereiding te doen, maar daarna kun je anderhalf uur lang de meest bijzondere sushi rolls maken.


Learn Origami from a Japanese Instructor

De Japanse Teru is een groot origami liefhebber en deelt zijn liefde graag met anderen. De afgelopen 10 jaar heeft hij dan ook talloze workshops en cursussen gegeven. Meestal face-2-face maar nu dus ook online! Hij neemt je mee langs de basis van origami en daarna ga je aan de slag met het vouwen van je eigen, papieren kunstwerken. Het enige dat je nodig hebt is wat origami papier, of willekeurige andere papiertjes van 15x15cm.

Explore Ghibli spots in Japan

Deze online ervaring is niet te missen voor de Studio Ghibli fans onder ons. We worden namelijk meegenomen op een reis door heel Japan terwijl we de inspiratiebronnen ontdekken van de vele Studio Ghibli films. Denk aan de bossen waar My Neighbour Totoro en Princess Mononoke zich afspelen en het badhuis uit Spirited Away. In ruim een uur maak je kennis met deze, en vele andere iconische locaties. En krijg je aan het einde nog een handige lijst mee met de besproken plaatsen én enkele bijzondere cafés en restaurants met een Ghibli-thema. Perfect als inspiratie voor je reis naar Japan!

En wil je meer anime en otaku cultuur ervaren? Dan kun je ook nog de ‘Get Inside Tokyo Anime & Subcultures’ tour/workshop van Yuuki volgen.

Izakaya & Sake Culture with a Sommelier

Na al deze activiteiten toe om even lekker onder uit te zakken met een drankje? Dan is deze Izakaya & Sake Culture experience perfect voor je. Helaas moet je zelf je drankje regelen, maar kun je deze wel nuttigen terwijl je alles vertelt wordt over Izakaya en Sake, beiden belangrijke onderdelen van de Japanse eet- en drinkcultuur. Deze experience wordt georganiseerd door Yuma, een izakaya eigenaar in Tokyo. Hij geeft je een korte rondleiding door zijn izakaya en vertelt je daarna alles over sake. Denk aan het maken van saké, hoe het geclassificeerd wordt, en hoe je het beste van je saké kunt genieten.

Geen fan van sake? Geen zorgen in een andere experience onderleiding van Nori alles te weten komen over shochu, een Japanse gedistilleerde drank met een uitgebreide geschiedenis.

Lokale Workshops

Vergeet echter niet om ook lokaal te kijken. Want behalve deze online Japanse workshops op airbnb zijn er ook hier in Nederland tal van online Japanse workshops te volgen. Zo kun je bij ‘Kookeshi’ zelf sushi leren maken, heeft Tokyo Doll leuke bento workshops, en heeft TripDriver Oegstgeest diverse kookworkshops en uitgebreide shodo lessen. Geen idee waar je moet beginnen met zoeken? Kijk hier voor meer Japan gerelateerde zaken in Nederland.

Dit artikel wordt niet gesponsord door airbnb, maar bevat wel enkele affiliate links. Bij een aankoop kunnen wij een klein bedrag ontvangen. Dit kost jou echter niets extra’s maar helpt ons enorm. Bedankt alvast!

Dit artikel – Online Japanse Workshops (Via Airbnb) – verscheen voor het eerst op 12 februari 2021 en is voor het laatst geupdatet op 12 februari 2021

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie