Online Manga Lezen met BookWalker

Anime kijken is tegenwoordig makkelijker dan ooit dankzij streaming diensten zoals Crunchyroll en Netflix. Maar op het gebied van maken zit je nog vaak vast aan scanlations of fysieke versies. Maar daar lijkt verandering in te komen! Wat tegenwoordig kun je ook online manga lezen met Bookwalker, of zoals je het eigenlijk voluit schrijft BOOK☆WALKER. Dit is het nieuwe platform van de Japanse uitgeverij Kadokawa Shoten, waarmee je via de website of hun app online manga kunt kopen en lezen.

Kadokawa Shoten

Kadokawa Shoten is één van de grootste uitgeverijen van Japan welke zich specifiek richt op de publicatie van manga, light novels, en enkele maandelijkse manga tijdschriften zoals Monthly Askua en Monthly Shonen Ace. Het bedrijf bestaat al sinds 1945 en is de laatste jaren enorm gegroeid. zo zijn er inmiddels ook aparte divisies die zich bezighouden met de productie van videogames en animatiefilms.

De voornaamste focus ligt echter bij manga, en dat is goed te zijn bij Bookwalker. Er staan duizenden manga tot je beschikking, met voor iedereen wat wils. Vrijwel al hun titels, groot en klein, zijn beschikbaar via het platform. Met bekende titels zoals: Attack on Titan, Bungou Stray Dogs, Spice and Wolf, The Seven Deadly Sins, Goblin Slayer, Black Butler, Overlord, Non Non Biyori, Himouto! Umaru-chan en Fairy Tail. Zo’n beetje alle populaire series van de afgelopen jaren. Maar ook succesvolle nieuwkomers zoals Domestic Girlfriend, Witch Hat Atelier, A Sign of Affection, A White Rose in Bloom, My Dad is the Queen of All VTubers?!, en Lazy Dungeon Master.

App en Browser

Al deze titels zijn beschikbaar via de website en hun mobiele applicatie. Vooral het kunnen lezen van de manga op je telefoon werkt erg prettig. Let wel op dat je het beste de manga kunt downloaden naar je telefoon voor je ze gaat lezen, tenzij je wifi hebt. Dan loopt het een stuk soepeler en scheelt het je ook weer wat data.

Sommige functionaliteiten laden een beetje traag, of zitten soms nog wat omslachtig in elkaar. Maar de basis zit keurig in elkaar en maakt het sowieso een stuk makkelijker om aan allerhande manga te komen.


Geen maandelijkse kosten

Je kunt de manga kopen met zogenaamde ‘Coins’, welke je in pakketten kunt aanschaffen met echt geld. Of je kunt met je credit card per manga afrekenen. Het voordeligste is echter om de coin pakketten te kopen. Ook zijn er verschillende manieren om coins te verdienen. Door bijvoorbeeld actietitels te kopen, of bepaalde freebies te downloaden en lezen.

Er is jammer genoeg geen optie beschikbaar om voor een vast bedrag per maand unlimited manga te mogen lezen. Verhoudingsgewijs blijft het lezen van manga op deze manier toch nog aardig kostbaar. Je hebt gelukkig veel kortingsacties en freebies op BookWalker, en ook oudere titels zijn vaak beschikbaar voor maar $1 a $2. Persoonlijk gebruiken wij Bookwalker dan ook met name voor de oudere series die al compleet zijn, of waarvan er op dat moment veel acties gaande zijn.

Maar een manga dienst volgens de principes van Netflix zou helemaal perfect zijn. Wie weet kunnen we die in de toekomst nog tegemoet gaan. Voor nu kunnen we in elk geval al op een makkelijke manier honderden manga vinden. Want zelfs oudere titels zijn makkelijk te vinden op BookWalker.

Zelf proberen? Meld je dan nu aan en maak gebruik van hun tijdelijke “coin back” actie en bespaar extra op je eerste aankopen. Veel leesplezier!

Dit artikel – Online Manga Lezen Met Bookwalker – verscheen voor het eerst op 26 januari 2021 en is voor het laatst geüpdatet op 26 januari 2021.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie