Onze favoriete (Japanse) E3 Games!

Voor iedereen die youtube en / of Twitch volgt, of het nieuws in het algemeen, zal het zijn opgevallen dat de E3 2016 vorige week plaats vond. Vorig jaar waren er erg spraakmakende onthullingen en dit jaar hebben ze dat minstens geëvenaard. Verwachte en onverwachte games kwamen langs en de hype motoren zijn, in de meeste gevallen, op positieve wijze van start gegaan.

We blikken dan ook terug op een zeer succesvolle E3 met weer een enorme bak aan toffe games van Japanse makelij! Bij deze dan ook mijn lijst met top games (met stiekem een paar favorieten van Joyce tussendoor) waar ik het meeste op zit te wachten. En dan bedoel ik niet zomaar wachten. Niet wachten als er staan 2 mensen voor me in de supermarkt. Maar wachten als in -het is nog een weekje tot Sinterklaas en ik kan niet meer slapen – wachten!

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Joyce schreef er al uitgebreid over in dit artikel maar de nieuwe Zelda game “Breath of the Wild” wordt een spectaculair nieuw avontuur voor onze held, Link! We maken kennis met een geheel nieuwe wereld die ditmaal volledig open-world is en waarbij Link zwaarder op de proef gesteld zal worden dan ooit. Deze open-world is ontzettend interactief en brengt weer een hoop nieuwe uitdagingen en avontuur met zich mee. The Legend of Zelda: Breath of the Wild zal volgend jaar uitkomen voor WiiU en NX.

 

Pokémon Sun & Moon

Ook de gloednieuwe Pokémon games Sun en Moon werden nog even goed belicht tijdens de E3 met voor het eerst een live demo! Normaal gesproken toont Nintendo geen live gameplay beelden als een Pokémon game nog in ontwikkeling is maar dit keer mochten we het begin van het avontuur al live meemaken en ontmoetten we alweer drie nieuwe Pokémon en maakten we kennis met een nieuwe feature de “free-for-all” battles! De game ziet er weer erg tof uit en we kunnen dan ook niet wachten tot we ons weer in een nieuw avontuur kunnen storten!

 

Pokémon Go

Uiteraard kunnen we het niet over Nintendo en Pokémon hebben zonder ook te verwijzen naar Pokémon Go. Al maanden lang is de hype enorm maar kwam er maar weinig naar buiten over een eventuele release datum (tot groot verdriet van Joyce die al maanden met smart wacht). Tot afgelopen week! Toen kwam Nintendo ineens met het nieuws dat de Pokémon Go Plus device (een handig apparaatje als extraatje voor de game, maar niet noodzakelijk) eind juli uitgebracht gaat worden en dat ze 2-4 weken daarvoor ook de app willen lanceren. Dat betekent dat we tussen nu en eind juli dus ein-del-lijk aan de gang kunnen met Pokémon Go!

 

Nioh

Deze game is eigenlijk al heel oud. In 2004 welteverstaan werd deze game al aangekondigd. Toen onder de naam Oni (duivel). Onderandere geinspireerd door films als Seven Samurai en The Hidden Fortress, heeft het een echte samourai look. In 2006 werd de game gepresenteerd als Ni-Oh, maar nogmaals werd de game niet gereleased. Nu zal de game eind 2016 eindelijk uitkomen. Met zoveel ontwikkelingstijd, zoveel nieuwe technische mogelijkheden en zoveel samourai moet deze game wel een groot succes boeken!

 

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past

Dragon Quest is een franchise die in Japan al jaren ongekend populair is maar in het westen altijd een beetje onder de radar blijft vliegen. Zoals we al eerder schreven is dat wat ons betreft onterecht want het zijn altijd fantastische games! We waren dan ook erg blij dat, dankzij de inzet van fans in EU, er toch besloten is een lokalisatie te maken van deze nieuwste Dragon Quest game, exclusief voor de Nintendo 3DS!

 

Biohazerd 7 (Resident EVII / Resident Evil 7)

Na het legendarische RE 4 is het snel bergafwaarts gegaan met de serie. RE5 was al een stap naar beneden, maar met RE6 leek het einde van de Resident series werkelijkheid geworden. Jarenlang werd er gesmeekt om meer horror dan actie en het omgekeerde gebeurde. Maar, er is hoop. Bij de presentatie hebben ze aan alles gedacht. Een game die terug lijkt te gaan naar zijn roots, een trailer waarin de angst er al goed in zit en gelijk een teaser demo beschikbaar na de presentatie. Ook ik was een van die mensen die gelijk zijn playstation aanzetten, de demo startte en na 5 minuten de game weer uitzet. Niet omdat ze zo slecht was, maar omdat het zo eng was! Eerder hebben we het gehad over PT en deze teaser heeft daar duidelijk inspiratie uit gehaald, maar wel op een goede manier. Januari 2017, ik kan niet wachten!

 

Final Fantasy XV

Met een demo achter de kiezen, kwamen ze met deze trailer aanzetten op E3. Voor mij is de hype rond. Ik moet deze game hebben. September 2016 ben ik dus ook niet meer aanspreekbaar. Eerder hebben we het al eens over Final Fantasy Type-O gehad. Dezelfde soort battle stijl is terug te vinden in deze game. Maar dan 100x vetter natuurlijk. Ook is er een mogelijkheid om tijdelijk te pauzeren tijdens de battle, zodat je rustig even kan nadenken wat je volgende move wordt. Ik kan al een heel artikel apart voor deze game schrijven over wat de verwachtingen allemaal zijn en hoe vet het zal worden, maar dat zul je tegen september zien. Voor nu hoef je alleen de game nog maar op pre-order te zetten en dan spreken we elkaar weer na september van dit jaar.

 

Final Fantasy 7 Remake

Sqaure Enix komt echter niet alleen met de gloednieuwe bovenstaande game! Zo wordt er ook een “oude” game weer opnieuw in de spotlight gezet. Final Fantasy VII wordt door velen gezien als één van de beste Final Fantasy games ooit. Het nieuws dat er een grote remake gepland stond sloeg maanden geleden dan ook in als een bom! Op de E3 hebben we nog weer meer kunnen genieten van kersverse beelden van deze remake en het kippenvel liep over m’n armen. Ik kan dan ook niet wachten tot het zover is!

 

Persona 5

De persona games staan wat ons betreft in de top van allerbeste JRPG’s ooit en het feit dat er dan ook nieuw beeldmateriaal te zien was van de gloednieuwe Persona 5 deed ons dan ook op en neer springen van vreugde. Jammer genoeg lijkt het erop dat de game vooralsnog niet in Europe word gereleased maar gelukkig is de PS4 regionfree en bieden import games dan ook de redding! Meer weten over Persona 5? Joyce schreef er vorige week al een uitgebreid artikel over dat je hier kunt lezen.

 

Erelijst

Uiteraard maken niet alleen de Japanse gamemakers fantastische games. Wereldwijd worden er ontzettend veel toffe games gemaakt en ook deze verdienen het om genoemd te worden! Daarom dan ook nog deze erelijst met enkele andere favoriete en veelbelovende games!

 

Horizon Zero Dawn

Deze game is wellicht de grootste verrassing van de E3. De mensen ging helemaal los hierop en dat is zeker te begrijpen. “Onze” jongens van Guerrilla Games, die in 2004 het succesvolle Killzone hebben uitbracht, komen nu eindelijk weer met een nieuwe game. En wat voor eentje. In 2011 zijn ze hier al mee begonnen en na het zien van de trailer is al te zien hoeveel tijd en energie hier in is gestoken! Een groot deel zal ook besteed zijn aan het verder ontwikkelen van ladingschermen. Want, zoals ze zeggen, zal er in deze game geen laadscherm te vinden zijn!

 

God of War

Dit was het moment dat ik letterlijk met open mond zat te kijken. Hij is terug. En HOE. Kijk die mannelijkheid, kijk die baard, kijk die oude en wijze look, kijk die zoon, kijk die omgeving, kijk die setting, kijk die monsters, kijk die emotie, kijk dat verhaal. Alles en meer zit nu inbegrepen bij God of War. Nu dat de Griekse goden letterlijk zijn afgeslacht is het tijd voor de Norse goden. Net als Kratos zal ik moeten leren mijn rage te beheersen wanneer het wachten me te lang duurt. Gelukkig zullen, ook hier, geen laadschermen zijn. Er is nog geen verschijningsdatum bekend.

 

Jouw favoriete E3 games?

Maar natuurlijk is er nog veel meer bekend gemaakt dan alleen deze games en zijn er nog vele anderen die we zeker zullen gaan proberen. Denk aan Battlefield 1, Mario Party Star Rush, Paper Mario: Color Splash, Monster Hunter Generations, Harvestmoon: Skytree Village, het mysterieuze Death Stranding van Kojima Productions, Ever Oasis een gloednieuwe Nintendo IP, Mass Effect Andromeda, en zelfs een HD Remake van Skyrim! Meer dan genoeg dus weer en we zullen onze portemonnee’s hoe dan ook weer flink kunnen laten huilen met al dit moois!

Heb jij de E3 ook gevolgd? En naar welke nieuwe games kijk jij het meeste uit?

 

[bol_product_links block_id=”bol_57700ce303f68_selected-products” products=”9200000028880319,9200000056565685,9200000056565683,9200000057730077,9200000059381106,1004004013556935,9200000057524615,9200000045947778,9200000059380926,9200000059511462,9200000059511464,9200000058902171″ name=”gamese32016″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ferdy is het geweldige team van TST binnen gedrongen om zijn enorme interesse voor al dat wat met Japan te maken heeft te delen. In het bijzonder schrijft hij over eten, drinken en games en denkt hij dat hij vaak grappige teksten kan schrijven. Veel leesplezier gewenst!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X