Onze Top 10 Nieuwe Anime Voor in de Zomer (vakantie) 2016!

De gelukkige geslaagden zijn al lekker aan het genieten van de lange zomervakantie maar de rest van ons moet nog even doorploeteren op school of op het werk. Gelukkig is ook voor ons de zomervakantie echter in zicht en dat komt mooi uit want we krijgen weer een hoop nieuwe anime series voorgeschoteld. Perfect om deze regenachtige zomer mee door te komen!

Weet je nog niet wat je moet gaan kijken? Wellicht staat er dan wel wat leuks voor je tussen onze top 10 nieuwe anime voor in de zomer (vakantie) 2016!

 

Fukigen na Mononokean

不機嫌なモノノケ庵

Genre: Comedy, Shounen, Supernatural

Release: 28 juni, 2016

Yokai zorgen regelmatig voor allerhande problemen, zo ook voor Ashiya die een week lang op verpleegkamer van zijn school heeft moeten liggen omdat er een yokai aan hem vast zat. Met behulp van Monokean, de sombere eigenaar van een theehuis en tevens Yokai expert, weet hij het beestje van zich af te krijgen. Hierdoor belandt hij echter wel vol in de mysterieuze wereld van de Yokai want Monokean kan zijn hulp goed gebruiken.

 

ReLife

リライフ

Genre: Romance, School, Slice of Life

Release: 2 juli, 2016

Soms zouden we allemaal de tijd wel even willen terugdraaien om dingen anders te doen. Kaizaki Arate krijgt deze kans en grijpt hem met beide handen aan. Als een “mislukte” 27-jarige zonder geld of vooruitzicht op een baan krijgt hij ineens de kans om weer terug te keren naar zijn 17-jaar oude zelf en alles overnieuw te doen. Maar lukt het hem dit keer wel? Of vervalt hij weer in dezelfde gewoontes en maakt hij dezelfde fouten?

 

Tales of Zestiria the X

テイルズ オブ ゼスティリア ザ クロス

Genre: Fantasy, Adventure, Game

Release: 3 juli, 2016

The ‘Tales of…’ serie is voor velen vast geen vreemde meer! Het is namelijk een reeks games die al jaren een mee draait en ook binnenkort weer uitkomt met een nieuwe titel. Voor nu kunnen we ons echt eerst gaan vermaken met een anime serie van de game ‘Tales of Zestiria’. Hier volgen we de jonge Sorey die in een mysterieus dorp woont omgeven met zogenaamde “Seraphims” een soort elfachtige wezens die voor normale mensen eigenlijk niet zichtbaar zijn. Wanneer hij tijdens één van zijn avonturen in een nabijgelegen tempels een gewonde mens tegenkomt besluit hij haar te redden maar zet daarmee meer in gang dan hij had kunnen denken!

 

Orange

Orange(オレンジ)

Genre: School, Sci-Fi

Release: 4 juli, 2016

Naho Takamiya krijgt een bizarre brief waarin staat dat deze is gestuurd door haar toekomstige zelf en dat ze er alles aan moet doen om te voorkomen dat haar nieuwe klasgenoot Kakeru Naruse zelfmoord pleegt. In eerste instantie gelooft ze er niks van totdat de dag voorbij gaat en alles wat er in de brief stond waar lijkt te zijn. Zal het Naho lukken om de toekomst te veranderen?

 

Taboo Tattoo

タブー・タトゥー

Genre: Action, Comedy, Martial Arts, Mystery, Super Power, Supernatural

Release: 5 juli, 2016

Seiga is een middelbare scholier met behoorlijk goede Martial Arts skills en een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Hij gebruikt zijn vechtkunsten dan ook het liefste om andere mensen te helpen, zo ook de middag dat hij een zwerver red van een aantal vervelende jongens. Als dank hiervoor krijgt hij van de man een mysterieuze tatoeage op zijn hand met bijzondere krachten. Dankbaar is Seiga hier niet bepaald voor want hierdoor belandt hij namelijk in een grote problemen en raakt hij verwikkelt in een internationale strijd van mensen die maar wat graag deze krachten willen afnemen.

 

Planetarian Chiisana Hoshi no Yume

Planetarian ~ちいさなほしのゆめ

Genre: Drama, Sci-Fi

Release: 7 juli, 2016

Dertig jaar na de start van het “Ruimte Kolonisatie Project” is de mensheid zo goed als uitgestorven. Het project is mislukt en slechts een handjevol mensen hebben het overleefd en zwerven rond door de restanten van de aarde. Een zogenaamde ‘Junker’ is opzoek naar materiaal en junk om te overleven in de ruïnes op aarde maar komt per toeval een nog werkende robot tegen die hem een wereld laat zien die hij nog niet eerder kende.

 

91Days

Genre: Drama, Maffia

Release: 9 juli, 2016

91Days is het grimmige verhaal van Avilo, een jonge man die tijdens de drooglegging in Amerika (1920) wraak wil nemen voor de moord op zijn ouders. Hiervoor gaat hij undercover bij de Vampiro Maffia Familie maar komt er al snel achter dat wraak meer ellende met zich mee brengt dan voldoening… Een grimmig verhaal over een man en zijn zoektocht naar wraak en zichzelf.

 

Amaama to Inazuma

甘々と稲妻

Genre: Comedy, Slice of Life

Release: 5 juli, 2016

Sinds de dood van zijn vrouw zorgt leraar Kouhei Inuzak zo goed als hij kan voor hun dochtertje, Tsumugi. Hij is echt er een verschrikkelijke kok en ze eten dan ook vooral kant-en-klaar maaltijden uit de supermarkt. Tot hij een keer in het restaurant terecht komt Kotori’s ouders. Kotori is een student uit één van zijn klassen en lijkt nogal eenzaam te zijn. Verbijsterd door het eetpatroon van haar leraar is ze vastbesloten hem eens te laten zien hoe je moet koken.

 

Servamp

SERVAMP(サーヴァンプ)

Genre: Action, Comedy, Shoujo, Supernatural, Vampire

Release: 5 juli, 2016

Servamp is een anime adaptie van de gelijknamige manga waarin de middelbare scholier Mahiru Shirota een straatkat in huis neemt die verre van normaal blijkt te zijn… De kat is namelijk een zogenaamde “Servant Vampire” en Mahiru sluit per ongeluk een contract met hem af. Hierdoor belandt hij middenin een eeuwenoud conflict tussen mensen en vampiers!

 

Mob Pyscho 100

Genre: Action, Comedy, Shounen, Slice of Life, Supernatural

Release: 12 juli, 2016

Bij het zien van de stijl van Mob Pyscho 100 is de link met series zoals One Punch Man en Boku no Hero Academia snel gemaakt. Niet zo vreemd want deze komt van dezelfde makers als One Punch Man! En gezien de storyline van een jongen met psychische krachten die een normaal leven wil lijden lijkt het er al helemaal op dat we weer een lekker humoristische serie voorgeschoteld krijgen over mensen met superkrachten!

 

En alle anderen!

Dit is echter slechts het topje van de ijsberg want dit seizoen is er nog veel meer te vinden! Zo mogen fans van sport anime de serie ‘Days‘ niet missen die over een highschool voetbal team gaat, of ‘Cheer Danshi!!‘ waarbij alles draait om mannelijke cheerleaders. Ook is er speciaal voor de fujoshi een leuke komedie over een mannelijke fujoshi ‘Fudanshi Koukou Seikatsu‘, en kunnen ecchi fans hun fill weer krijgen met ‘Masou Gakuen HxH‘. Ook liefhebbers van shojo-ai lijken dit keer aanbod te komen met de anime ‘Amanchu‘, al is het nog niet zeker in hoeverre romantische verhaallijn terug zal komen in de anime.

Uiteraard is een nieuw anime seizoen tegenwoordig ook niet compleet zonder een nieuwe muziek gerelateerde anime en dit keer krijgen we die in de vorm van ‘B-Project: Kodou Ambitious‘ over een jong meisje dat een team van (mannelijke) idols moet managen! En heb je altijd al een anime over een scheet (ja, echt) willen zien? Grijp dan dit seizoen je kans met ‘Onara Garou‘!

En andere serie die wij zeker in de gaten gaan houden is Puzzle & Dragons Cross. Deze anime is gebaseerd op de meest populaire mobiele game in Japan: Puzzles & Dragons. De game wordt door miljoenen mensen in Japan gespeeld en er wordt dan ook reikhalzend naar de anime uitgekeken. We verwachten dan ook dat de serie in no-time populair zal worden in het thuisland maar of dit ook over de grenzen zo zal zijn?

Overigens komen er dit seizoen ook een paar bijzondere spinoffs aan voor o.a. Love Live en Nanatsu no Tozei. Tenslotte staan er ook een aantal spraakmakende sequels gepland voor series zoals Fate Kaleid Liner Prisma, Show By Rock (wel allemaal shorts), Shokugeki no Souma, D. Grey-man, Arslan Senki, en Berserk! Vooral deze laatste is bijzonder omdat de originele serie al in 1997 uit kwam en nu dus een vervolg gaat krijgen.

Al met al hebben we dan ook weer meer dan genoeg vermakelijke series om naar uit te gaan kijken! Welke staat er op jouw watchlist?

 

Bronnen: 1, 2.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X