Op Avontuur in Nara

Tempel bovenop een berg/heuvel in Nara, Japan. Foto in Kurimu.

En toen waren we alweer bij het allerlaatste deel van Kurimu haar avonturen. Naast lekker veel winkelen in Tokyo, een bezoek aan haar senpai en de fantastische dingen die ze heeft gedaan en gezien in Kyoto is het nu tijd voor het laatste verslag; op avontuur in Nara!

 

Op bezoek bij de Japanse Bambi!

Vanuit Kyoto kan je gemakkelijk met de trein een dagje naar Nara reizen, waar de het Nara Dear Park ligt. Een ritje met de trein duurt ongeveer anderhalf uur en kost iets van 6 á 8 euro. Het s zeker de moeite waard, en je bent er de hele dag zoet mee. Iets anders zoetigs zijn de wafels die je kan kopen bij de stalletjes van oude mannetjes en vrouwtjes om de herten mee te voeren, ze kosten €1,50 voor 10 stuks. Let wel, je bent ze snel kwijt. Zodra de herten zien dat je ze in je handen hebt komen ze al op je aflopen/ rennen.

herten in het hertenpark in Nara in Japan. Foto door Kurimu

Hou er ook rekening mee om niet al te nieuwe kleding aan te trekken. Ze geven je graag kopjes en trekken aan je broek, om zo aan je te vragen of ze nog zo’n lekker wafeltje van je mogen hebben. De mannetjes hebben ook gewoon hun gewei nog, dus hun “knuffels” zijn wat steviger.

En ja, ze lopen echt los! Ze kunnen de weg over lopen en lopen hele stukken achter je aan als je een wafel hebt gegeven. Wat bij mij heel erg heeft geholpen is om, als je wafels op zijn, je handen omhoog en open te houden en “Op!” te zeggen. Ik snap ook wel dat ze geen Nederlands verstaan, maar het was blijkbaar voor hun wel een duidelijk teken dat er bij jou niets meer te halen valt.

Als je ze eng vind, ga niet wegrennen! Ze kunnen veel harder rennen dan jij! Gooi gewoon de koekjes op de grond en blijf stevig op je plek, ze proberen je echt geen pijn te doen en zijn voornamelijk geïnteresseerd in datgene wat zo zoet ruikt.

Zelfs de putdeksels zijn versiert met herten in het hertenpark in Nara in Japan. Foto door Kurimu

Het park is zeer groot, bestaat uit meerdere delen, en de tempel die erbij hoort staat op een heuvel. Ook verderop staan vaak nog herten, dus het is misschien leuk als je je wafels een beetje over de route verdeelt of verderop een nieuw pakje haalt.

Ik heb gemerkt dat de herten die wat schuwer zijn, sneller worden overgeslagen. Iets verder omhoog is ook nog een pad naar de top van de nabij gelegen berg. Dit is wel een steil stuk omhoog, maar het uitzicht is geweldig op een heldere dag.

Tempel bovenop een berg/heuvel in Nara, Japan. Foto in Kurimu.

Uitzicht vanaf een berg/heuvel in Nara, Japan. Foto in Kurimu.

Inmiddels heb ik alweer een volgende reis in de planning staan waarin ik weer naar Japan zal reizen. Het plan is ditmaal in het voorjaar. Ook ben ik erachter gekomen dat ik mij met recht een Otaku mag noemen, aangezien ik meer bleek te weten van anime series en manga dan de gemiddelde illustrator in opleiding, en maid in Tokyo. Zoals de meeste wel weten is dit natuurlijk niet echt een titel om trots op te zijn als je een Japanner bent, maar gelukkig wordt het meer genoemd voor de lol dan dat ze je ermee willen kleineren.

Ik kan nog veel meer vertellen over mijn geweldige tijd, maar ik het zelf ervaren is natuurlijk nog veel leuker! Mocht je vragen voor me hebben, stel ze gerust!

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X