Op Avontuur in Tokyo Deel II

Moe Hello Kitty eten in Maid Cafe MaiDreamin in Tokyo

En daar zijn we weer met deel twee van Kurimu haar avontuur in Tokyo en Kyoto! De vorige keer heeft ze uitgebreid verteld over haar toffe shopping experiences en de bijzondere dingen die ze is tegengekomen. Vandaag komt er een andere kant van Tokyo in beeld 😉

 

Waar zijn de lolita’s?!

Wat mij ook opviel, of wat ik eigenlijk miste tijdens het shoppen en rondlopen in Tokyo, waren de Lolita’s en andere cosplays. Ik was ervan uit gegaan dat ik ze in grote getallen zou tegenkomen in Akiba. Vooral in het weekend, maar dat viel erg tegen. Ik heb in totaal 2 loli’s gespot, meer niet. Nu heb ik begrepen dat het in Tokyo niet echt gewaardeerd wordt als je in dat soort kleding loopt, dus misschien ligt het daar aan?

Wat wel ongeveer hetzelfde werkt als je in anime series ziet, zijn de maid cafés. Ik heb zelf een bezoekje gebracht aan MaiDreamin, welke meerdere vestigingen blijkt te hebben in Tokyo. Je wordt al opgewacht door een maid bij de ingang die je erg kawaii begroet en je begeleidt naar een tafeltje. Je krijgt een menu aangeboden met moe eten en wordt meegenomen in de entertainment die daarop volgt. Volgens mij is het niet mogelijk om bij een maid café te werken als je langer bent dat 1,65m en meer dan 45 kilo weegt, wat waren die meiden mini!

Moe Hello Kitty eten in Maid Cafe MaiDreamin in Tokyo

Moe Hello Kitty eten in Maid Cafe MaiDreamin in Tokyo. Foto door Kurimu.

Trouwens, er zijn ongelofelijk veel maid café’s in Akiba, en ook een aantal in Shibuya. Naar gelang het later op de dag wordt, komen er ook andere cosplay’s op straat waaronder meiden in lab-jassen (Stein’s Gate), Shrine maidens (Red Data Girl) etc.

Ik adviseer je wel om even goed om je heen te kijken voordat je met iemand mee loopt, sinds ik het idee kreeg dat de maids die wat later op straat te vinden zijn, ook een ander soort “entertainment” konden bieden. Dus kijk even goed naar de flyer die je krijgt, en check of je een duidelijk bord met reclame ziet buiten hangen, die zijn meestal wel okay.

 

Authentiek Japans Eten

Maar buiten de toerist uithangen heb ik ook nog een ‘echte’ Japanse thuiservaring mogen meemaken. Zoals je al eerder kon lezen heb ik een senpai. Ik vond het namelijk wel een fijn idee om alvast wat Japans onder de knie krijgen voordat ik er naartoe ging. En als je elkaar elke week een-op-een spreekt, kan er een hechtere band ontstaan. Ik heb haar dan ook in Tokyo ontmoet, ben bij haar thuis op bezoek geweest en heb daar gegeten.

Nu moet je niet meteen gaan denken dat iedereen in een huis woont met rijstpapieren schijfdeuren, want dan zit je er goed naast! Senpai vertelde mij dat alleen haar grootmoeder nog zo’n huis bezit, maar dat de meeste mensen in Tokyo gewoon in een appartement wonen met deuren en glazen ramen.

Wat ze wel echt hebben is dat plekje bij de deuropening waar je je schoenen uit moet doen, om daarna met een klein opstapje de rest van het huis te kunnen betreden. Wat heb ik daar heerlijk gegeten! Zelfgemaakte sushi en okonomiyaki met matcha. En dat natuurlijk allemaal samen gehaald bij de suupaa (supermarkt).

Huisgemaakte Okonomiyaki

Huisgemaakte Okonomiyaki. Foto door Kurimu.

Matcha, ofwel Japanse Groene Thee.

Matcha, ofwel Japanse Groene Thee. Foto door Kurimu.

Trouwens, sushi maken is best lastig als je dat voor het eerste doet, echt een hele kunst! Okonimiyaki is een stuk gemakkelijker. Het is een soort van hartige pannenkoek waar je alles in kan doen wat je lekker vind. Matcha is ook heerlijk, let er alleen wel op dat je niet al te lang doorklopt! Ook heb het genoegen gehad om kennis te maken met haar itouto die een geweldige illustrator in opleiding blijkt te zijn.

Super Mooie artwork door een kennis van Kurimu.

Super Mooie artwork door een kennis van Kurimu.

En nu we het toch over eten hebben; ik heb in mijn leven nog nooit zoveel rijst gegeten zonder te denken dat het nu wel genoeg was. Onigiri is niet weg te denken uit de supermarkt, en zelfs lekker als snack. Als je iets anders wilt, ga naar een van de vele luxe broodjes winkels. Van tonijn-brie en melon-cream tot chocolate coronets.

Coronets. Een soort croissantje met chocolade vulling. Onder andere super bekend door de serie Lucky Star.

Coronets. Een soort croissantje met chocolade vulling. Onder andere super bekend door de serie Lucky Star. Foto door Kurimu.

Alles is er, en echt niet heel erg duur! Mocht je toch teveel geld hebben uitgegeven aan andere dingen, koop dan gewoon een paar bakken instant noodles bij de supermarkt. Vaak krijg je er nog gratis stokjes bij ook! Mocht het je maag niet vullen, koop dan Tayaki. Deze zijn echt rijkelijk gevuld met rode bonen of zoete aardappel puree. Al moet ik bekennen dat de beste Tayaki niet in Tokyo, maar in Kyoto te vinden is. Echt heerlijk!

 

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X