Blog header voor het artikel "Spokenjacht in Japan".

Op spokenjacht in Japan

Japan staat bekend om haar schitterende natuur, cultuur, en lekkere eten. Maar ook voor de griezelaars en horror-liefhebbers onder ons heeft het land genoeg te bieden. Er zijn namelijk tal van mysterieuze plekken, en verhalen over monsters, spoken en demonen te vinden in Japan.

Het Aokigahara Bos

Een van de eerste plekken waar je aan denkt als het gaat over enge, mysterieuze plaatsen is het wel het Aokigahara bos, ook wel het zelfmoord bos genoemd. Jaarlijks zijn er namelijk tientallen mensen die zelfmoord plegen in dit duistere woud.

Aokigahara_Forest
Aokigahara bos. Foto door Jordy Meow via WikiCommons.

Door het hele bos hangen bordjes met dingen zoals “doe het niet!” of “het is nog niet te laat om hulp te zoeken” en ook is er jaarlijks een team vrijwilligers dat het bos bezoekt en probeert zoveel mogelijk lichamen uit het bos te halen om mensen alsnog een begrafenis te kunnen geven. Dit neemt niet weg dat er jaarlijks “per ongeluk” nog lichamen gevonden worden of mensen delen van een skelet tegenkomen.

Dit heeft er voor gezorgd dat er vele geruchten en verhalen rondgaan over spookverschijningen en zijn er vele documentaires gemaakt over de hoe en waarom mensen in zulke getallen juist naar dit bos komen om zelfmoord te plegen. Maar het zijn met name de sensationele films, en boeken, die dit bos een lugubere reputatie geven. Meer over het Aokigahara bos kun je hier lezen.

Tweede wereldoorlog locaties

Buiten de aanval op Pearl Harbor en de bommen op Nagasaki en Hiroshima weten velen van ons niet wat voor (grote) rol Japan in WWII heeft gespeeld. In Japan zijn ontzettend veel slachtoffers gevallen, en niet altijd onschuldige Japanse burgers. Japan had een groot aantal concentratiekampen waarin miljoenen Chinese en Koreaanse gevangenen zichzelf de dood in moest werken.

Yokohama: Ikego, ofwel de middelste poort, is één van de WWII gerelateerde plekken waar mensen rare ervaringen opdoen. Zo zijn er meerdere meldingen van mensen die een Japanse soldaat zonder benen zien rondzweven tussen de middelste en achterste poorten. Bezoekers, wachters etc. melden ook vaak dat ze onverklaarbare stemmen en voetstappen horen en zich bekeken voelen.

camp-foster-784x525
Camp Foster. Foto door “N” via WikiCommons.

Een andere plek is Camp Hansen’s Derde Poort in Okinawa. Hier zou elk weekend, als het donker is geworden, de geest van een soldaat de poortwachters om een vuurtje vragen. Als er eenmaal een vuurtje wordt gegeven verdwijnt deze soldaat meteen weer. Klinkt nogal bizar of niet? Maar toch is deze derde poort precies om deze reden nu gesloten, er was simpelweg niemand meer die nog op wacht wilde/durfde te staan bij deze poort.

In de Kanagawa area heb je een oud veldhospitaal (ziekenhuis voor gewonde militairen) dat nu bijna nooit meer wordt gebruikt. Dat neemt niet weg dat de nachtbewakers en toezichthouders regelmatig ramen open en dicht horen gaan en deuren en kamers die niet opslot zitten ineens van binnenuit opslot zitten. Veel mensen horen ook de geluiden van iemand die door de gangen loopt.

En dan heb je nog Hiroshima en Nagasaki, plekken waar zoveel mensen op zo’n geweldadige manier om het leven zijn gekomen kunnen gewoon niet ontbreken op deze lijst. Terwijl beide steden nu herbouwd zijn en er buiten memorials er weinig tekenen zijn dat er ooit een nucleare bom is ontploft zijn beide steden volgens paranormaal begaafden enorme bronnen van spirituele activiteit.

Zo zou je in Hiroshima rond zonsondergang de geluiden van schreeuwend en gillende mensen kunnen horen, verbrandend vlees en bloed kunnen ruiken en denken sommige mensen zelfs de bom horen ontploffen.

Himoru Mansion

Volgens de legendes woonde de Familie Himoru al eeuwenlang in het huis en leefde volgens strikte Shinto rituelen en gebruiken. Ook een aantal duistere waaronder “Het Wurg Ritueel”. Dit hield in dat er eens per generatie (ongeveer elke 50 jaar) een jonge vrouwelijk maagd moest worden opgeofferd om slechte karma buiten de wereld te houden. Dit meisje werd bij geboorte geselecteerd door het hoofd van de familie en groeide vervolgens volledig afgesloten van de buitenwereld op.

Wanneer de tijd daar was werd het offer gevierendeeld (of in dit geval gevijfendeeld); er werden touwen om haar nek, polsen, en enkels gebonden en elk van deze touwen aan een apart paard of os wat dan elk een andere kant op rende. Je kunt je vast wel inbeelden wat er dan gebeurd… Vervolgens werden de touwen los geknoopt en opgehangen boven het portaal waar “de slechte karma” uit zou komen.

Alsof dit nog niet schokkend genoeg is, is dit niet de reden waarom Himoru Mansion zo berucht zou zijn. Nee, dit zou gebeurd zijn ten tijde van het laatste ritueel dat er ooit werd uitgevoerd. Het meisje dat opgeofferd zou moeten worden had een knappe jongen vanuit haar raam gezien en was opslag verliefd op hem geworden.

Nu “verpest” door aardse verlangens zou ze niet meer puur genoeg zijn om geofferd te worden, en aangezien ze geen “back-up” hadden was er niemand die haar plaats kon innemen. Uit pure wanhoop en woede heeft het huidige hoofd van de familie vervolgens iedereen uitgemoord. Waarna hij zijn eigen leven nam uit angst wat er met de wereld zou gebeuren nu zijn familie de slechte karma niet meer tegen kon houden.

Vooral bekend door het spel Fatal Frame, is Himoru Mansion misschien wel het beruchtste Haunted Mansion in Japan. De precieze locatie is voor het grote publiek onbekend. Maar wat we wel weten is dat het ergens in een rotsachtige bosgebied achter Tokyo ligt en dat de weinige mensen die er geweest zijn alleen rare ervaringen hebben gehad en in sommige gevallen niet levend het huis zijn uitgekomen.

Haunted Hotels

Na dit alles toe aan een beetje gezonde nachtrust? Dan zijn er nog een aantal mooie hotels waar je volgens geruchten ook nog enkele bovennatuurlijk avonturen kunt beleven.

Zo kun je in Nagagusuku Village (Okinawa) het Royal Hotel vinden. Gebouwd op de grond waar vroeger het Nagasuku Kasteel zou hebben gestaan. Dit hotel is nooit volledig afgemaakt en is nu gesloten voor het publiek na een reeks onverklaarbare sterfgevallen, rare ongelukken, en onverklaarbare gebeurtenissen tijdens de constructie. Volgens sommige zouden de geesten van het oude kasteel woedend zijn geworden dat er op hun grond gebouwd werd.

Op zoek naar een romantische Love Hotel om een paar uurtjes door te brengen met je geliefde, en wil je wat wat extra spanning toevoegen? Dan raden we Hotel Liebhaber in de buitenwijken van Osaka aan. Hier zou de geest van een meisje ronddwalen die vermoord is door haar date en wraak zou nemen op andere mannen en hun afspraakjes die in “haar” hotel kamer zich komen vermaken.

En ten slotte, is er nog Akasaka Weekly Mansion in Tokyo. Dit is misschien wel de meeste bekendste van alle haunted hotels in Japan. Waar de geest in dit hotel vandaan komt weet niemand, maar in kamer #1 zou je de meeste kans hebben om tussen 2 en 3 uur s’nachts vreemde dingen mee te maken.  Zo zouden mensen vreemde mist uit de airco hebben zien komen, het gevoel alsof er iemand naast ze op bed zat en het gezicht streelde, en zou de kamer temperatuur van de ene op de andere seconden ineens een stuk kouder zijn.

En er is zelfs een vrouw die zegt dat ze uit haar bed, en door de kamer is meegesleept. In eerste instantie als onzin afgescheept, maar de nagelafdrukken in de vloer van de hotel kamer vertellen een ander verhaal… Wat denk jij?

Meer griezelen?

Krijg je geen genoeg van griezelige verhalen of enge horror legendes? Lees dan ook eens:

Dit artikel – Op spokenjacht in Japan – verscheen voor het eerst op 30 oktober 2012 en is voor het laatst geüpdatet op 30 oktober 2018.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie