Osaka Obachan: Japanse Dames met Pit!

De Osaka obachan is een bijzondere dame van middelbare leeftijd die, zoals de naam al doet vermoeden, vooral te vinden is in Osaka. Een echte Osaka obachan is een pittige dame, die zegt wat ze denkt, luidruchtig is (voor Japanse begrippen), veel energie heeft, en altijd iets van een dierenprint aan of om heeft, bij voorkeur hoe meer hoe beter!

Ook zijn is over het algemeen erg vriendelijk, heeft ze op de een of andere manier altijd snoep bij zich (zelfs voor de vreemde naast hen in de trein) en heeft ze geen grotere liefde en passie dan het vinden van de ultieme koopjes.

 

Pittige tantes

Het is niet zo vreemd dat deze dames juist in Osaka veel te vinden zijn want deze stad staat over het algemeen al bekend als een wat ruigere en luidruchtigere stad (voor Japanse begrippen) dan vele andere Japanse steden. Mensen springen net iets makkelijker uit ban en is dus ook de perfecte plek voor deze dames met pit.

In Osaka zijn ze dan ook haast net zo iconisch als de Japanse salarymen in Tokyo zijn, maar dan met dierenprintjes in plaats van strakke pakken uiteraard.

Afbeelding via TsunaguJapan.

Afbeelding via TsunaguJapan.

Deze dames zijn zelfs zo bekend geworden dat er een heuse idol groep (Obachaaan) is opgestaan die bestaat uit maar liefst 47 Osaka Obachan. Waarom 47? Als toespeling op de immens populaire meidengroep AKB48 (met 48 leden) maar stiekem ook met een knipoog naar de 47 Ronin (47 legendarische ex-samuarai). De dames hebben al enkele hits op hun naam staan en ook al horen we de laatste tijd wat minder van ze, ze zijn zeker niet verdwenen!

Zelfs zonder deze idol groep waren de obachan al in grote getalen aanwezig en waren er meer dan voldoende speciaalzaken met unieke items voor elke Osaka obachan. Maar iedereen is welkom en het winkelpersoneel staat altijd klaar om je te helpen als je zelf een outfit wilt samenstellen. En, met zoveel keuze is een beetje hulp zeker welkom voor de beginnende Osaka obachan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RocketNews reporter Masanuki onderging een heuse metamorfose bij Naniwa Komachi.

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X