Otaku back-to-school (of werk) DIY’s!

Wanneer de zomervakantie haar einde nadert is het voor de meeste van ons weer tijd om terug te keren naar de school- of werkbanken. Niet iets waar je meestal naar uit kijkt. Maar om het leed te verzachten zijn er wel een aantal manieren om je school- of werkleven wat op te leuken!

Vorige week deden we dit met allerhande kawaii DIY’s maar op verzoek dit keer een DIY lijst met items om jezelf te omringen met (handgemaakte) items van jouw favoriete otaku hobby’s en obsessies. Denk hierbij aan een mok met je favoriete personage, of een notitieblok met grappige quotes uit games en anime. Zo wordt het een stuk leuker om aantekeningen in de klas te maken of koffie te drinken met je collega’s.

DIY ita-bag

Ita-bags zijn tassen die volledig bedekt zijn met buttons, sleutelhangers, plushies, en ander spul van je favoriete anime serie of personage. Het is een manier om je enorme liefde voor een bepaalde serie of personage te laten zien, dus is het de bedoeling dat je het er helemaal vol mee hangt. Het liefst ook met zeldzame accessoires die alleen de grootste fans kunnen bemachtigen.

Zo’n tas is ook heel goed zelf te maken. Je hebt er simpelweg een tas voor nodig en spullen om deze mee te behangen! Het mooiste is wel als je hier de speciale ita-bags voor gebruikt met een plastic bescherming er omheen. Zo voorkom je dat je je dierbare verzamelobjecten beschadigd of kwijtraakt. Deze tassen vind je o.a. op ebay en etsy.

Hulp nodig bij het samenstellen van je ita-bag? hier nog een voorbeeld:Otaku Notebooks en schriften

Niks kladdert zo lekker weg als een mooi notitieblok of schrift, en al helemaal niet als deze ook nog eens helemaal naar jouw smaak gemaakt is. En dat kan super makkelijk met deze DIY’s als voorbeeld:

p.s. wil je echt een super “extra” notitieblok? Dan kun je er ook nog een draagbare tassenvariant van maken:Otaku etui, make-up tasjes, en pouches

Net als bij de kawaii variant zijn er ook tal van toffe DIY’s te bedenken om etui’s, make-up tasjes, en andere opbergzakjes te maken. Super handig om al je spullen mee te slepen. Wie weet wel een nendoroid met accessoires?Overige Otaku DIY’s

Meer anime en otaku DIY’s toevoegen aan je collectie? Bijvoorbeeld omdat je bureau nogal kaal toont? Geen zorgen ook dan hebben we nog een aantal leuke video’s gevonden met interessante DIY’s! Deze zijn allemaal gemaakt door de super creatieve HatterInsanity dus vergeet ook vooral niet een kijkje te nemen op de rest van het kanaal.Wees creatief

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van leuke DIY’s rondom otaku characters die je kunt doen. Maar er zijn nog veel meer manieren om deze te gebruiken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de DIY’s van de kawaii post maar bedenk dan dat je ze ook kunt vervangen met afbeeldingen en kleuren uit je favoriete anime of games. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie