Otaku Shopping in Tokyo: Figures, Games, Merchandise en meer!

Akihabara

Akihabara staat bekend als hét otaku centrum van Tokyo. Niet zo vreemd want nergens anders ter wereld vind je zoveel winkels en complexen waar je naar harte lust je hobby’s kunt terug vinden en je collecties kunt uitbreiden. De lijst hieronder is slechts een kleine greep uit alles wat Akihabara te bieden heeft!

Shopping Akiba 12

1. Radio Kaikan ラジオ会館

Wat: Manga, Merchandise, Figures, Dolls, Cosplay, Games, TCG.

Waar: 1-15-6 Soto-kanda Chiyoda-ku (echt vlakbij het station)

Radio Kaikan is een wereldberoemde landmark binnen Akihabara en is één van de centrale punten van deze wijk. Inmiddels verkopen ze er niks meer dat te maken heeft met radio’s maar vind je er des te meer otaku goodies! Van Dragon Ball Z waterflesjes tot elegante Ball Jointed Dolls en Gundams, je vindt het hier allemaal! Verspreid over maar liefst 10 enorme verdiepingen vind je meerdere winkels (o.a. een K-Books branche) met de mooiste spulletjes.

Let wel dat je een hoop dingen vaak elders goedkoper kunt vinden maar enkele exclusieve goodies zul je alleen hier kunnen vinden. Echte aanrader is de enorme afdeling voor TCG games. Niet alleen kun je er ontzettend veel tcg cards kopen maar ook spelen! Ook hebben ze een zeer uitgebreide afdeling voor (Ball Jointed) Dolls waar je de mooiste outfits en accessoires kunt vinden.

IMG_5454

IMG_5467

 

2. Akiba Culture Zone アキバカルチャーズゾーン

Wat: Manga, Merchandise, Figures, Cosplay, Games.

Waar: 101-0021 Tōkyō-to, Chiyoda-ku, Sotokanda, 1 Chome−7−6

De Akiba Culture Zone is één van mijn favoriete shopping hotspots in Akihabara. Dit grote gebouw telt meerdere verdiepingen waar elk één of meerdere verschillende winkels zitten. Ze hebben er werkelijk van alles! Zo vind je er een Animate, Kotobukiya, jojo winkel, army store met replica wapens en kleding etc., een winkel met niks anders dan Gachapon figures en is er op de bovenste verdieping een Animate café + cosplay afdeling!

Maar mijn grote favoriet was toch wel de Robot + Robot. Hier vond je namelijk tientallen rental boxes. Dit zijn vierkanten plexiglas boxen die mensen kunnen huren om hun figures en ander spul in te verkopen. Het gaat vaak om persoonlijke verzamelingen en je vindt dan ook allerlei soorten figures en hebbedingetjes, vaak voor echte spotprijsjes.

Ook de winkels die “losse” gachapon items verkopen zijn een zwak punt voor mijn portemonnee. Je betaalt wel iets meer per figure dan dat je bij een gachapon automat zou doen maar het grote voordeel is dat je wel precies weet welke figure je gaat krijgen.

IMG_5270

DSC08512

 

3. Mandarake まんだらけ

Wat: Manga, Doujinshi, Merchandise, Figures

Waar: 101-0021 Tokyo, Chiyoda, Sotokanda, 3 Chome-3

Akihabara telt meerdere mandarake vestigingen maar de allergrootste is moeilijk te missen. Het is een hoog (maar smal), zwart gebouw dat makkelijk te herkennen is aan de grote brandtrappen waar je regelmatig mensen met gele mandarake tassen op ziet lopen.

De trappen zijn hier (ondanks de vele verdiepingen) erg populair omdat de lift erg klein en druk is. Dus bereid je voor op traplopen 😉 Het is het echter zeker waard want deze Mandarake heeft twee verdiepingen bomvol met figures, waaronder een grote collectie nendoroids en figma’s.

DSC08564

 

4. Animate

Wat: Anime, Manga, Merchandise Figures

Waar: 4-3-2 Sotokanda, Chiyoda, Tokyo, 101-0021

Uiteraard kan een Animate niet ontbreken in Akihabara. Meerdere verdieping zijn van top tot teen gevuld met de nieuwste anime goodies van de meest populaire en recente series.

20140607_153440

 

5. Super Potato スーパーポテト

Wat: Games, Merchandise

Waar: 101-0021 Tōkyō-to, Chiyoda-ku, Sotokanda, 1 Chome−11−2

Qua aanbod is het moeilijk om een betere winkel te vinden in Tokyo, want Super Potato heeft een gigantische collectie aan retro games en consoles, en zelfs een kleine arcade op de bovenste verdieping. Het is dé plek voor elke retro liefhebber.

Let echter wel dat Super Potato een haast legendarische status heeft en dus ook de prijzen wel weet te vinden 🙂 Het is niet buitensporig maar er zijn goedkopere plekken. Dat gezegd te hebben is het wel echt een hele toffe winkel! Wanneer je er naar op zoek gaat is het handig om de tweede verdiepingen te bekijken. De pacman op de voorgevel is niet te missen 😉

20140610_155558

20140610_155641

 

6. Akihabara Gamers ゲーマーズ本店

Wat: Manga, Doujinshi, Anime, Merchandise, Figures, 18+

Waar: 101-0021 Tokyo, Chiyoda, Sotokanda, 1 Chome−14

In tegenstelling tot wat je zou verwachten verkoopt Gamers vrijwel geen games, op één afdeling na. Het is vooral een manga, merchandise, en figure winkel met een enorme collectie aan doujinshi, en een goed gevulde afdeling met 18+ plus materiaal.

20140615_200608

 

7. Akihabara Gachapon Kaikan 秋葉原ガチャポン会館

Wat: Gachapon Figures

Waar: 101-0021 Tokyo, Chiyoda, Sotokanda 3 Chome-15-5

Voor degene met weinig ruimte in de koffer, een klein budget, of liefhebbers van Gachapon items is Gachapon Kaikan dé place-to-be! Je vindt er honderden gachapon automaten waar je je helemaal kunt uitleven met je kleingeld.

20140604_175652

 

8. Yodobashi ヨドバシ

Wat:Manga, Anime, Games, Merchandise, Figures

Waar: 101-0028, Chiyoda-ku, Tokyo,

Yodobashi is een enorme elektronica keten met een gigantische vestiging in Akihabara. Niet alleen vind je er allerlei gadgets maar op deze locatie ook een groot aanbod aan nieuwe figures, games, manga en anime.

20140606_183453

 

9. Liberty #8  リバティー #8

Wat: Figures, Merchandise, Modelkits, Modeltreinen en auto’s.

Waar: (Liberty #8) 101-0021 Tōkyō-to, Chiyoda-ku, Sotokanda, 4 Chome−7−1

Zoals al eerder genoemd is Liberty vrij onbekend maar zeer talrijk aanwezig in Akihabara. Afhankelijk van de vestiging bieden ze verschillende items zoals figures, model auto’s, treinen, hobby kits, gundams, en tweedehandse Animate achtige goederen, denk aan clear files van Free! Buttons van Attack on Titan en nagelsetjes van Sailor Moon. In Akihabara zijn er twee Liberty vestigingen die je in elk geval moet bezoeken: Liberty #8 en Liberty #11.

Liberty #8 kun je aan de “rechterkant” van de Akiba Mainstreet vinden, richting de grote kruising met Kuramae-hashi Dori en is te herkennen aan een groot blauw bord met gele letters, een grote glazen wand als entree, en vaak enkele vitritine kasten of rekken met gachapon figures aan de voorkant. Vergeet ook zeker niet de trap achterin de winkel, dit kleine smalle trappetje brengt je naar meerdere verdiepingen met enorm veel keuze! Liberty #11 zit lekker makkelijk naast #8 en verkoopt alles wat maar te maken heeft met model auto’s, treinen, en zelfs itasha miniatuur bouw kits.

IMG_5256

 

10. Mulan Akiba Media Shop

Wat: Anime, Manga, Merchandise, Figures, Games, CD’s

Waar: 100-8111 Tokyo, Chiyoda, Sotokanda, 1 Chome−4-21

Mulan is moeilijk over het hoofd te zien, de velle neon oranje lampen en het grote bord met “Mulan” erop zijn al vanaf verre te zien. Aan de hoofdstraat zit een wat relatief kleine winkel van deze keten maar die staat wel enorm volgepropt staat met allerlei anime, manga, figures, merchandise en games. Vooral een bezoekje aan de kelder (via een eng, smal trapje) is de moeite waard. Op elke hoek vind je namelijk toffe otaku goodies voor zeer redelijke prijzen!

20140602_153239

 

11. Kotobukiya

Wat: Figures, Merchandise

Waar: 101-0021, Chiyoda-ku, Tokyo, Sotokanda, 1-chome 8-8

De Kotobukiya is onmogelijk te missen. Dit knal groene gebouw valt namelijk nogal op 😉 Het is het “flagship” gebouw van figure/speelgoed maker Kotobukiya en je kunt dan ook hun mooiste creaties verwachten, maar ook een groot aanbod aan merchandise van andere producenten. Alles is gloedjenieuw en van topkwaliteit. Vooral de showroom op de bovenste verdieping is een bezoekje waard en laat wisselende “exposities” zien.

11018100_937910586239459_1565785682970245093_n

IMG_5482

 

12. Book Off Akiba Ekimae

Wat: Anime, Manga, Game

Waar: 1-6-4 Kanda Sakumacho Chiyoda, Tokyo 101-0025 Japan

Een hoop mensen slaan de Book Off over omdat ze denken dat er niks te halen valt. Tenzij je vloeiend Japans spreekt/leest is dat in de meeste gevallen misschien wel zo maar lang niet altijd! Zo heeft vooral de Book Off in Akiba nog regelmatig ontzettend goede deals voor tweedehandse (retro) games. Ook hebben sommige een behoorlijke Engelstalige afdeling. Het is dan ook geen verspilde moeite om een kijkje te nemen.

IMG_5471

Daarnaast is het allerleukste van Akihabara dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt waar je naar binnen loopt. Overal vind je wel weer wat tofs! Het kan af en toe nogal eng zijn om zomaar ergens naar binnen te lopen of kleine trap ergens achterin een winkel op te lopen, maar je zult zien dat je op die manier de beste dingen zult tegenkomen. Wil je meer weten over Akihabara en wat er allemaal te beleven valt? Lees dan de Tokyo Travel Guide: Akihabara of Tokyo Travel Guide: Akiba Deep Travel!


Nakano Broadway 中野ブロードウェイ

Wat: Manga, Anime, Merchandise, Figures, Cosplay, Games.

Waar: 5 Chome-52-15 Nakano Nakano-ku, Tōkyō-to 164-0001

Nakano Broadway hebben we al eens uitgebreid over gesproken in een eigen post want op het gebied van figure shopping was dit één van de grootste verrassingen bij mijn eerste bezoek aan Tokyo. Ruim 8 uur lang heb ik daar binnen doorgebracht en tegen de tijd dat ik weer naar buiten liep had ik m’n handen vol met aankopen en een hele lege portemonnee. Je vindt er meerdere Mandarake’s, een Robot + Robot, en vele andere en kleinere otaku shops. Waaronder enkele winkels die zich specialiseren in de verkoop van originele anime cells; dit zijn officiële tekeningen die gebruikt zijn in een anime serie.

Het is super makkelijk te vinden en perfect voor een wat regenachtige dag. Direct naast het metro station Nakano, kun je vanuit de exit al direct een overdekte winkelstraat inlopen. Wanneer je deze uitloopt kom je in Nakano zelf terecht waar je helemaal los kunt gaan met de winkeltjes die je er vindt. Op de eerste verdieping zijn er een stuk of 2/3, maar vooral de bovenliggende verdiepingen hebben extreem veel te bieden.

IMG_5441

20140610_182004

IMG_5271

 


Ikebukuro’s Otome Road 乙女ロード

Animate_Ikebukuro_20120613_2 (1)-2

Otome Road, soms ook wel Fujoshi Street genoemd, is de nickname die een straat in Ikebukuro gekregen heeft dankzij het grote aanbod aan otaku goodies voor vrouwen. Akiba wordt veelal gezien als hét centrum voor mannelijke otaku’s met alle technologische gadgets, model treinen, en pervy figures en winkeltjes. Otome Road richt zich specifiek op de dames met een enorme Animate, een Mandarake die vooral BL/Yaoi manga en doujinshi (heel veel doujinshi) verkoopt, en een heus butler café (Swallowtail Café)!

De straat is niet erg groot, slechts zo’n 200 meter lang, maar je vindt er wel echt enkele pareltjes. Vooral omdat de straat niet heel erg bekend is blijven de prijzen erg redelijk, en zeker de dames zullen hier goed kunnen slagen. Het vinden kan een beetje een uitdaging zijn, het beste is om vanaf Ikebukuro station de Sunshine City Exit te volgen tot je bij een soort viaduct komt, daar loop je onderdoor, slaat rechtsaf en loopt langs het Toyota Amlux totdat je het enorme blauwe bord van de Animate ziet. Deze “markeert” het begin van de Otome Road 🙂 Nog niet helemaal zeker van je zaak? Hier vind je een uitgebreide looproute (met plaatjes).

Sunshine City zelf is overigens ook een bezoekje waard. Je vindt er niet alleen het shonen jump thema park J-World, een must visit voor elke otaku en fan van shonen series, maar ook een Sanrio/Hello Kitty winkel, en een Japanse snoepwinkel, naast tig andere toffe Japanse shops.

 

Animate

Wat: Anime, Manga, Merchandise Figures

De Animate hebben we al eerder besproken en ook hier vind je weer een gigantisch gebouw met maar liefst 8 hele verdiepingen, propvol anime goodies. Bijzonder is ook de grote cosplay afdeling en het Animate Café op de bovenste verdieping.

IMG_5308

IMG_5309

 

K-Books

Wat: Manga, Doujinshi Anime, Merchandise, Figures, Cosplay, Cd’s.

Op de 200 meter die Otome Road lang is vind je maar liefst 5 verschillende K-books filialen. De één richt zich op nieuwe merchandise, de andere op doujinshi, en weer een andere op tweedehandse figures etc. Je zult dan ook echt geen moeite hebben om deze te vinden 😉 K-Book is overigens ook de drijvende kracht achter het butler café SwallowTail, als je geen Japans spreekt is het echter wel wat moeilijk om hier een écht bezoek aan te brengen.

IMG_5450

 

Lashinbang

Wat: Manga, Merchandise, en Figures

Je zult geen moeite hebben Lashinbang te herkennen want het enorme bord boven de ingang geeft het levensgroot aan. In deze winkel vind je een hoop tweedehandse character en anime goods, maar ook manga, en uiteraard figures.

20140609_160921

 

Fromagee

Wat: Merchandise, en Figures.

Direct naast de Lashinbang zit een smalle trap die je naar ‘Fromagee’ brengt. Fromagee is een tweedehandse figure en merchandise shop die zich ook wat meer op de heren richt. Ik heb hier enkele figures voor slechts een paar euro kunnen scoren en is echt een goede plek om op zoek te gaan naar koopjes. Je zult echter niet altijd geluk hebben dus het blijft een gokje.

IMG_5451

 

Mandarake

Wat: Manga, Doujinshi

Aan het “einde” van de Otomo Road kun je via een stenen trap de Mandarake in. In tegenstelling tot vele andere zul je hier echter geen figures tegen komen. De gehele mandarake is namelijk gevuld met veel, heeeeel veel doujinshi (en wat manga) met een speciale focus op Boys Love en Yaoi series. Alles is in het Japans maar plaatjes kijken is ook leuk, toch? 😉

20140602_152932-2

 


Jouw Tips?

Zo! En daarmee zijn we alweer aan het einde van onze otaku shopping guide! Zijn er volgens jou nog plekken die we ab-so-luut zouden moeten vermelden? Laat het weten in de comments!

 

Pagina's: 1 2

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X