Overheerlijke veganistische, Japanse recepten voor iedereen!

We hebben inmiddels al meerdere keren geschreven over de Japanse keuken en hier en daar ook de vegetarische varianten uitgelicht. Zo nu en dan kwam er ook een veganistisch alternatief voorbij en hebben we ook een heel artikel geschreven met veganistische gerechten die je in Japan kunt vinden.

De recepten ontbraken echter nog. Maar speciaal voor wereld veganisme dag, nu een geheel artikel bomvol de meest overheerlijke, veganistische, Japanse recepten waar iedereen van kan genieten. Ook als je geen veganist bent!

Het fijne is dat de Japanse keuken van zichzelf redelijk wat veganistische gerechten kent als je weet waar je moet zoeken: namelijk in de traditionele, boeddhistische keuken! Deze heet shojin ryori en is al eeuwen lang volledig vrij van alle soorten dierenproducten zoals vlees, melk, en eieren.

Ook daarbuiten vind je echter nog aardig wat veganistische opties, met name als je gaat kijken naar veganistische adapties van klassiekers zoals ramen en takoyaki. Voor het gemak hebben we de recepten dan ook opgedeeld in twee groepen: “traditionele” gerechten en “veganistische adapties”

Traditionele Recepten

Veganistische adapties


Meer recepten

Hopelijk hebben jullie wat lekkers gevonden tussen al deze veganistische, Japanse recepten! Niks naar jouw smaak? Geen paniek want er zijn nog tal van andere recepten te vinden! Zeker wanneer je zoekt op shojin ryori zul je nog veel inspiratie op kunnen doen.

En ben je niet overtuigd van de kracht van de veganistische keuken? Bekijk dan eens de aflevering van  “Jeong Kwan” uit de serie Chef’s Table (seizoen 3, episode 1). In dit geval een Koreaanse monnik die kookt volgens de principes van shojin ryori.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X