Overheerlijke veganistische, Japanse recepten voor iedereen!

We hebben inmiddels al meerdere keren geschreven over de Japanse keuken en hier en daar ook de vegetarische varianten uitgelicht. Zo nu en dan kwam er ook een veganistisch alternatief voorbij en hebben we ook een heel artikel geschreven met veganistische gerechten die je in Japan kunt vinden. De recepten ontbraken echter nog. Maar speciaal voor wereld veganisme dag, nu een geheel artikel bomvol de meest overheerlijke, veganistische, Japanse recepten waar iedereen van kan genieten. Ook als je geen veganist bent!

Het fijne is dat de Japanse keuken van zichzelf redelijk wat veganistische gerechten kent als je weet waar je moet zoeken: namelijk in de traditionele, boeddhistische keuken! Deze heet shojin ryori en is al eeuwen lang volledig vrij van alle soorten dierenproducten zoals vlees, melk, en eieren.

Ook daarbuiten vind je echter nog aardig wat veganistische opties, met name als je gaat kijken naar veganistische adapties van klassiekers zoals ramen en takoyaki. Voor het gemak hebben we de recepten dan ook opgedeeld in twee groepen: “traditionele” gerechten en “veganistische adapties”

Traditionele Recepten

Veganistische adapties


Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie