Pikachu naar het WK!

Dat Japan en Pokémon hand in hand gaan hoeft natuurlijk niet uitgelegd te worden. Maar er is dit keer toch wel een hele unieke samenwerking ontstaan! Het is namelijk officieel bekend gemaakt dat Pikachu en zijn vrienden de officiële mascottes gaan worden van het Japanse voetbal elftal tijdens het WK 2014!

Hoofdsponsor Adidas en Pokémon hebben de handen inéén geslagen voor een unieke samenwerking. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe ver de samenwerking zal gaan maar natuurlijk kunnen we een hoop merchandise gaan verwachten of misschien zelfs wel een tof Pokémon voetbalspel!

grid-cell-25271-1394920921-2

orezangsneurtwrjlt1o

Het is in elk geval wel duidelijk dat het Japanse team voor keiharde marketing en promotie gaat en met deze actie waarschijnlijk ook een hoop supporters van ver over de eigen grenzen zal verkrijgen met deze unieke mascottes. Want zeg nou zelf, stel dat je eigen land wordt uitgeschakeld, welk team kun je dan beter aanmoedigen dan het Pokémon team?

 

Bron: 1, 2, 3.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X