Pindakaas en Sushi 2!

Pindakaas en Sushi 1 was het is het eerste boek in z’n soort: een roman die zich afspeelt op een Nederlandse anime conventie, een bijeenkomst voor liefhebbers van de Japanse tekenfilm, stripboek en game cultuur.

Hierin gaat de oer-Hollandse Marle samen met haar vrienden naar een anime conventie, waar de Japanse cultuur centraal staat. Deze aspirant journaliste heeft echter maar weinig op met de “vreemde” mensen die “verkleed” naar deze conventie gaan.

Ze is dan ook vastbesloten een smeuïg verhaal te schrijven over deze community van cosplayers en otaku’s. Dan ontmoet ze een mysterieuze ridder die haar een hele andere kant van de anime conventie laat zien! Zo plots als hij verscheen, zo plots is hij weer weg. Zal ze de ridder terugvinden voordat het weekend om is?

Van dit eerste deel hebben wij ontzettend genoten (lees hier de review) en we konden dan ook niet wachten op een volgend deel. Gelukkig is het eindelijk zover! 😀 Het lang verwachtte vervolg; Pindakaas en Sushi 2, geschreven door Roderick Leeuwenhart, krijgt op Animecon 2015 de officiële lancering!

Pindakaas en Sushi 2 blankboek

Marle, Joyce, Esther en Florian zijn terug, en gaan ditmaal naar het Land van de Rijzende Zon: Japan! Zomerfestivals, Fuji, Comiket en kattencafé’s. Marle denkt het allemaal voor elkaar te hebben: een hechte band met Joyce en Esther, haar gevoelige vriendje Flo, en nu die droomreis. Het leven van een geek wordt niet veel beter, toch?

Eén voor één glijden haar zekerheden de afgrond in. De trip wordt een nachtmerrie van onmogelijke keuzes, jaloezie en de maskers die je draagt in het leven. Wat als je zelf de schurk van het verhaal blijkt te zijn?

Met zo’n omschrijving kan het uiteraard niet anders dan dat we ook in dit tweede deel weer een hoop mee gaan maken! Kun jij niet meer wachten tot je zelf dit nieuwe deel in handen krijgt? Dan heb je geluk! Niet alleen kun je het boek al dit weekend kopen op Animecon, het is ook vanaf nu te verkrijgen via de webshop!

Meer weten over Pindakaas en Sushi? Bekijk dan hier het interview dat striptekenaar Kenny Rubenis (Dating for Geeks) had met Roderick Leeuwenhart in de Mangakissa!

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X