PokéFamily: Het (onofficiële) Pokémon Center van Nederland

Pokémon Centers, één van de must-visits voor veel (otaku) reizigers als ze naar het land van de rijzende zon gaan. Aan merchandise and special goodies niks te kort! Van knuffels tot kaarten, bestek en stationary, huishoudspullen en kleding. Je wilt het, het is er. Even bijlezen wat zo’n Pokémon Center nou is? Lees ons stukje hier!

Maar in Nederland zelf, kom je vaak niet verder dan wat plushies, puzzles en Pokémon kaarten in de lokale speelgoed winkel. Maar daar is nu verandering in! Want bij PokéFamily in Utrecht Overvecht komen jong en oud samen met hun liefde voor Pokémon.

Het begin van PokéFamily

Hoe is zo’n speciale Pokémon winkel te komen ontstaan hier in Nederland? Ondernemers Ruben Stolk en Koen Jappes, die al 4 Bruna’s onder hun naam hadden, vertelde aan het AD dat het idee dankzij Vincent van Os, een handelaar en Pokémon fan is ontstaan. Vanwege de Corona lockdown hadden de twee heren genoeg tijd om over het mogelijke idee om een Pokémon zaak op te richten. Ze zagen dat de beleving van het winkelen een beetje aan het verdwijnen was “de wereld waar we alles op het web uitzoeken en laten bezorgen: doods en zonder beleving.”.

Nadat de boel weer een beetje open ging, hadden ze in een leegstaand pand een etalage vol met Pokémon merchandise neergezet. Daar kregen ze veel positieve reacties op. Zodoende namen ze het besluit een ‘echte’ Pokémonzaak te beginnen, samen met Vincent van Os. “Wij weten alles van winkels, hij van Pokémon.” aldus mede eigenaar Stolk.

Voor jong en oud

Inmiddels is de PokéFamily winkel een heuse hotspot voor vele! Jongvolwassene die van kids af aan Fan zijn, jonge kinderen met ouders, BN’ers en YouTubers; ze komen allemaal naar de PokéFamily. Het Shopping Center van Overvecht heeft er niks over te klagen. Mensen staan in de rij voor de winkel, en maken er een heus dagje uit van, wat weer goed is voor de zaken eromheen.

De winkel had zelfs een tijdje terug Jason Paige op bezoek, de zanger van de orginele, legendarische Pokémon opening! Die was zelf ook erg te spreken over de zaak. Als dat geen dik compliment is!

PokéFamily blijft groeien

De winkel is zelf erg actief op hun Instagram account en houden regelmatig collabs met beroemde Influencers zoals EnzoKnol. Verder liggen er al plannen om de zaak verder uit te breiden, misschien om ook een plek te geven voor de fans van de card game om met elkaar te spelen en ruilen. Verder denken de heren er ook aan om een zaak te openen in Amsterdam! Houd hun socials dus goed in de gaten voor nog meer Pokémon nieuws.

Zelf een bezoekje plannen? PokéFamily is gevestigd in het Shopping Center Overvecht.
Adres: Roelantdreef 254, 3562 KJ Utrecht.

Verder kun ze ook in de gaten houden op hun Instagram en YouTube account .
Time to catch em all!

Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie