Pokemon: Dood op Brood

Pokemon kennen jullie al jaren en misschien denk je dat je alles uit de serie ondertussen wel kent. Maar Pokemon is niet alleen maar lief, leuk en schattig. Als je wat verder kijkt is het een, volgens PETA: “aggressief, extreem dieronvriendelijk en kwaadaardig iets”.

Als je het mij vraagt is dat nogal overdreven maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk dingen in Pokemon zitten waar je in eerste instantie niet bij stilstaat of die je niet geheel kindvriendelijk zou noemen.

En nee dan heb ik het niet over het feit dat je eigenlijk “huisdieren” tegen elkaar laat vechten of dat Pokemon mensen zouden kunnen vermoorden, of als wapens in het leger gebruikt kunnen worden. Enkele dingetjes om eens over na te denken zijn er echter meer dan genoeg!

 

Mensen eten Pokemon 

Dit is jullie vast wel eens opgevallen tijdens het kijken van de show, vooral Magikarp wordt in aardig wat episodes opgegeten. Of wanneer je Pokemon Gold en/of Silver hebt gespeeld herrinner je je misschien de Slowpoke cave nog? Hier moet je Team Rocket verslaan en de Slowpokes redden; Slowpokes waarvan de staarten werden afgesneden.
4684191586_2c13fa733eEn waarom? Omdat Slowpoke tails in de Johto regio een delicatesse zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de Pokemon Farfetch’d. Volgens de pokedex was deze pokemon ooit bijna uitgestorven omdat mensen maar al te graag hun tanden in deze eend-achtige pokemon zetten.

 

Je verpest het leven van je Rivaal

Een van de grootste verschillen tussen de Pokemon Anime en Manga is misschien wel het feit het niet ongebruikelijk was dat Pokemon in de manga TOT DE DOOD vochten. In de anime zie je hier niks van terug en ook in de spellen zie je dit niet. Maar in het originele Pokemon Red/Blue spel kom je op een gegeven moment je rivaal weer tegen in Lavender Town, dit keer zonder de Raticate die hij hiervoor altijd bij zich had. Hij vraagt je of je weet hoe het voelt als een van je Pokemon dood is. Gaat er al een lampje branden?

Voor deze ontmoeting heb je voor het laatst gevochten met je rivaal op de Boot S.S. Anne waar zijn Raticate ernstig gewond is geraakt. Maar wat gebeurde er daarna? Volgens een van de meest plausible theoriën op het internet (o.a. hier) komt het doordat hij zijn Raticate niet op tijd naar het Pokemon Centrum heeft kunnen brengen door alles wat er (mede dankzij jou) op de boot gebeurde.

Pokemon-RBY-LavenderTown

Hij is dan ook in Lavender Town om zijn pokemon daar te begraven en de laatste eer te bewijzen. En ook al zegt hij het niet letterlijk hij houdt je wel verantwoordelijk voor de dood van zijn Pokemon. Hij gebruikt zijn verdriet als de motivatie die hij nodig heeft om de Indigo League Champion te worden, en zo aan je te laten zien dat hij een betere, sterkere pokemon trainer is. Een soort wraak voor zijn “vermoorde” Raticate om zo maar te zeggen.

En wat gebeurd er als hij eenmaal champion is geworden? Jij komt langs, verslaat hem even en als klap op de vuurpijl wordt je rivaal ook nog eens door zijn eigen grootvader de grond in geboort voor zijn verlies terwijl deze zelfde grootvader jouw de hemel in prijst. Dus om het even samen te vatten: je steelt de kinderlijke onschuld van je rivaal door het doden van zijn pokemon, pakt zijn droom af door pokemon meester te worden en ten slotte steel je ook nog eens de liefde van zijn opa.

 

Lavender Town Tone

Het nogal depressieve gesprek tussen jouw en je rivaal is niet het enige controversiële aan Lavender Town. Aangezien de stad vooral bekend staat als pokemon begraaf plaats en er vaak spookverschijningen zouden zijn vonden de makers dat er een spooky-muziekje hoorde te spelen op de achtergrond.

Het fenomeen van de “Lavender Town Tone” is een legende over een bizarre golf van medische- en sterfgevallen door heel Japan die verbonden zouden zijn met de Pokemon Games “Red” en “Green”. In de originele versies van het spel zouden er, naast de extreem enge muziek die later werd aangepast, ook een aantal behoorlijke vreemde easter eggs zitten.

Deze muziek en de easter eggs zouden er voor zorgen dat jongen kinderen/tieners zeer aggressief gedrag zouden vertonen en in sommige gevallen ook zelfmoord plegen.

Of deze sterfgevallen nou echt zijn of niet daar zijn de meningen op internet over verdeeld, mede doordat er weinig echte informatie is te vinden. Maar een gebrek aan conspiracy theoriën over deze creepypasta is er in elk geval niet.  Meer over lezen? Dan zou je hier en hier kunnen beginnen!

 

Welke twijfelachtige dingen zijn jou opgevallen in de Pokémon games? En wat vond jij altijd vreemd?

 


Op zoek naar Pokemon games, merchandise, anime, en manga? Kijk dan o.a. op:

rea

bollogo-web_rgb_600x181

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X